MHP KADIN KOLLARINDAN ZAFER BAYRAMI MESAJI

Mhp Elazığ Kadın Kolları Başkanı Fatma Sevinç Oğuzhan,30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

MHP KADIN KOLLARINDAN ZAFER BAYRAMI MESAJI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Oğuzhan yaptığı açıklamada,’’Türk milleti tarih boyunca varlığını muhafaza etmek için büyük mücadelelere girişmiş ve bunlardan başarıyla çıkarak bugünlere gelmiştir. "Zafer" kelimesi bu yüzden Türk milleti için derin anlamlar taşıyan bir kavramdır. Türk milletinin her bir mensubu geçmişine dönüp baktığında dünyanın pek çok coğrafyasında pek çok zaman diliminde büyük zaferler kazanmış bir milletin evladı olduklarını görecektir. İşte 30 Ağustos 1922 zaferi de bunlardan biridir. 26 Ağustos 1071’de Malazgirt zaferiyle bu topraklarda kesintisiz siyasî hakimiyetinin başladığını ilan eden Türk milleti yine bir 26 Ağustos gününde başlayan ve 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanan Büyük Taaruzla bu topraklardan Türklüğü sileceği hayaline kapılanlara hiç unutamayacakları bir ders vermiştir. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Paşa ve askerlerinin bu muazzam zaferi tarihimizin şanlı sayfalarında hak ettiği yeri almıştır. Bu iki tarih Türkiye Türklüğünün tarihinde son derecede hayatî öneme sahiptir.30 Ağustos Zaferi, bu büyük dirilişin mührüdür. Bu zafer, tarihe gömülmek istenen bir milletin, adeta küllerinden yeniden doğuşunun, uçurumun kenarından dönerek kendisine yeni bir yol çizişinin ifadesidir.Bu topraklardan Türklüğü silmeyi amaçlayanlar unutmasın ki, Türk milleti her daim yeni 30 Ağustos'lar yaşamaya ve yaşatmaya kadirdir. 

BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR / TOPRAK, EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR” dizesinde ifade edildiği gibi, bir gül bahçesine girer gibi toprağa düşen her şehidimiz, bu toprakları vatanımız olarak tescilleyen birer mühürdür.

Bu vesileyle başta bu büyük zaferin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün Milli Mücadele kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. 

Büyük Türk milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu Olsun!’’