MHP'DEN SAHTE HESAP ATAĞI

MHP'DEN SAHTE HESAP ATAĞI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP'den sosyal medya ile ilgili kanun teklifi verdi.

MHP, 'İnternet ortamında yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi' hakkında hazırladığı kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.

Kanun teklifinin sahibi olan MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, özellikle sosyal medya platformlarında dolaşan yalan haberler ve sahte hesaplar yüzünden birçok internet kullanıcısının mağduriyet yaşadığına değinerek, sahte hesaplar üzerinden yapılan algı yaratmaya yönelik korku salıcı haberler yüzünden zaman zaman toplumda endişe oluşturduğunu bunun önüne geçmek için  TC kimlik numarasının istenmesini talep etmiş.

MHP milletvekili kanun teklifine bazı bilgileri de eklemeyi ihmal etmemiş. Verilere göre;  2018'de yapılan genel bir araştırma sonucuna göre Türkiye; 'Sahte habere en çok maruz kalan ülkeler' kategorisinde yüzde 49 ile ilk sırada yer almaktaymış.  Sosyal medya platformu Facebook'tan yapılan açıklamada; 2018'in ilk 3 ayında dünya genelinde 1,2 milyar sahte hesap silinirken, 2019'un aynı döneminde 2,2 milyar sahte hesap silinmiş.  Anlaşılan o ki tüm dünyanın sahte hesaplarla başı dertte.

Elbette insanların kişilik hakları ve özel hayatına taalluk eden ve mağduriyet oluşturan sahte hesapların olumsuz bir tarafı var. Ancak bir Türkiye gerçeği de var ki sahte hesaplar zaman zaman kamu vicdanı vazifesi de görmüyor değil.

Bir kurum ya da kuruluş içindeki olumsuzluk, yolsuzluk ya da yanlışlığın dile getirilmesi ve ilgililerin uyarılmasında zaman zaman sahte hesap daha özgür ve bağımsız bir mecra oluşturabiliyor. Ve birçok yolsuzluk ve usulsüzlük CİMER’e isimmiş yapılan müracaatlar ya da sahte hesaplar üzerinden yapılan paylaşımlarla ortaya çıkabiliyor.

Kişilik haklarına zarar veren sahte hesapları durdurmak doğru ama kamu yararına ve millet adına çalışan sahte hesapların ülkeye faydasını da göz ardı etmemek lazım.