MEZBELELİKTEN KONFORA

KÜLTÜRPARK VE ŞEHİT FETHİ SEKİN MESİRE ALANINDAN SONRA ŞEHRE KARDEŞ BİR CAZİBE MERKEZİ DAHA GELİYOR. CİP MESİRE ALANI PAZAR GÜNÜ TÖRENLE AÇILIYOR

MEZBELELİKTEN KONFORA
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, projeci ve şantiyeci belediyecilik anlayışını şehrin her alanında ortaya koyduğu hizmetlerle tescillemeye devam ediyor. Ulaşımdan altyapıya, sosyal ve kültürel çalışmalardan yeni yaşam merkezlerine kadar geniş bir yelpazede hizmetlerini hayata geçiren Başkan Yanılmaz, şehrin yeni gerdanlıklarını hizmete açmaya devam ediyor.

ÜÇÜ BİR ARADA

Şehrimizin en büyük eksikliği olan ve ailelerin nezih mekânlarda yürümesi, gezmesi ve spor yapmasının yanında piknik ihtiyaçlarının giderileceği mekânların eksikliğini gören Başkan Yanılmaz şehrin bu önemli ihtiyacını gidermek üzere kolları sıvadı ve önce Kültür park, ardından Şehit Polis Fethi Sekin Mesire alanı ardından da Pazar günü  resmi açılışını yapacağı  Cip Mesire Alanını hizmete sundu.

ŞEHRİN YAŞAM KALİTESİNİ YÜKSELTİYOR

Başkan Yanılmaz’ın 2014 yılından bugüne hizmete açtığı yeni yaşam merkezleri hem şehir halkına hizmet ediyor hem de sosyal yaşam alanlarının artması ile Elazığ’ı yaşanabilir kentler sıralamasında ilk 17’ye girmesini sağlayan bir fonksiyon üstleniyor.

HER KESİMDEN İNSANIN İLK UĞRAK YERİ

Kültür park ve ardından sırayla hizmete giren Şehit Polis Fethi sekin mesire Alanı ile Cip Mesire Alanı her kesimden her yaştan ve her kuşaktan misafirlerini 24 saat ağırlıyor. Sadece hafta sonuçları değil haftanın her günü ilerleyen saatlere kadar hem şehir halkını hem il ve yurtdışından gelen misafirlerini ağırlıyor.

MEZBELELİKTEN NEZİH PİKNİK ALANINA

Başkan Yanılmaz; göreve geldiği günden itibaren şehrin atıl durumda olan ve halka hizmet yerine çöplük ve mezbelelik olan alanların halkın hizmetine açılması için önemli uğraşlar verdi. Her bir mekânın bağlı olduğu bakanlarla bizzat görüşerek resmi prosedürleri hızlandırdı. Bu gayretler önce Kültürpark’ta, ardından eski adıyla Safran Mesire alanında, en son da Cip Mesire Alanında kendini gösterdi.

Halkın kullanması bir tarafa sicilleri çok da iyi olmayan mesire  alanları Başkan Yanılmaz’ın bu alanlara yönelik yaptığı projeler  ile  bambaşka bir görünüme kavuştu.

DÜNÜN AYIBI BUGÜNÜN GURURU

Geçmişte piknik yapmak şöyle dursun etrafından geçmenin bile sıkıntı olduğu mekânlar bir dokunuşla şehrin en gözde en seçkin ve en nezih mekânları haline geldi. Başkan Yanılmaz’ın büyük bir dirayetle bakanlık nezdinde takip ederek halkın hizmetine sunduğu Fethi Sekin Mesire Alanı ve Cip Mesire Alanı ile ilgili konuşan Elazığlılar “at binenin kılıç kuşananın” atasözünü hatırlatarak Başkan Yanılmaz’ın sırf bu hizmetleri ile gönüllerde taht kurduğunu ifade ediyorlar.

VE MUTLU SON

Elazığ Belediyesi tarafından yepyeni bir kimlik kazandırılan Cip Barajı Mesire Alanı’da Elazığlılar temiz havanın ve enfes doğanın kucağında, göl manzaralı dinlenme ve piknik yapma imkânı kazandı.

Şehrin en büyük dinlenme ve piknik alanı olarak düzenlenen Cip Barajı Mesire Alanı konuklarını ağırlıyor. Merkeze 10 km mesafede bulunan Cip Barajı Mesire Alanı, Elazığ Belediyesi tarafından 10 ayda gerçekleştirilen kapsamlı çalışmalar sonucunda sosyal ve sportif donatılarla yepyeni bir kimlik kazandı. Cip Barajı Mesire Alanı, göleti ve yeşil dokusuyla bütünleşen sosyal ve sportif aktivite alanlarıyla şehir insanı kadar bölge insanı için de bir cazibe merkezi olacak. Konuklar göl manzarasında, doğanın eşsiz huzurunu yakalayacak.

HER İHTİYACI KARŞILIYOR

Her yaşa ve her kimliğe hitap edecek şekilde düzenlenen 1 milyon 524 bin metrekarelik alana sahip Cip Barajı mesire alanında 20.500 metrekarelik asfalt yol, 2.600 metrekare parke yol, 2.440 metrekare kaldırım, 1.900 metre koşu yolu, 1.300 metrekare baskı beton yürüyüş yolu çalışması gerçekleştirildi.

Piknik masası ve barbeküleriyle 333 adet kameriyenin yer aldığı mesire alanında, dört adet açık alan fitnes sahası, birer adet futbol, basketbol ve voleybol sahası, üç adet çocuk oyun alanı, 415 metrekare yapay şelale, doğal amfi tiyatrosu, gezinti alanları, 31 adet ahşap seyir terası, şadırvan, 3 adet otopark ve 2 adet cep otoparkı, kır kahvesi, yönetim binası, restoran, mescid, 7 adet çeşme, 2 adet su deposu, 1 adet spor sahaları tesis binası ve 6 adet lavabo ile 465 araçlık 3 adet otopark ve 25 araçlık iki adet cep otoparkı yer alıyor.