Mevlüt Or:' Basınımızın her zaman yanındayız'

İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Mevlüt Or,'İlimizde Yayın yapan yerel gazetelerin ve Basın kuruluşlarının başlatmış olduğu yerel basına sahip çık kampanyasına, İyi parti Elazığ teşkilatları olarak canı gönülden destekliyoruz.'dedi.

Mevlüt Or:' Basınımızın her zaman yanındayız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Or yaptığı yazılı açıklamada,“Kamuoyunun can damarlarından biri olan, aynı zamanda kamu görevi yapan yerel gazetelerimiz, son yıllarda mevcut hükümetin uygulamış oldukları politikalar yüzünden bitme noktasına gelmiştir. Özellikle tek gelir kaynağı resmi ilan geliri olan yerel gazetelerimizde her geçen gün ilan sayıları düşürülerek, kamu ilanlarını parçalayarak doğrudan temin yoluna gitmeleri ve özelleşen kurumların mal ve hizmet alımlarını ilana ihtiyaç duymamaları yerel gazetelerimize büyük darbeler vurmuştur.

Resmi gazetede bu gün yayınlanan Adalet reformu da özellikle icra satış ilanlarının düşmesine vesile olacak gibi. Bizler İyi parti olarak özellikle yerel basının her koşulda desteklenmesinde yanayız.

Demokrasimizin temel yapı taşlarından olan gazetelerimiz, fedakârca kamuoyunu her zaman doğru ve hızlı bir şekilde bilgilendirmekte, olayları tarafsız bir şekilde halkımıza aktararak, vatandaşlarımızın en doğal hakları olan, zamanında, doğru ve eksiksiz bilgiyi sağlamaktadırlar. Gazetecilerimiz aynı zamanda, toplumdan gelen istekleri yansıtarak, kamuoyu duyarlılığının artmasını sağlayan, düşünce ve ifade özgürlüğünün en etkili temsilcileri konumundadırlar.

Yerel basının çökmesi demek demokrasinin çökmesi anlamına gelir. Elazığ yerel gazetelerinin ve cemiyetlerinin başlatmış oldukları yerel Basına sahip çık kampanyasını destekliyoruz. İyi Parti Elazığ teşkilatları olarak da her zaman basınımızın yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum.”dedi.