MEŞRU HÜKÜMET HEDEF ALINIYOR

Erol KARA/Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Hakimiyet Gazetesi'ne önemli açıklamalarda bulundu.

MEŞRU HÜKÜMET HEDEF ALINIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Hakimiyet Gazetesi'ne yaptığı açıklamada,’’Reza Zarrab davasının Türkiye’yi dizayn etmeye çalışan güçlerin oyunu olduğunu’’belirtti.

BİRLİĞİMİZİ VE BERABERLİĞİMİZİ KORUMAMIZ GEREKİYOR

Prof.Dr. Kutbeddin Demirdağ,’’Bu dava siyasi bir davadır hukuki tarafı yoktur. Yargılama da dönüp dolaşıp Sayın Cumhurbaşkanımıza getiriliyorsa bu manidardır. Bizim de birliğimizi beraberliğimizi korumamız gerekiyor.  Türkiye’de yaşayan Sağcı-Solcu her kesimin safları sıklaştırması gerekir. Biz eğer dış müdahalelere karşı birlik içinde olursak, bu tür müdahaleler hem devam etmez, hem de bu olayların üstesinden geliriz ‘’dedi.

BU BİR TEZGÂHTIR

Zarrab davasının 17-25’ in bir devamı olduğunu söyleyen Rektör Prof.Dr. Kutbeddin Demirdağ, ‘’ Zarrab davası siyasi bir davadır hukuki tarafı yoktur. Bu  tamamen Türkiye Cumhuriyetinin Başkomutanını,  meşru hükümetini  hedef alan bir tezgahtır’’dedi.

SİYASETİ DİZAYN ETMEYE ÇALIŞTILAR

Prof. Dr. Demirdağ,” Türkiye’nin bağımsız dış politikasına tahammül edemeyenler, Türkiye’de istedikleri şekilde at koşturamayan dış odaklar ve piyonları Türkiye’ de siyaseti dizayn etmeye çalıştı. Bunda da başarılı olamayınca FETÖ ile darbe girişiminde bulundular, bunda da başarılı olamayınca Zarrab davasını gündeme getirip Türkiye’nin önünü tıkarız, nasıl meşru yollarla seçimi kazanmış Cumhurbaşkanını yıpratırız, nasıl ekonomiye zor duruma tıkarız bunun çabasını gösterdi.”dedi.

HER KESİMİN SAFLARI SIKLAŞTIRMASI GEREKİR

Türkiye’nin İran’a uygulanan ambargo da BM’nin aldığı kararlar çerçevesinde hareket ettiğini söyleyen Demirdağ,’’Biz başka ülkenin aldığı kurallara uymak durumunda değiliz. Bu çerçeveden bakıldığında bu olayın hukuki olduğunu düşünmüyorum dedi.

Prof. Dr. Demirdağ, ”ABD’de yapılan yargılamada savcı ve hakimin konuyu dolaştırıp sayın Cumhurbaşkanımıza getirmesi manidardır. Bu dava da özellikle Türkiye’yi dizayn edemeyen güçlerin oyunudur. Bizler birliğimizi koruyarak, kenetlenerek mesele vatanın birliği ve dirliği ise meşru yollardan seçilen Devlet başkanımızsa, bizim teferruatları bir yana bırakıp kenetlenmemiz gerekir.  Bu zorluklar geçici, bunu da aşacağımıza inanıyorum. Artık Türkiye’de yaşayan Sağcı-Solcu her kesimin safları sıklaştırması gerekir. Biz dış müdahalelere karşı birlik içinde olursak, bu tür müdahalelerin sayısı da zaman içinde hem devam etmez, hem de bu olayların üstesinden geliriz. “dedi.

BU OLAYLARA KARŞI BÜTÜN KURUMLARIMIZI CANLI TUTMAMIZ GEREKİR

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ,”Üniversiteler toplumun en önemli kuruluşlarından biridir. Bu olayları en çok görmesi gereken entellektüel insanların olduğu bir topluluk. Bence herkesin aynı duyarlılığı göstermesi lazım. Türkiye’deki akli selim akademisyenlerin bu şekilde düşündüğüne inanıyorum. Ayak oyunlarına rağmen Türkiye olarak bu tür operasyonlara daha öncede maruz kaldık. Belki bundan sonra da benzer operasyonlara maruz kalacağız ama bizim akıllı olmamız gerekiyor. Bu tür operasyonlara karşı kartlarımızı kullanarak mücadelemizi siyasi hukuki boyutu ve kamuoyu boyutu ile bu çerçevede bütün kurumlarımızı canlı tutup bu olayların üstesinden gelmeye çalışmamız gerekir.” dedi.