MESANESİNDEN 10 SANTİMETRE BOYUTUNDA TAŞ ÇIKARTILDI

Erkan Bay/Elazığ'da 67 yaşındaki adamın mesanesinde oluşan 10 santimetre boyutunda ve 220 gram ağırlığındaki taş, ameliyatla tek parça halinde çıkartıldı.

MESANESİNDEN 10 SANTİMETRE BOYUTUNDA TAŞ ÇIKARTILDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesinde yaşayan 67 yaşındaki Haydar Şimşek isimli vatandaş, yaklaşık 10 yıldır idrar yollarında yaşadığı rahatsızlık nedeniyle Elazığ'da özel bir hastaneye başvurdu.

Prof. Dr. Mustafa Kemal Atikeler tarafından yapılan tahlil ve tetkikler ve çekilen tomografi sonucunda Şimşek'in mesanesinde yaklaşık 10 santimetre boyutunda bir taş tespit edildi.

Yapılan muayene sonucunda Haydar Şimşek, yapılan ameliyatla mesanesinde bulunan dev taş tek parça halinde çıkartıldı.

Prof. Dr. Mustafa Kemal Atikeler yaptığı açıklamada; "Haydar Şimşek isimli hastamız, 3 gün önce Diyarbakır'ın Çüngüş İlçesinden bize geldi. Yaklaşık 10 yıldır idrar yollarından rahatsız olduğunu, idrarında yanmalar hissettiğini ve sık sık tuvalete gittiğini söyledi. Bazı yelerde prostat ameliyatı olmak lazım diye öneriler aldığını ifade etti. Bana geldiğinde ilk önce ultrasona gönderdim. Ultrasondan gelen sonuçta, bayağı büyük bir taşın varlığından bahsediyordu. Emin olmak için bir de tomografi çektik. Gerçekten 30 yıllık meslek hayatımda gördüğüm en büyük mesane taşı diyebilirim. Yaklaşık 10 santimetre çapında. Bayağı büyük ve sert bir taş. Hastamızı ameliyat ettik ve mesanesindeki taşı çıkarttık. Hastamız şuan çok rahat ve 1 gün sonra taburcu edeceğiz." şeklinde ifade etti.