MERDİVEN ALTI DONDURMALARIN DENETLENMESİ GEREKİYOR

Kübra Kabukçu/İlimizin önemli dondurma üretici firmaları arasında yer alan bir firmanın sahibi Halil Mercan, merdiven altı üretilen dondurmaları kesinlikle tüketmemiz gerektiğini ifade etti.

MERDİVEN ALTI DONDURMALARIN DENETLENMESİ GEREKİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN DENETİMLERİNİ  ARTIRMASI GEREKİYOR”

Halil Mercan; “Merdiven altı dondurma üretimi çok fazla. Bunun için öncelikle Tarım İl Müdürlüğü’nün denetimlerinin arttırması gerekmektedir. Bu tür yerlerde çıkan dondurmalar çocuklarımıza aşırı bir şekilde zarar vermektedir. Bu tür işletmeleri sıkı bir şekilde denetlenmesi gerekmektedir. Sağlıklı dondurma yapmıyorlarsa bu yerler kapatılması gerekmektedir. Bu yerlerde üretilen dondurmalar kesinlikle vatandaşlara ulaşmaması lazım ve vatandaşlarımız bunları tüketmemesi lazım. Bu tür yerlerin iyi bir denetimden geçmesi lazım”dedi.

“DONDURMA ALIRKEN KESİNLİKLE FİYATA BAKILMAMASI LAZIM”

Mercan; “Vatandaşlarımız bazen uygun fiyatlı dondurmalar alıyorlar. Bazen de çok aşırı lüks mekanlarda kalitesiz dondurmalar tüketiyorlar. Uygun dondurmaların içinde ne olduğunu bilmiyorlar. Paket dondurmanın kilosunu 10 TL yazan firmalar var. Bu dondurmaların içinde yüzde 0.25 keçi sütü kullanıp, keçi sütü dondurma yazıp piyasa sürüyorlar. Vatandaşlarımız bu tür hilelere gelmemesi lazım dikkatli olmaları lazım. Üretilen ürünün içindekileri mutlaka okumaları lazım.”dedi.

 “PANDEMİ SÜRECİNDE HİJYENE DAHA ÇOK DİKKAT EDİYORUZ”

Halil mercan; “Pandemi süreci bütün Dünyayı etkileyen bir durum oldu. Biz firma olarak hijyen konusunda daha dikkatli oluyoruz. Öncelikle imalatta çalışırken maskelerimiz, eldivenlerimiz ve bonemizle çalışıyoruz. Satış tezgahlarımız günlük olarak dezenfekte ediliyor. Satış elamanlarımız hijyen ve maske konusunda çok dikkatliler. Elemanlarımız hem kendi sağlıkları hem de müşterilerimizin sağlığı için tüm "kurallara titizlikle uyuyorlar”diye ifade etti.

“PAKET DONDURMALARDA KATKI MADDESİ VAR”

Paket dondurmalar konusunda vatandaşları uyaran Halil Mercan; “Paket dondurmalar kesinlikle sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Bilinçli insanlarımız ne kendisi tüketiyor ne çocuklarına yediriyor. Dondurmalarda şeker yerine glikoz kullandığınızda raf ömrü uzun oluyor. Süt yerine, süt tozu kullandığınızda raf ömrü uzun oluyor. Bu tür ürünlerinin bazen tadı vatandaşlarımıza çok güzel gelebilir ama bunun vücudumuzda zararlarını çok iyi bilmemiz lazım. Bu tür ürünleri yediğimizde iler ki yaşlarda birçok hastalığa neden olabilir. Ne yeğimize içtiğimize dikkat etmemiz gerekir. Ben kesinlikle paket dondurmayı tavsiye etmiyorum”.dedi.