MEMUR-SEN DİK DURUYOR!

1 Ağustos'ta başlayan ve 21 Ağustos itibariyle uzlaşmazlıkla sonuçlanan 5. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde gösterdiği tavrı ve duruşuyla Memur-Sen çok farklı bir performans sergiliyor...

MEMUR-SEN DİK DURUYOR!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Rakip sendikaların zaman zaman sarı sendikacılık ile itham edip küçümsemek ve aşağılamak amacıyla “Malumsen” olarak adlandırdıkları Memur-Sen toplu sözleşme görüşmelerinde masaya yumruğunu vurdu ve istediklerimizi almadan masadan kalkmayız dedi. Memur-Sen dediğini de yaptı ve talep ettikleri hükümet tarafından kabul edilmeyince görüşmeleri terk etti.

Bu gelişme ile yasa gereği toplu görüşme Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna taşınmış oldu.

Memur-Sen masayı terk etmekle kalmadı ve tüm ülke genelinde geçtiğimiz hafta önce iş bırakma ardından da cüzdan bırakma eylemlerini gerçekleştirdi. 

Güçlü, etkin ve sorumlu sendikacılık anlayışını hakkıyla yerine getiren Memur-Sen bugün de tüm Türkiye’de eş zamanlı basın açıklaması yapıyor.

Toplu Sözleşmede masanın yetkili konfederasyonu MEMURSEN olarak kamu görevlilerinin haklı beklentilerini dile getirmek ve kazanımları artırmak amacıyla 81 ilde "EMEĞE SAYGI ADALETE DAVET" temasıyla yapılacak basın açıklaması ilimizde de saat 12’de öğretmenevi önünde gerçekleştirilecek.

Her ne kadar eylem Memur-Sen tarafından gerçekleştirilecek olsa da daha çok zam ve kazanım elde etmek isteyen tüm memurların da eyleme destek vermesi bekleniyor.

Sendikal ve sivil toplum kuruluşları faaliyetlerindeki başarılı çalışmaları yanında her kesim ve kurumla oluşturduğu diyalog ve samimi dostlukla büyük bir sevgi ve saygı çemberi oluşturan İbrahim Bahşi’nin davetinin memur olmasa bile geniş çevrelerce de desteklenmesi bekleniyor.