MEMLEKET MASASI

MEMLEKET MASASI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son günlerin darbe, milletvekili transferleri ile Davutoğlu ve Babacan’a mecliste grup kurdurma gibi gündemlerden sonra memleket masası gibi bir öneri tartışılıyor.

İYİ Parti, üzerinde sürekli bulunan FETÖ şaibesi ile HDP ile kafa kafaya verip strateji belirleme söylemlerinin daha mürekkebi kurumadan Meral Akşener “memleket masası” görüşünü araya atarak bu ithamlardan kurtulmanın güya zekice planlarını yapıyor.

FETÖ’nün dinler arası diyaloğunun beşinci sınıf bir taklidi olan ve muhtemelen teklifin de o cenahlardan geldiği kesin olan  ‘Memleket Masası’ fikrinin asıl amacı Erdoğan karşıtlığı üzerinden ittifakları güçlendirmek ve memleketi yeniden okyanus ötesinin boyunduruğuna sokmak.

İlk bakışta uzlaşı kokusu salan, kulağa hoş gelen ‘memleket masası’ teklifi yine sihirli kelime olan  “hoşgörüyü” de içinde barındıran illetli bir yaklaşım.

Siyasiler bir masa etrafında oturacak ve sorunları uzlaşı temelinde tartışacak ve çözüm bulacaklar.

İyi de bunun gerçekleşme imkan ve ihtimali var mı? Başkanlık sistemini kabul etmeyen, “anayasa mer’idir ama meşru değildir” diyerek Erdoğan’ın başkanlığını korsan bulan, “parlamenter sistem bizim kırmızı çizgimizdir” diyerek masaya şartlı oturacak bir heyetten sizce uzlaşı ve memleketin hayrına bir şey çıkar mı? Çok zor ve imkânsız.

“Memleket masası” fikri ile sanki ülkenin iktidar tarafından çözülememiş, büyük bir tıkanma ve sorunlar yaşanmış, insanlar mağdur olmuş ve hayat çekilmez hale gelmiş gibi bir hava oluşturulmaya çalışılıyor. Ve yine  bu teklifle,“siz çözemediniz, başaramadınız ve elinize yüzünüze bulaşırdınız” algısını oluşturarak hem hükümetin başarılarının üzerinin örtülmesine hem de “biz başarırız” gibi kendilerinin alternatif olarak öne çıkarma gibi bir art niyet  zımnen de olsa ortaya konuyor.

Meral Akşener, geçmişin gaf yumaklarını örtmek ve memleket sevdalısı modunda bir çıkış yapmak istiyor ama Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sinsi ve belirli mahfillerde özellikle kurgulanmış planı gördü ve doğal olarak elinin tersiyle itti bu fantezileri..

Memleketin masası da sahibi de hadimi de var Sayın Akşener. Hizmetleri ile dünyanın takdirini kazanmış, halkı ve memleketi için hayatını feda etmiş bir lideri “gel sorunlarını çözelim” şeytani teklifiyle masaya davet etmek dünya ve ülke gerçeklerinde habersiz olmanın bir nişanesidir.

Referans aldığınız mahfilleri değiştirmediğiniz sürece memleketin masasını da yetkisini de size asla vermez bu halk ve bu necip millet. Biliniz istedik.