Medya Kara Propaganda Yapmamalı, Sürece Katkı Sunmalı!

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti (FHGC) Başkanı Semih Erdem de Barış Pınarı Harekâtı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Medya Kara Propaganda Yapmamalı, Sürece Katkı Sunmalı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Açıklamasında Başkan Erdem, kahraman ordumuzun zaferle dönmesini dilerken, bu süreçte medyanın da kara propagandaya fırsat vermeden yerli ve milli yayımlarla bu sürece katkı sunması gerektiğini vurguladı. Ayrıca Erdem, Elazığ insanının da, basınında da her zaman devletinin milletinin arkasında durduğuna işaret ederek, böylesi hassas bir süreçte Elazığ basınının örnek alınmasını istedi.

MEDYAMIZA CİDDİ BİR SORUMLULUK DÜŞÜYOR!

Türkiye’nin teröre geçit vermemek için başlattığı operasyonun batı medyası tarafından çok farklı şekilde kara propaganda malzemesi yapılarak dünya basınına sunulmakta diyen Erdem, “ Bu nedenle her zaman sorumluluklarının bilincinde olan medyamıza çok daha ciddi bir sorumluluk düşmektedir. Kahraman ordumuz sınır ötesinde gerekli mücadeleyi canı pahasına verirken biz basın mensupları da kamuoyunu bu süreçte ene sağlıklı şekilde bilgilendirmeliyiz. Lakin bu hassas süreçte ne yazık ki bazı basın yayın organları devletimiz ve cumhurbaşkanımızı suçlamaktadır. Oysa gün birlik ve beraberlik günüdür ve basında bu süre içerisinde üzerine düşen birlikteliği yapmak zorundadır” dedi.

ELAZIĞ BASINININ DURUŞU ÖRNEK ALINMALI!

Elazığ basınının vatan ve millet konusunda her zaman hassas bir tutum sergilediğine de dikkat çeken Başkan Erdem, “Elazığ insanı da basını da her zaman her koşulda devletinin ve milletinin arkasındadır. Bu bağlamda Elazığ basınının böylesi hassas süreçlerde tüm medya tarafından örnek alınmasının faydalı olacağını düşünüyorum. Şunu net bir şekilde bilinmeli ki; ülkemizin yaptığı Barış Pınarı Harekâtı dünya barışına hizmet için yapılmaktadır” dedi.

GÜN BİRLİK GÜNÜDÜR!

Başkan Erdem, “Ulu Önder Atatürk’ün ifadesi ile “Türk Orduları tarihte benzeri görülmemiş kahramanlıklar, fedakârlıklar göstermiştir” Atamızın bu sözünden de hareketle, Barış Pınarı Harekâtından da ordumuzun zaferle döneceğine inancımız tamdır. Az öncede ifade ettiğim gibi askerlerimiz teröre geçit vermemek adına çabalarken medya mensupları olarak bizler de kara propagandaya geçit vermemek adına milli bir duruş sergilemeliyiz. Gün birlik günüdür” diyerek sözlerini tamamladı.