MEDENİYETE MOLOZ YIĞINI..

MEDENİYETE MOLOZ YIĞINI..
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Harput, yükselen bir medeniyetin ocağı yaşayan efsane bir yer… Yüzyıllar boyudur ilim ve irfan merkezi olup, dünyanın dört bir yanına ışık tutan kadim ve kutsaldır Harput… Sevdalılarının taşına toprağına kurban oldukları Harput'un başına kar değil maalesef ki  hafriyat ve moloz yağar olmuş!..

İddia vahim, Muhtar Demirpolat'ın açıklamaları ise vahim. Harput’ta yapımı devam eden Külliyenin inşaat atıklarından oluşan hafriyat ve moloz yığınları gelişi güzel boş alanlara dökülüyor göz göre göre. Çöplük yığınlarına dönüştürülmeye başlanmış yaşayan efsane olan Harputumuzla ilgili olarak hassasiyet ve endişelerini dile getirmek yerine  “gözlerinizi yumun, inşaat bitsin hafriyat ve molozlar toplanacak” diyor.

Ve durmuyor ve o akıllara ziyan açıklamalarına devam ediyor. “Ortalığı velveleye vermeye ne gerek var. Artık çekin ellerinizi Harput’tan” diyor.

Şimdi bu zata sormak lazım “Harput’a muhtar mı oldun yoksa düşman mı? Eğer Harput’a muhtar olduysan bu kadim şehrin her bir taşını, bir karış toprağını çöplük alanına dönüştürenleri karşına alması gereken biri olduğunu hatırla. Oluşturulan çer-çöp alanlarını normalleştirip yarınlarda büyük bir felaketin zeminine çanak tutma!

İlgili müdürlükler inceleme başlatmış gerekli çalışmaları sonuçlandırma noktasına getirmişken muhtarın durumdan vazife çıkartıp herkesin isyan ettiği yanlışlığı savunan bir avukat rollerine soyunmasının sebeplerini mahalle sakinleri biliyor mu?  Ama değer mi küçük hesaplar karşılığında bu tarihin üzerini molozla örtmeye…

Bu konuda eski muhtar Feyzi Kahraman neden sukut eder bilmeyiz ama konu ile ilgili cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir rapor gönderdiğinden hiç kuşkumuz yok.

Hakimiyet olarak bizler bu talihsiz açıklamaları esefle kınıyoruz. Bir medeniyetin yükselişi ile dillere destan gönüllere ram olan Harputumuzun kaderi böyle ellere bırakılmamalı. Şehrin mülkî amirleri dört bir kolla Harput'u sarıp sarmalı acilen.