Mboussy'e Trabzonspor kancası!

Elazığspor'un Dünya futboluna kazandırdığı ve şimdilerde Bochum forması giyen Silvere Ganvoula Mboussy'e Trabzonspor talip oldu

Mboussy'e Trabzonspor kancası!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Elazığspor’un TFF 1. Lig’de mücadele ettiği dönem Afrika pazarından kadrosuna ve yıldızını parlattığı Silvere Ganvoula MBoussy’nin ismi yeniden ülke gündeminde. Elazığspor’un tek bir kuruş kasasına koyamadan Belçika devi Anderlecht’e kaptırdığı Kongolu yıldızın ismi şimdilerde Trabzonspor’la anılıyor.

1996 yılında doğan 24 yaşında oyuncu 1.91 boyunda ve santrafor bölgesinde görev yapıyor. Son olarak Alman ekibi Bochum’da oynayan Ganvoula MBoussy aynı zamanda Kongo milli takımında da forma giyiyor. 2015-2016 sezonunda Elazığspor’da forma giyen Silvere Ganvoula, Belçika ekiplerinden Anderlecht, Westerlo ve  Mechelen takımlarında da görev yaptı. Sezon başında 400.000 euro karşılığında Bochum’a transfer olan Kongolu santrafor, ligde çıktığı 28 maçta 13 gol 6 asistlik performansıyla dikkat çekti.

Transfermarkt’e göre değeri 2 milyon euro olan futbolcunun kulübü Bochum ile 30 Haziran 2023’e kadar sözleşmesi bulunuyor.