MARKALAŞAMADIK

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, şehrimizin uluslararası markalaşmada eksiklikleri olduğunu, gerçekleştirdikleri bir takım projelerle bu eksiklikleri gidermeye çalışarak uluslararası arenaya çıkıp değişik fuarlara katılım sağladıklarını ifade ederek bu gayretlerine  karşın, özel sektörün ilgisiz kaldığını ifade etti.

MARKALAŞAMADIK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erol KARA/Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Hakimiyet Gazetesine önemli açıklamalarda bulundu.

Vali Kaldırım, Hazar gölü kenarında Diyarbakır büyükşehir belediyesine ait kampın tamamen kapatıldığına dikkat çekerek,” Orayı komple devraldıktan sonra özellikle yaz aylarında yoğun olduğu dönemlerde sadece ilimizin değil bölgenin doğu ve güneydoğudan gelecek olan çocuklara aktivite yaparak aynı zamanda da belli değerleri öğrendikleri bir gençlik kamplarının yapıldığı bir merkez haline getirmek istiyoruz. Bir projede hazırladık onu da bakanlığa sunacağız” dedi.

GÜZEL BİR ETKİNLİK OLACAK

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Orcik festivali’nin geçmişten gelen ve geleneği olan bir festival olduğuna işaret ederek,“İnşallah Bağ bozumu şeklinde 12-13 Ekim tarihleri arasında güzel bir etkinlik ile yapılacak” dedi.

ULUSLARARASI MARKALAŞMADA EKSİKLİKLER VARDI

Hoş köyünde festival için yapılacak orciğin Dünyanın en uzun orciği olabileceğini ifade eden  Vali Kaldırım,“Programın uluslararası düzeyde ilimizin de sesini duyurma açısından güzel bir festival olacağını düşünüyorum. Belediye, Ticaret Odası, özel idare katkı verecek. İnşallah herkesin sahiplendiği etkinlik olacak. Hepsinden önemlisi orciğin coğrafi işareti alındı, inşallah orcik markalaşmış hale gelmiş olacak.Ulusal düzeyden uluslararası düzeye çıkmış olacak. Şehir tanıtım noktasında çok geri kalmıştı. Uluslararası markalaşmada eksiklikler vardı. Şehri uluslararası arenaya çıkardık ve değişik fuarlara katılım sağladık. Ama özel sektörü istediğimiz seviyeye getiremedik. Harput’a tekrardan turlar başladı. Elazığ’ın şuan için her şeyi var. Etrafında da güzel bir havza var. Mardin, Malatya, Kemaliye,Tunceli  var. Harput’u Elâzığ’ın restorasyon merkezi yaparsanız bundan da çok güzel paketler çıkar. Birazda özel sektör elini taşın altına sokarsa  Elazığ turizm alanında iyi bir yere geleceğine inanıyorum” dedi.

ASLA TERÖR SÖYLEMLİ BİR ETKİNLİĞİN YAPILMASINA MÜSAADE ETMEYİZ

Elazığ duruşunu belli etmiş bir şehir ve bölgede bir kale olduğunu söyleyen Vali Kaldırım, “Hazar gölü  kenarında Diyarbakır büyükşehir belediyesine ait kamp yeri vardı. Bunu biz kapattık. Hazar gölünü etrafını tamamen millî maneviyatla yetişecek gençlerin merkezi olmasını istiyoruz .Bizim hedefimiz bu. Dolayısıyla  orda biz böyle bir aktiviteye müsaade edemezdik. Kayyum olarak atanan Valimizle de görüştük çok yakın zamanda oranında devrini alacağız.Asla terör söylemli bir etkinliğin yapılmasına müsaade etmeyiz. Elazığ’ın  biz bölgede sağlam duruşundan dolayı özellikle güneydoğudan gelen gençlerin. Milli maneviyatla yetiştiği bir her etkinliğin yapıldığı bir merkez haline gelmesini arzuluyoruz. Devletimizi terörle çok güzel etkili bir şekilde mücadele veriyor. Hem kırsalda hem de sahada hem de sosyal boyutuyla. Elazığlı vatandaşlarımız bu konuda çok hassaslar.” dedi.

HERKES ÇOCUĞUNA SAHİP ÇIKSIN

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, "Şimdiye kadarda bir çok çocuğun kandırıldığına işaret ederek, Onlara da yazık oldu ailelerine de yazık oldu. Bizim en önemli değerimiz insan kaynağımız. Bunların hayatlarını karartmayalım. Herkes çocuğuna evladına sahip çıksın" diye konuştu.

DİYARBAKIR’DA ÇOK GÜZEL BİR SÜREÇ BAŞLADI

Vali Çetin Oktay Kaldırım, "Diyarbakır’da çok güzel bir süreç başladı.Anneler orda eylem yapıyor. Dağa çıkan çocuklarını geri getirmek için  veya çıkmasını engellemek için. Bu hassasiyeti her aile göstersin .Ne dağa çıkma olsun nede farklı düşüncelerle gençlerimiz yetişmesin. Vatan millet bayrak sevgisiyle yetişsin” diye ifade etti.

GEZİN’DEKİ KAMPLA ALAKALI ÇOK GÜZEL PLANLARIMIZ VAR

Vali Kaldırım, “Gezin’deki kampla alakalı çok güzel planlarımız var. Çok güzel havza orası. Orayı komple devraldıktan sonra özellikle yaz aylarında yoğun olduğu dönemlerde sadece ilimizin değil, Doğu ve Güneydoğudan gelecek olan çocuklara aktivite yaparak aynı zamanda da belli değerleri öğrendikleri bir gençlik kamplarının yapıldığı bir merkez haline getirmek istiyoruz. Bir projede hazırladık onu da bakanlığa sunacağız. Hem alt yapısını yapıp hem de dediğim gibi orayı bu tür etkileri yapmak için hazır hale getirip bölgeye hizmet eden bir mekan haline getirmek istiyoruz.” dedi.Şehri uluslararası arenaya çıkardık ve değişik fuarlara katılım sağladık. Ama özel sektörü istediğimiz seviyeye getiremedik.” dedi.