MALATYA İŞGÜZARLIĞI

ELAZIĞ VALİSİ ÇETİN OKTAY KALDIRIM'IN İLK KEZ KEŞFETTİĞİ VE İSMİNİ KOYARAK TÜM DÜNYAYA TANITTIĞI KARALEYLEK VE SAKLIKAPI KANYONLARINA MALATYA VALİSİNİN SAHİP ÇIKMA GAYRETLERİ TEPKİYLE KARŞILANDI. ELAZIĞ VALİSİ KALDIRIM, HAKİMİYET GAZETESİ'NE YAPTIĞI ÖZEL AÇIKLAMADA KANYONA GİDEN GÜZERGÂHA TABELA ASILMASI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTIKLARINI, YOL ÇALIŞMALARINI DA SEZON BAŞINA KADAR TAMAMLAYACAKLARINI İFADE ETTİ

MALATYA İŞGÜZARLIĞI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

                                                       

İlk kez Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım tarafından keşfedilerek ilimiz turizmine kazandırılan Karaleylek ve Saklıkapı kanyonları’na Malatya Valisi Aydın Baruş’un sahip çıkma gayreti  şehrimizde büyük tepkiyle karşılandı.

Konu ile ilgili Hakimiyet Gazetesi anında tepkisini gösterdi ve kanyonların Elazığ turizmine hizmet edeceğini yazdı.

Kanyona ulaşma noktasındaki eksikliklere rağmen şehrimizin tanıtımı ve turizminin gelişmesi açısından çok önemli olan bu coğrafyanın Elazığ’ın malı olduğuna dikkat çeken Hakimiyet Gazetesi’nden sonra ilimiz siyasileri ve Ticaret Sanayi Odası ile birlikte bazı STK’lar Malatya Valisine tepkilerini dile getirdiler.

Hakimiyet Gazetesi’nin ardından Ak Parti Milletvekili Metin Bulut, CHP Milletvekili ve ETSO, Malatya valisine tepkilerini ortaya koydular.

BULUT: “KANYONLARI MALATYA’YA TAŞIMAK MÜMKÜN DEĞİL”

AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut,  Kanal Fırat televizyonuna telefonla bağlanarak;  kanyonun fiziki olarak Elazığ sınırında kaldığını ve Malatya sınırlarına taşınmasının mümkün olmadığını belirterek, “Kanyona biz sadece Malatya'dan değil Türkiye'nin her tarafından ziyaretçi bekliyoruz. Buraya gelecek olan ziyaretçinin daha kolay ulaşımı ile alakalı bir çalışma yapılacak ise bundan fayda sağlayacak olan yine Elazığ olacak yine biz kazanacağız. Hem Saklıkapı hem Karaleylek Kanyonu bizim Baskil sınırlarımızda. Kanyonların Malatya’ya taşınması söz konusu değil. Kaldı ki Fırat Kalkınma Ajansı sadece Elâzığ'a değil dört tane ile hizmet eden bir ajans. Biz de zaten kalkınma ajansının bu desteklerinden faydalanacağız. Bu aleyhte bir açıklama değil. Nesnel olan bir açıklama” ifadelerini kullandı.

EROL: “KANYONUNA SAHİP ÇIK”

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol da konuya duyarsız kalmayarak sosyal medya hesabından, ‘ElazigKanyonunaSahipCik' hashtagiyle paylaşımda bulunarak, “İlimize bağlı Keban ile Baskil ilçeleri arasında kalan Elazığ Valisi Sn. Çetin Oktay Kaldırım'ın çaba ve gayretleri doğrultusunda keşfedilerek ‘Saklıkapı Kanyonu ve Kara Leylek Kanyonu' ismini alan kanyon şehrimizi turizm sektöründe üst seviyelere çıkaracaktır” ifadelerine yer verdi.

ETSO: “MALATYA VALİSİNE GÖSTEREBİLİRİZ”

Malatya Valisinin açıklamalarının ardından ilk tepki veren kurumlardan biri de Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası oldu. Turizmi bölgesel bir kalkınma aracı olarak gördükleri ifade edilen ETSO açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

“Elazığ Valimiz Sn. Çetin Oktay Kaldırım ile mevkidaş olan kıymetli Malatya Valimiz Sn. Aydın Baruş'u yayınladığı paylaşımdan da anladığımız üzere çok etkilendiği, Baskil ilçemizdeki Karaleylek ve Saklıkapı kanyonlarımızda ağırlamak, kendisine bu eşsiz güzellikleri yerinde göstermek isteriz. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Malatya Valimiz Aydın Baruş ve heyetini Baskil ilçemizdeki Karaleylek ve Saklıkapı kanyonlarına düzenleyeceğimiz tur programı için ilimize davet ederken, Malatya sınırları içerisinde turizme kazandırılabilecek, keşfedilmeyi bekleyen birçok doğal güzelliğin olduğunu hatırlatıyor bu güzelliklerinde Sayın Vali Aydın Baruş tarafından ortaya çıkarılacağından hiçbir şüphemiz olmadığını da özellikle belirtmek istiyoruz.

Biz il olarak turizmin bölgesel olarak yaklaşılması gereken ve yoğun bir işbirliği gerektiren bir alan olduğunu düşünüyoruz. Burada her ilin varlıklarına ve değerlerine saygı duyarak ve kısır tartışmalardan uzak durarak hareket edilmesi ehemmiyet arz etmektedir.”

TEKNE GEZİSİNE ÇIKMIŞMIŞ!...

Malatya Valisi Aydın Baruş, geçtiğimiz günlerde yanına yetkilileri de alarak tekneyle Fırat havzasında inceleme gezisine çıkmış ve sözüm ona bu güzellikleri ilk kez görerek Fırat Kalkınma Ajansına proje yapılması talimatını vermişti.

Elazığ'ın Keban ile Baskil ilçesi arasında Karakaya ile Keban Barajı'nın bağlantı kolu olan bölgede yer alan kanyonları Kültür İl Müdürü Çetin Şişman ile birlikte inceleyen Malatya Valisi Aydın Baruş'un, tüm doğa ve sporseverleri bölgeye çekmek için Fırat Kalkınma Ajansı ve Malatya Valiliği olarak bazı çalışmalar yapacaklarını   açıklamasıyla  Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın tüm emek ve gayretlerini boşa çıkarma gayreti içine girmiş  ve bu güzelliklere sahip çıkma uyanıklığını göstermişti.

 

KALDIRIM: “YÖN LEVHALARI ASILIYOR”

Dün gazetemizin manşetinde kanyonlara gidilen güzergâhın bilinmediği ve yön levhalarının bulunmadığı, yolların ise sıkıntılı olduğunu yazmış ve konu ile ilgili çalışmalar yapılmasının gerekliliğine vurgu yapmıştık.

Konu ile ilgili gazetemiz imtiyaz sahibi Ahmet Toprak’ı bizzat arayan Vali Kaldırım, yönlendirme levhaları için talimat verdiklerini, yol ve diğer eksiklikler için de ilgili kurumların ivedilikle çalışmalarını başlattıklarını ifade etti.

Vali Çetin Oktay Kaldırım’ın talimatlarıyla yol çalışmaları, yol güzergâhında yönlendirme tabelaları montajı, kanyon içlerinde ulaşımın zor olduğu yerlere doğaya uygun ahşap merdiven yapımı, iki adet ihtiyaç olan tekne iskele kurulumu için proje çalışmaları, tur paketi, rota, bilgilendirme materyali ve broşürleri çalışmaları, tanıtım filmleri ve videoları hazırlanması, yeni bir turizm sektörüne  dönük Türkiye’de ilk olacak hız teknesi (Jet Boat) siparişi verildi.

İlgili kurumların tüm isteksizliklerine rağmen bizzat Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın özel gayret ve çabaları sonucu gün yüzüne çıkan kanyonlarımıza sahip çıkmanın hem kurumlarımız hem de tüm şehir halkımızın görevi olduğunu belirten vatandaşlar, hakkı teslim etmek ve başarıyı takdir etmek gerektiğini ve bu sebeple tüm bu güzellikleri turizme kazandıran Vali Kaldırıma minnet ve şükran duyduklarını ifade ettiler.