MAĞDUR ÖĞRENCİDEN ÜCRET ALINMAYACAK

Erkan BAY/Elazığ Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman,son günlerde Elazığ'da gündeme gelen öğrencilerden servis ücreti alınması ile ilgili Hakimiyet Gazetesine önemli açıklamalarda bulundu.

MAĞDUR ÖĞRENCİDEN ÜCRET ALINMAYACAK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ELAZIĞ CİDDİ ANLAMDA BİR FELAKET YAŞADI

Başkan Toraman yaptığı açıklamada, “24 Ocak tarihinde Elazığ’da ciddi anlamda bir deprem yaşadık.Tabi yaşanan deprem süresi içerisinde gerek ilimiz gerekse 3 tane ilçemiz, ciddi anlamda bir felaketle karşı karşıya geldik. Bu yaşanan deprem de vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyoruz. İş yerini kaybeden esnaflarımızın da Allah yardımcısı olsun” dedi.

2 GÜNDÜR GÜNDEMDE OLAN ÖĞRENCİ SERVİSLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPMAMIZ GEREKTİ

Elazığ’da deprem nedeniyle okulların 3 hafta ertelendiğini ifade eden Şevket Toraman, “Bizim en önemli konularımızdan biri, 2  gündür gündem de olan öğrenci servisleri ile ilgilidir.Tabiki bu öğrenci servisleri ile ilgili Elazığ’da eğitim ve öğretim yılı 24 Şubat tarihinde başlamış oldu. Aslında 3 Şubat tarihinde açılması gereken okullar, bu depremden dolayı 24 Şubat’a ertelendi.Bu  erteleme neticesinde yarı yıl eğitim ve öğretimi de bazı okullarımızda deprem den dolayı hasar gören okullardan okuyan öğrenciler ikili eğitim gören okullara taşındı. Okullarımızın açılmasıyla bazı okullarımız da heyecan varken, bazı okullarımızda hüzün vardı” diye ifade etti.

ÖĞRENCİ VELİLERİNİN , ÖĞRENCİLERDEN SERVİS AİDATI ALINMASIN DİYE BİR TALEP VAR

Elazığ’da eğitim ve öğretimin 180 gün üzerinden hesaplandığını belirten Toraman,“Hüzün olan okularımız da hayatını kaybeden öğrencilerimiz vardı. Rabbim mekanlarını cennet eylesin.Bizlere gelen şikayetlerden dolayı öğrenci velilerinin, öğrencilerden servis aidatı alınmasın diye bir talebi var. Sizler de biliyorsunuz ki eğitim ve öğretim yılı 180 gün üzerinden hesaplanmış. Biz bu 180 gün içerisinde eğitim ve öğretim tamamlanacak. Biz bu konu üzerinde de fiyat tarifesi alınmıştır. Esnaflarımızı da bu konuyu bildirmişiz. Tabi bunu yaparken, ilimizde böyle bir sıkıntının yaşanmasından dolayı da 21 günlük bir tatil süreci yaşadı.Bu 21 günlük tatilin olması nedeniyle bazı sıkıntılar oluşmuş” şeklinde ifade etti.

ÖĞRENCİ VELİLERİMİZDEN HAKSIZ BİR YERE PARA TALEBİ OLMADIĞIN İFADE ETMEK İSTİYORUM

Şevket Toraman,“Yalnız bura da öğrenci velilerimizden haksız bir yere para talebi olmadığını  ifade etmek istiyorum. Nisa ayındaki tatil kalktı. 2 Hafta tatil kaldı. Haziran ayında ise bu okulların devam edeceği, 180 gün eğitim ve öğretimin tamamlanacağından dolayı biz bu servisçi esnaflarımızın ödemelerinde her hangi bir sıkıntı olmaması için, velilerimizin ödeme yapması için talepte bulunduk. Yani velilerimizin verdiği para, fazla bir para değil.180 günlük eğitim ve öğretim tamamlanacak.” dedi.

DEPREMDE ZARAR GÖREN ÖĞRENCİLERİMİZDEN SERVİS ÜCRETİ KESİNLİKLE ALINMAYACAK

Elazığ Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman, “Servisçilerimiz hak etmediği ücreti alamayacak. Öyle bir şey olamaz.Bir diğer bir konu ise depremde zarar gören, çadırda kalan, mağdur olan ve evi yıkılan herhangi bir öğrencimizden kesinlikle servis ücreti alınmayacak. Bu kararımız kesin ve nettir. Servisçilerimiz böyle talepte bulunmayacak.” dedi.

ÜCRET TALEP EDİLEN ÖĞRENCİLERİMİZ OLURSA, CEMİYETİMİZE GELSİN VE BİZE BİLDİRSİN

Kimsenin hak etmediği bir ücreti talep edemeyeceğini ifade eden Başkan Toraman, “Böyle bir ücret talep edilen öğrencilerimiz olursa, cemiyetimize gelecek ve bize bildirecek. Talep edenin parasını ben verecem. Ben şahsım olarak ödeyecem. Bir diğer konu ise 110 yakın servisçi esnaflarımızın depremden dolayı evleri yıkılmıştır. Hepimiz mağdur olduk. Servisçi esnaflarımız da mağdur oldu. Yani mağdur diye haksız bir kazanç elde edemeyecek. Hakkı neyse onu alacak. Öğrenci velilerimize seslemiyorum, bilgi kirliliğine inanmayın. Mağdur olan öğrencilerimizden servis ücreti alınmayacağını tekrar belirtmek istiyorum” dedi.