'MADENDE RİSK ARTIYOR SOMUT ADIMLAR ATILMALI'

Bakır Madenliler Kadın Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Lütfiye Gürgün, Maden'in Hazar Gölü'ne veya karayoluna yakın bir yere toplu olarak taşınmasını desteklediklerini belirterek, 'Aksi olursa karşıyız. Ben devletimize ve siyasi iradenin bu sorunu çözeceğine de inanıyorum. Çok yakın sürede çok keskin ve somut adımlar atılmalıdır çünkü risk giderek artıyor' dedi.

 'MADENDE RİSK ARTIYOR SOMUT ADIMLAR ATILMALI'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Siyasi partiler Maden’e geldiğinde kendi yandaşlarını alıp toplantı yaptığına dikkat çeken Lütfiye Gürgün, böyle bir siyasi anlayış olamaz. Sorun hepimizin sorunu. Maden’in sorunu yaşayanların tümünü kapsıyor dedi.

Maden’in tek evler veya gezin e taşınması noktasında Milletvekili ve ilgili kurum müdürleri ve muhtarlarla toplantı yapıldığına işaret eden Gürgün, “Toplantıda Maden’in toplu taşınma noktasında bir sürecin oluşamayacağı ve böyle bir bütçenin olmadığı belirtildi. Ama toplantıda Ak Parti Milletvekili Metin Bulut, ”Biz istersek yaparız” dedi. Bu sevindirici bunun yapılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

 

KİRALAR ÖDENMEDİ

Bakır Madenliler Kadın Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Lütfiye Gürgün, “Bizler tarihimiz dedik. Hatıralarımız dedik ama can güvenliğimizin olmadığı bir noktada bazı konuları konuşmaktan kaçınıyoruz. Çünkü orada halen yaşayanların can güvenliği yok. 6 Aylık bir süreç verildi ama tehlike adım adım geliyor birileri bizim sesimize kulak verir diye bekledik. Siyasi irade çok önemli biz siyasi iradenin bazı şeyleri gerçekleştireceğine inanıyoruz. Hangi düşüncede olursa olsun. Önemli olan sorunların giderilmesi ancak verilen sözler içinde olan kira yardımı 6 aydır yapılmadı. Evlerini terk edenlerin mağduriyetleri halen devam ediyor. Görünün bir sıkıntı var bu sıkıntılar devam ederken neden acil tedbirler alınmıyor anlamış değilim” dedi.

İnsanları Maden’den göndererek sorunun çözülmeyeceğine işaret eden Gürgün, “Hafriyatın önlenmesine çare bulunmadı. Bize tedbir alındı deniyor biz tedbir alındığını görmedik. Mağduriyeti yaşayan insanlara söz hakkı verilmiyor ne de yapılan toplantılara çağrılmıyor. Her gelen söz verdi ancak sözler yerine getirilmedi köprü kapatıldı, lise boşaltıldı. “ dedi.

Halen, Maden ilçesinin nereye kurulacağı belli olmadığına işaret eden Gürgün, Milletvekili Metin Bulut referandumdan bahis etti. Zaman geçiyor umarız bu referandum altı ay daha sürmez çünkü risk giderek arttığı yetkililer tarafından sürekli belirtiliyor. Hazar Gölü’ne ve karayoluna yakın bir yere toplu olarak taşınacaksa seve seve gitmeye hazırız aksi oluşa karşıyız” dedi.

Gürgün, “Ben devletimize ve siyasi iradenin bu sorunu çözeceğine de inanıyorum. Çok yakın sürede çok keskin ve somut adımlar atılmalıdır. Siyasi partiler Maden’e geldiğinde kendi yandaşlarını alıp toplantı yapıyor böyle bir siyasi anlayış olamaz. Sorun hepimizin sorunu. Maden’in sorunu yaşayanların tümünü kapsıyor” şeklinde konuştu.