LÖSEMİYİ YENEN UMUT, ARKADAŞLARINA DA UMUT AŞILIYOR

Başak MERAL GÜNDÜZ/Elazığ'da 2,5 yaşında yakalandığı lösemiyi iki kez yenerek sağlığına kavuşan 13 yaşındaki Umut Can Deniz, aynı hastalıkla mücadele eden akranlarını evlerinde ziyaret edip onlara moral vermeye devam ediyor

LÖSEMİYİ YENEN UMUT, ARKADAŞLARINA DA UMUT AŞILIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Henüz 2,5 yaşında lösemi teşhisi konulan, 4 yıl süren tedavi sonucu hastalığı yenen Deniz, 2 yıl sonra kontrol amacıyla gittiği hastanede hastalığın yeniden nüksettiğini öğrendi.

İkinci kez hastalıkla mücadele etmek zorunda kalan Deniz, Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) İl Temsilcisi olan annesi Ayşe Kavak'ın da desteğiyle geçen yıl hastalığı tekrar yenmeyi başardı.

Sağlığına kavuşan Deniz, bu hastalıkla mücadele eden akranlarını unutmadı. Deniz, haftanın belirli günlerinde annesi Ayşe Kavak ile lösemi tedavisi süren arkadaşlarını evlerinde ziyaret ediyor, hastalıkla nasıl mücadele ettiğini anlatıyor.

Onlarla oyun oynayan Deniz, bu ziyaretlerle lösemi hastası çocuklara moral veriyor, manevi destek sunuyor.

"OYUNCAK GÖRMEDEN İLAÇLARLA TANIŞTIM"

Umut Can Deniz, yaklaşık 10 yıl boyunca lösemi hastalığı ile mücadele ettiğini, sağlığına kavuşacağına olan inancı ile bu hastalığı yendiğini söyledi.

"Oyuncak görmeden ilaçlarla tanıştım. Bu hastalığa iki kez yakalandım. Birincisinde çok küçüktüm, hatırlamıyorum ama ikinci seferde artık kendimi biliyordum. Ondan dolayı verdiğim mücadele ile hastalığımı atlattım." diyen Deniz, aynı hastalığa yakalanan akranları ile sık sık bir araya geldiğini belirtti.