LİSTE Mİ? ÜLKE Mİ?

24 HAZİRAN SEÇİMLERİNE ÇOK KISA BİR SÜRE KALA PARTİLERDEKİ LİSTE TEPKİLERİ ÜLKE GERÇEKLERİ VE GELECEĞİNE DÖNÜŞTÜ. SEÇMEN LİSTELERDEN VE ŞAHISLARDAN ZİYADE ÜLKENİN DAHA ÖNEMLİ OLDUĞUNU BELİRTEREK SANDIKTAKİ KARARINI GELECEĞİNE KULLANACAK

LİSTE Mİ? ÜLKE Mİ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Pazar günü yapılacak seçimlere kısa bir süre kala seçmen tercihleri de netleşmeye başladı. Her partide yaşanan liste tepkileri yerini sağduyuya bıraktı ve tercihler ülke gerçeklerine yöneldi. Hakimiyet Gazetesi olarak Elazığ sokaklarına indik ve seçmenin nabzını tuttuk.

TABAN TEPKİLİYDİ

Vatandaşlarla yapmış olduğumuz birebir görüşmelerde listelerin açıklanmasının ardından özellikle Ak parti listesine olan tepkiler birçok platformda ifade edildiğini, oy getirecek yeni yüz ve isimlerin listede yer alamamasına tepki gösterildiği ifade edildi.  

Seçim çalışmaları ve propaganda döneminin  başlaması ile birlikte tepkiler zamanla dindiğini belirten vatandaşlar, Ülkenin bulunduğu şartların isim üzerinde tartışma yapmak yerine güçlü bir hükümet ve meclis kurulması gerektiği yönünde görüşlerin daha öne çıktığını ifade ettiler.

ŞAHISLAR GEÇİCİ ÜLKE KALICI

Milletvekili listesinin nasıl olursa olsun belli belirsiz bir memnuniyetsizlik olacağını ve geçmişten bugüne hemen her partide bu durumun yaşandığını belirten vatandaşlar, ‘’Bir kişinin milletvekili olup olmaması, genel merkezin belirlediği 5 ismin seçilip seçilememesinden ziyade dört bir yandan kuşatılmış ve döviz kur operasyonları, 15 Temmuz darbesi ve Gezi olayları ile diz çöktürülmeye çalışılan Tayyip Erdoğan’ın her şekilde  desteklenmesi gerektiği ifade ediliyor.

ERDOĞAN'SIZ BİR TÜRKİYE HAYAL EDİYORLAR

Türkiye düşmanları ve onların yerel taşeronlarının Erdoğansız bir Türkiye istediklerini belirten vatandaşlar, “İşte sırf bu nedenledir ki gün ülkemizin bekası, geleceğimizin güvencesi adına bir ve beraber olma zamanıdır. Gün büyük fotoğrafı görüp partimize, Cumhurbaşkanımıza sahip çıkma zamanıdır. Çünkü her şeyden önce çocuklarımızın bağımsız, güçlü bir ülkede yaşayabilmeleri haklarını ellerinden almamamız lazım. Erdoğansız bir Türkiye, mazlumların umudu olan Erdoğansız bir dünya hayal edenlere ve bunun mücadelesini verenlere fırsat vermemeliyiz.”

ŞER ODAKLARININ KORKULU RÜYASI ERDOĞAN

Bu seçimlerle birlikte Türkiye olarak yeni bir hükümet sistemine geçeceklerini belirten vatandaşlar,  “Ülkemizin kim tarafından idare edileceğine biz karar vereceğiz. Yani milletin iradesi ülke yönetimine hakim olacak. İşte şer odaklarının en büyük korkusu da bu noktada ortaya çıkıyor. Bu ülkeyi kendi çıkarları çerçevesinde yönetmek isteyen güçlerin bu sisteme tahammülü yok. Çırpınışları da bundan kaynaklanıyor. Bu güçlere fırsat vermeyeceğiz”