Limonun Faydaları Saymakla Bitmiyor

Nisa Yılmaz/ C vitamini ve doğal antibiyotik olarak bilinen limon, hoş kokusu ve lezzetiyle sıkça tüketilen besinler arasında yer alıyor.

Limonun Faydaları Saymakla Bitmiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Turunçgiller içerisinde her derde deva olarak bilinen, sofralarda, soğuk algınlığında, cilt bakımı ve temizleyici gibi birçok alanda kullanılan limonun faydaları saymakla bitmiyor. Ayrıca  potasyum, kalsiyum, bakır, magnezyum, folik asit ve lif içeren limondan günde bir adet tükettiğimizde,  vücudumuzun bir günde ihtiyacı olan C vitamininin ortalama yüzde 50’sini karşılamış oluyor. Limon, C vitamini dışında yüksek miktarda A vitamini içeriyor.

 

Hafızayı Kuvvetlendiriyor

Limon suyunun içinde bulunan potasyum, beyne ve sinir hücrelerine yardımcı oluyor. Konsantrasyonu ve hafızayı güçlendirip, sinir sistemini sakinleştiriyor. Zihniniz stres altında iken, vücudunuz C vitamini kaybeder. Limon, bu vitaminleri geri kazanmanızı sağlar.

 

 Kemik erimesini önlüyor

Limon suyunun içinde bulunan C vitamini vücudun kalsiyumu absorbe etmesine ve dolayısı ile kemik erimesi ile savaşmaya yardımcı oluyor. Limon suyu, suyla karıştırılarak hamilelikte içildiğinde, bebeğin kemik gelişimine yardımcı oluyor. 

 

PH Alkalin seviyesini dengeler

Kronik hastalıklarla savaşmak için vücuttaki alkalin dengesini korumak çok önemli. Limon asit içermesine rağmen, tüketildiğinde vücudun alkalize olmasına yardımcı oluyor. 

 

Limon suyu kilo vermenize yardımcı olur

Taze limon suyu böbrekleri ve sindirim sistemini temizliyor. Vücudun toksinleri atmasına yardımcı oluyor. İçerdiği pektin lifler sayesinde limon açlık hissini azaltacaktır. Genel olarak alkali besinleri daha çok tüketirseniz, daha hızlı kilo verirsiniz.

 

Limon suyu bağışıklık sisteminizi güçlendiriyor

C vitamini açısından çok zengin olan limon, aynı zamanda bağışıklık ve sindirim sistemlerinin düzenli çalışmasına, vücudun kanserle savaşmasına ve yaraların çabuk iyileşmesine de yardımcı.

 

Doğal Cilt Temizleyicisi

C vitamini kırışıklığınıza ve siyah noktalarınıza iyi gelir, kandaki toksinleri temizler. Sabahları içtiğiniz ılık suyun etkisini arttırmak adına, limon suyunu doğrudan cildinize de sürebilirsiniz.

 

Limon suyu kan şekerini dengeliyor

Limon suyu içerisinde bulunan asit, besinlerin kan şekeriniz üzerindeki etkilerini hafifletiyor.