Liglerde takım sayıları arttı!

Temsilcilerimiz Elazığspor ve Elazığ Belediyespor'un mücadele edeceği TFF 2 ile 3. Ligler'de tescillenen karara göre takım sayıları arttırıldı

Liglerde takım sayıları arttı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, önceki gün gerçekleştirdiği toplantının ardından TFF 2, 3 ve Bölgesel Amatör Lig’de sezonları tescil etti. Tescil kararlarının ardından bir çok takıma liglerinde kalma müjdesi çıktı. TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta Şanlıurfaspor, Kırmızı Grup'ta Kardemir Karabükspor, TFF 3. Lig 1. Grup'ta Tokatspor A.Ş. ve Manisaspor takımları matematiksel olarak küme düştükleri için bir alt ligde önümüzdeki sezon mücadelelerini sürdürecek.

TFF 2. LİG

Türkiye Futbol Federasyonu’nun tescil kararına göre TFF 2. Lig önümüzdeki sezon 40 takımdan oluşacak. Bordo-Beyazlı Temsilcimiz Elazığspor’un mücadele ettiği ligden yalnızca Şanlıurfaspor ve Kardemir Karabükspor küme düşürülürken, lige TFF 1. Lig’den düşen 3 takım ve TFF 3. Lig’den çıkacak olan 6 takım ilave edilmiş olacak. 40 takımdan oluşacak olan ligin 20’şerli Kırmızı ve Beyaz olmak üzere 2 ayrı gruba bölünmesi bekleniyor.

TFF 3. LİG

Kırmızı – Lacivertli Temsilcimiz Elazığ Belediyespor’un yer aldığı TFF 3. Lig ise yeni sezonda 58 takımla oynanacak. Sadece 1. Grup’ta yer alan Tokatspor ve Manisaspor’un küme düşürüldüğü lige 11 Bölgesel Amatör Lig şampiyonu dahil olacak. TFF 2. Lig’e veda eden Şanlıurfaspor ve Kardemir Karabükspor, yeni sezonda Elazığ Belediyespor’un muhtemel rakipleri arasında. 58 takımın 1,2 ve 3 olmak üzere 3 gruba bölünmesi bekleniyor.