LANET OLSUN SİZİN DAVANIZA

LANET OLSUN SİZİN DAVANIZA
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İnsanın burnunun direğinin sızladığı, kalbinin neredeyse durduğu anlar olur ya… işte bu duyguyu yaşatan acı haber  Tunceli'nin Ovacık ilçesinden geldi. Biri 8, diğeri daha 4 yaşındaydı. İkisi de çocuktu.

Hem doya doya yaşamak hem de hayvanları otlatmak amacıyla Anadolu’nun güzelim coğrafyasında aileye katkı sunmak istemişlerdi. O küçük bedeninde bulunan büyük kalpleriyle anne ya da babasının yüklerini biraz da olsa azaltmak istemişlerdi.

O temiz kalpler nereden bilsindi bu güzelim ve cennet vatan  toprağını cehenneme çevirmek isteyen karanlık güçlerin, hain tuzakların ve sinsi planlarının olduğunu. Onlar nereden bilsindi dışardan kurulan ve beslenen hainlerin Tunceli dağlarında dolaştığını ve masum insanları öldürmek için çalıştıklarını.

8 yaşındakinin adı Ayaz,4 yaşındaki kardeşinin adı ise Nupelda… İki kardeş,  hayvan otlattığı sırada mayın patlaması sonucu şehadet şerbetini içtiler ve o masumiyetle meleklere uçtular.

Küçük yaşta hayatın omuzlarına yüklediği görev gereği hayvan otlatmak için yaşadıkları köyün kırsal kesimine giden iki kardeşin ajanslara düşen resimleri o masumiyeti ve o dünya tatlısı sevimliliği yansıtıyor ki bu hainliği yapanlara sözlenecek söz bulamıyoruz.

Size ve satılmış beyinlerinizle güttüğünüz davaya lanet olsun.

Lanet olsun sizin özgürlük anlayışınıza.

Lanet olsun sizlerin sözüm ona bölge halkı için yaptığınızı ilan ettiğiniz ama yine bölge halkından biri olan biri 4 diğeri 8 yaşında iki masum çocuğu  öldürme adiliği ve şerefsizliğini gösterdiğiniz mücadeleye…

Lanet olsun sizin vicdanınıza,

Lanet olsun sizin adamlığınıza,

Lanet olsun sizin kalıbınıza,

Lanet olsun sizin erkekliğinize.

Ve lanet olsun sizin beyninizi yıkayan ağababalarınıza.