KURUMLAR KENDİ İŞİNE YOĞUNLAŞMALI

Ömer Enes YILAR/AK PARTİ İL BAŞKANI ŞERAFETTİN YILDIRIM GAZETEMİZİ ZİYARET EDEREK GÜNDEME İLİŞKİN AÇIKLAMALARDA BULUNDU. TEŞKİLAT ÇALIŞMALARI, DEPREM SONRASI YAŞANAN SORUNLAR, KURUM YÖNETİCİLERİYLE İLGİLİ ELEŞTİRİLERE DEĞİNEN BAŞKAN YILDIRIM, KIŞ AYININ YAKLAŞMASI İLE BİRLİKTE BAŞTA KONTEYNER KENTTE YAŞAYAN HEMŞEHRİLERİMİZ OLMAK ÜZERE MAĞDUR İNSANLARIMIZIN YANINDA OLACAKLARINI İFADE ETTİ.

KURUMLAR KENDİ İŞİNE YOĞUNLAŞMALI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gazetemizi ziyaret eden Ak Parti İl Başkanı Yıldırım, yönetim kurulu hazırlanmadan göreve geldiği ilk andan itibaren bir saat bile kaybetmeden saha inildiğini belirterek, yönetimin şehrin tüm sorunlarının muhatabı olacağını ve çözümü noktasında hem dört milletvekili ile belediye başkanı hem de sorunların Ankara’ya taşınması yoluyla çözüm bulacaklarını ifade etti.

İÇİME SİNDİ

Medya ve Tanıtım Başkanı Sencer Selmanoğlu ve Teşkilat Başkanı Cengiz Taş ile birlikte Hakimiyet’i ziyaret eden Ak Parti İl Başkanı Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Ahmet Toprak ile görüşerek gündem ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yönetim kurulu oluştuktan sonra çok fazla eleştiri almadıklarını, yönetimin içine sindiğini belirten Yıldırım, yeniden revizyonla sahaya inip kırgın olan seçmenin gönlünü kazanacaklarını belirterek kadın kolları ve gençlik kollarında eksiklikler olduğunu ve burada yeni bir tanımlama yapılarak eksikliğin giderileceğini söyledi.

 

KURUMLAR KENDİ İŞLERİNE YOĞUNLAŞMALI

Resmi kurum müdür ve amirlerinin siyasete mesafeli olması gerektiğini, siyasetle ilgilerinin vatandaşın sorununun çözümüyle sınırlı olması gerektiğini belirten yıldırım, şuana kadar kurum amirlerine ilettiği sorunlarda ilgili ve alakalı bir bakış açısının hüküm sürdüğünü, bunun aksine durumlarda kendisinin bakış açısının da farklı olacağını kaydetti. Şehrin bütün sorunlarının muhatabı olacaklarını belirten Yıldırım, konteyner kentlerde yaşayan vatandaşlarla empati kurduğunu, buralara ziyaretlerin sıklaşacağını ve sorunların çözümünde aciliyetçi bir yaklaşım benimseyeceklerini belirtti.

“HİÇ ZAMAN KAYBETMEDİK”

Görevi devraldığı andan itibaren hiç zaman kaybetmeden sahaya indiğini belirten Yıldırım, teşkilat çalışmalarıyla ilgili: “Uzun bir süre il başkanlığı ve yönetim kurulu süreci devam etti. Cumhurbaşkanı ve Genel Başkanımızın tensipleriyle 22 Eylül’de bize verdiği bu görevi devraldık. O günden sonra hiç zaman kaybetmeden saha indik ve yapılması gerekenleri yaptık. Bu süreç içerisinde şehirde partimizin ve il başkanının yapması gerekenleri gücümüzün yettiğince, yönetim kurulumuz olmasa da yapmaya çalıştık. Bu süreç içerisinde müracaatları aldık. Bir kısım arkadaşları biz davet ettik. Kendiliğinden görev almak isteyen arkadaşların da taleplerini aldık. Böylelikle 900 kişilik bir davetli listesi oluştu. Bu liste içerisinden genel merkezimizden gelen iki koordinatörümüzle mülakatlarımızı yaparak listeyi daha aza çekerek ve bunların içerisinde bazı kriterleri göz önünde bulundurarak yönetimi oluşturduk. Kriterlerimiz de şu şekildeydi; her bölgeye hitap edecek bir kardeşimizin bizimle beraber olması, meslek dağılımına dikkat edilmesi, kadın ve genç kontenjanının göz önünde bulundurulması. Daha sonra 60 kişiden oluşan (40’ı asil, 20’si yedek) yönetim kurulumuzu oluşturduk ve geçen hafta kamuoyu ile paylaştık. Bir hafta aradan sonra dün de yürütme kurulumuzu belirledik. Yürütme kurulu ile birlikte ilk toplantımızı yaptık, ardından bugün de ziyaretlerimize başladık” ifadelerini kullandı.

 

“YÖNETİMLE İLGİLİ ELEŞTİRİ ALMADIM”

Yönetim kurulu belirlenirken göz önünde bulundurulan kriterleri anlatan Yıldırım, çok fazla eleştiri almadığını, yönetimin içine sindiğini, en iyi yönetimin bile bazı kesimlerin çıkarına ters düşeceği için eleştirileceğini söyleyerek: “Bütün samimiyetimle söylüyorum, şimdiye kadar sadece bir eleştiri aldım o kişi de oğlunu yönetime almadığım için eleştiride bulundu. Bana kadar uzanan bir eleştiri olmadı, olsaydı bunu da dile getiririm. Aslında şuna inanıyorum, en iyi listeyi de çıkarsanız da eleştiri yapılacaktır. Çünkü herkesin isteğini gerçekleştiremediğimiz için eleştiri olacaktır ve bu da gayet doğaldır.  Kendime göre en iyi listeyi çıkardığımızı düşünüyorum. 130 aday içerisinde çıkardığımız bu 60 kişilik liste tekrar söylüyorum, benim içime sindi. Hepsi birbirinden iyi insanlar, zorlu bir süreçte görevi aldık ama üstesinden geleceğimize inanıyorum.

DÖRT YENİ KURUL OLUŞTURDUK

Teşkilat çalışmasında yol haritalarının belli olduğunu ve bunu devreye aldıklarını belirten başkan Yıldırım şunları söyledi:

“Neydi yol haritamız?  Sahaya inip insanlarla birebir muhatap olup onların dertlerini dinlemek. Bunu yaparken de il teşkilatı olarak teşkilat disiplini açısından olmazsa olmaz kurumlarımız var. Bunlardan biri yönetim, bir diğeri yürütme kuruludur. Ancak ben bunlara daha çok verim alabilmek ve sahadan daha net geri dönüş alabilmek için eklemeler yaptım. 4 adet kurul oluşturdum. Bu kurullar da sahada vatandaşları çok daha yakından dinleyip özetler halinde yönetime getirip çözüm bulmasını sağlayacaklar. Bu kurullar;  danışma kurulu, esnaf komitesi, meslek komitesi ve kadınlar komitesinden oluşuyor. Amacımız sorunların kısa zamanda muhataplığını kabul edip bunlarla ilgili çalışmalar yapmak ve çözüme kavuşturmak. Bu kurulların içini doldurabilirsek başka şehirlerdeki teşkilatlara da örnek olacaktır” şeklinde konuştu.

“TÜM SORUNLARIN MUHATABI OLACAĞIZ”

İlimiz milletvekilleri ve belediye başkanıyla burada çözülecek sorunları tüm gayretimizle çözeceğiz, çözemediğimiz sorunları Ankara’ya taşıyacağız diyen Yıldırım, şu ifadeleri kullandı: “Bu dönem eksikliklerin tamamı giderilecek çok iddialı bir cümle olur. Ama bizim giderebileceğimiz eksiklikler var, bunların tespitini yaptık. Özellikle insanlarımızı ziyaret etmekle, onlara dokunmakla, sorunlarıyla hemhal olmakla birçok sorunun çözülebileceğine inanıyorum. Sorunların çözümünün süreyle ilgili bir sıkıntısı olabilir yani bazı sorunlar kısa vadede çözüme kavuşurken bazıları orta ve uzun zamanda çözülebilir. Bu sorunların hepsini muhatap olarak kabul edip çözmeye çalışacağız.

SORUNLARI BAKANLIKLARIMIZA TAŞIYACAĞIZ

 Teşkilat olarak çözemedikleri sorunları dört milletvekilli ve  belediye başkanlarıyla çözüme kavuşturacaklarını belirten   Başkan Yıldırım, “Burada çözüme kavuşturamadığımız sorunları genel merkezimize, bakanlıklarımıza, yetkililere ileterek çözmeye gayret edeceğiz” dedi.

 

EKSİKLİKLERİMİZİ GİDERECEĞİZ

 Seçimden seçime insanlara ulaştıkları eleştirisine katılmadığını buna rağmen birtakım eksiklikleri olduğunu ifade eden Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, şunları söyledi:

“Ancak eksiklerimiz tabi ki vardır. Partimizin doğasında insana dokunma şuuru vardır. Fiziksel bir dokunmadan bahsetmiyorum, gidip onu dinlemek, sorunuyla hemhal olmak sorunun çözümüdür zaten. Biz bunun farkındayız. Doğal olarak 19 yıllık bir iktidarın bakiyesinden bahsediyoruz. Eleştiri dozunun yüksekliği, yıpranmışlık hali doğal ama yeniden revize edilip yola koyulmak anlamında hiçbir sorunumuz yok. Yeter ki biz iradeli olalım. Bu iradeyi koyacak bir il başkanı ve yönetimin olduğunu düşünüyorum. Bu süre içerisinde bizim bu iradeyi koyacağımızı kamuoyu takip ederse görecektir. Biz bütün sorunları çözeceğiz gibi bir iddiada değiliz ancak bütün sorunların muhatabı olacağız. Sorun bizim olmasa da biz o sorunun muhataplığını kabul ediyoruz.”

 

“ELAZIĞ DEPREMİNİN OLUŞTURDUĞU YIKIMA VEFAT SAYISI ÜZERİNDEN BAKMAK YANLIŞ”

Dışarıdan Elazığ depremine karşı depremde vefat eden kişi sayısı üzerinden bakıldığına dikkat çeken Yıldırım, bunun yanlış olduğunu, Elazığ’ın 3’te 1’nin zarar gördüğünü, 150 bin vatandaşın depremden etkilendiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: “24 Ocak’taki depreminde ben il dışında olduğum için şiddetini idrak edememiştim. Sadece vefat sayısına bakarak Elazığ depremini anlamak çok eksik ve yanlış olur ama dışarıda böyle bir algı var. Elazığ’da 6.8 şiddetinde bir deprem oldu, ilk etapta 37 kişi hayatını kaybederken 1 kişinin daha sonra vefat etmesiyle toplam 38 canımızı kaybettik ve bununla ilgili bir büyüklük tahmin ediliyor, bu yanlış. Doğrusu şudur Elazığ’ın yaklaşık 3’te 1’i bu depremden etkilenmiştir. 18 bin konutun düşünülüp yapılması da bunun yansımasıdır. Yaklaşık 150 bin vatandaşımız depremden etkilenmiştir. Bütün bunlar sorundur ve çözülmesi gerekmektedir. Devletimizin bu sorunlara yaklaşımı benim için çok önemlidir. Devletimiz sorunları çözmek için uğraşmaktadır ancak her sorun istenilen sürede çözülmüyor, zaman gerekiyor. Her sorunun çözüme kavuşacağı inancındayım.”

 

“HİÇBİR KURUM AMİRİ SİYASETÇİYLE FOTOĞRAF ÇEKİLMEK ZORUNDA DEĞİL”

Kurum yöneticilerinin siyasetle arasına mesafe koyması gerektiğini söyleyen Yıldırım, bu yöneticilerin siyasetle ilgisi vatandaşların sorunlarıyla sınırlı olmalıdır, kimse siyasetçiyle fotoğraf çektirmek zorunda değildir diyerek: “İl başkanı olduktan sonra bana gelen her sorunun muhatabı olan kurum amirini arayarak takipçisi oluyorum. Samimiyetle söylüyorum herhangi bir konuyla ilgili eğer bilgi sahibiysem bana ulaşan kişiye ben yanıt veriyorum. Eğer ben bilgi sahibi değilsem ilgili kurumu arıyorum ve şuana kadar ilgisiz bir yaklaşımla karşılaşmadım, böyle bir durumla karşılaşmış olursam bakış açım tabi ki çok farklı olur. Kurum müdürleri ve amirleriyle ilgili benim olması gereken bir yaklaşımım var. Onlar kendi inisiyatif alanlarında kendi müdürlüklerini yapsınlar, siyasetle ilişki biçimleri vatandaşların sorunlarıyla alakalı bunun dışında siyasetle ilgi biçimlerini daha fazla genişletmelerine, farklı şekilde tarif etmelerine gerek de yok. Bazen istisnai de olsa böyle durumlar yaşanıyor.   Onlarla ilgili de zaman zaman bu uyarıları yapacağız. Onlar kendi alanlarını doldursunlar. Kimse siyasetçiyle fotoğraf çektirmek zorunda değildir. Bunun sayısı çok fazla değildir ama bunun nasibini alırlar belirtmekte fayda var” şeklinde konuştu.

“KONTEYNERDA YAŞAYANLARLA EMPATİ KURUYORUM”

Deprem sonrasında konteyner kentlerde yaşayan vatandaşları göz önünde bulundurarak, ancak bu sıkıntıyı yaşayan bilir, biz empati yaparak anlamaya çalışıyoruz diyen Başkan Yıldırım, kış aylarının gelmesiyle birlikte buradaki insanların daha fazla sıkıntı yaşayacağını ifade etti.

 

GENÇLİK VE KADIN ÇALIŞMALARINA AĞIRLIK VERİLECEK

Kadın ve gençlik kollarının yeniden tanımlanacağına dikkat çeken Yıldırım, bu konudaki eksiklerin farkında olduğunu belirterek çalışmalara ağırlık verileceğini ifade etti.

KONTEYNER KENTLERİN İNTERNET SORUNLARI DA ÇÖZÜLDÜ

Depremin olduğu gece ben birtakım bürokrat ve yöneticilerle Elazığ’a indiğinde kendilerinden 10 dakika önce bakanlarımızın Elazığ’a geldiğini gördüğünü ifade eden Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü.

“Sorunları sahiplenme ve olayın üzerine gitme konusunda bir sıkıntı görmüyorum. Ancak insanların doğal taleplerinden kaynaklanan bazı sıkıntılar tabi ki var. Binlerce bina yıkıldı, kira fiyatlarından kaynaklanan sıkıntılar var, konteyner kentlerde yaşanan sıkıntılar gibi sorunların çözülemediğini görüyorum. Özellikle konteyner kentte bazı sıkıntılar var. İnternet sıkıntısı, kiracıların konut talebi, evlerin ne zaman teslim edileceğine dair sorular alıyorum. Özellikle konteyner kentlerdeki internet sıkıntısıyla ilgili çok ciddi bir altyapı gerekmesinden dolayı gecikme yaşanmamasını istediğimiz için oralarda bazı EBA noktalarının kurulmasını sağladık. Bununla ilgili çok iyi geri dönüşler aldık. Parlayan gözlerin sayılarını artırmak için uğraşıyoruz. Duruma bu anlayışla yaklaşıyoruz. Orada çok zor şartlarda yaşıyorlar. Düne kadar rahat evlerinde, aile ortamlarında yaşarken bugün büyük sıkıntı içerisindeler. Çok küçük mekânlarda, zor şartlar altında yaşarken yarın yağmur ve soğuğun gelmesiyle sorun daha da büyüyecek. Gücümüz yettiğince bu konteyner kentleri ziyaret edeceğiz. Ziyaretle iş bitmeyecektir. Sorunları takip ederek kendi gücümüzün yettiğince çözmeye çalışacağız. Tabi ki tek sorun konteyner kent değildir ancak kış ve soğuk yaklaşırken önceliğimiz bu sorunu çözmek. Tabi bu insanlar, çocuklar bir de ağır travma geçirdi. Psikolojik olarak desteğe ihtiyaçları var. Bunu ancak yaşayanlar bilir, ben empati yapmaya çalışıyorum. Düne kadar belki bu insanlar imkanları çerçevesinde başkasına yardıma koşarken bugün kendileri yardıma muhtaç hale geldiler. Bu psikolojiyi anlamak o kadar kolay değil. Biz bu empatiyi yapmak için uğraşıyoruz. İnşallah bu sorunlarla daha yakından ilgileneceğiz. “