KURUM ELAZIĞ'DA

Ramazanın son günlerinde ilimize gelmesi planlanan ancak son anda bayram sonuna ertelenen Çevre ve Şehircilik  Bakanı Murat Kurum'un ziyareti eğer yeniden bir son dakika iptali söz konusu olmazsa cumartesi günü gerçekleşecek.

KURUM ELAZIĞ'DA
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Depremden birkaç saat sonra ilimize gelen ve yaraların sarılması konusunda önemli çalışmalar yapan Bakan Kurum, deprem sonrası uzun bir süre ilimizde kalmış ardından da üç kez daha ilimize gelerek çalışmaları yerinde incelemişti.

Deprem sonrası oluşacak yeni Elazığ ile depremde hasar gören ve TOKİ tarafından yapılmayıp vatandaşın kendi imkânları ile yıkıp yeniden yapılması planlanan eski binalara verilecek destek ile köylerde yapılması planlanan konutlarla ilgili sorunları konuşulacağı bu ziyaretin önemine vurgu yapan vatandaşlar, bakan Kurum’a halkın yaşadığı tüm sorunların iletilmesi gerektiğini belirtiyorlar.

Yaşanan sorunların ancak Bakan seviyesinde çözülebileceği gerçeğini gören ve bunun için dünkü manşetini  “Elazığ Kurum’u Bekliyor” diye atan Hakimiyet Gazetesi, vatandaşların yaşadıkları problemleri de sıklıkla gündeme getiriyor ve çözülmesi yönünde yetkililere çağrıda bulunuyor.

Bakan Kurum’un Elazığ ziyaretinin çok iyi değerlendirilmesi, bazı hususlarda halkın lehine olabilecek kararların alınması yönünde siyasilerimizin ve yöneticilerimizin ısrarcı olması gerekiyor. STK platformunun da bu süreçte inisiyatif alması ve sivil olmaktan kaynaklı gücünü sahaya yansıtması gerekiyor.

Umarız Bakan Kurum’un Elazığ ziyareti hem cevap bekleyen sorulara hem de netlik kazanmayan konu ve sorunların çözümüne bir vesile olur.