KURULUŞ FELSEFESİNE DÖNÜŞ

AK PARTİ, 94 RUHUNA DÖNME ÇALIŞMALARINA ESKİ İL BAŞKANLARINA VEFA GÖSTERMEKLE BAŞLADI. KURULUŞUNDAN BUGÜNE AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI YAPAN İSİMLER GENEL MERKEZDE AĞIRLANDI

KURULUŞ FELSEFESİNE DÖNÜŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

      AK Parti’nin 7’inci olağan kongre süreci ile birlikte partinin yeniden eski ruhu ve dinamizmine kavuşması ile birlikte teşkilatlardaki köklü değişim takvimi işlemeye başladı.

Son seçimlerde aldığı yenilgi ile Babacan ve Davutoğlu’nun kuracağı yeni partileri de göz önünde bulunduran Ak Parti, bu defa farklı bir şekilde sahaya inmek istiyor.

 

İNSAN KAYNAĞI ÇOK AMA GÜVENİRLİK YOK

Geçtiğimiz günlerde 31 Mart yerel seçimleri öncesinde her belediye için çok sayıda aday adayının müracaat ettiğini ve bu sebeple ellerinde bir insan kaynağı havuzu oluştuğunu ifade eden Ak Parti Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’in bu isimlere il ve ilçe başkanlıkları teklifi götüreceklerini ifade etmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan daha farklı bir açıklama yaparak Kandemir’i boşa düşürmüştü.

 

HER İLİN ÖMER’İ ARANIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Kandemir’in aksine belediye başkanı olmak düşüncesine sahip isimler yerine her ilin ve ilçenin en saygın, en güvenilir ve çok medyatik ve aktif gibi görünmese de yaşantısı ile örnek bir hayat süren isimlerin bulunması talimatı vererek şunları söylemişti:

 “Öyle isimler bulun ki, o ilin Ömer’i olsun. Sözüne güvenilen isimler olsun. Şaibesi olmasın. Gençlik kolları ve kadın kollarında da aynı şeyi yapın. O ilin ileri gelenlerine danışın, sorun. Göreve getireceğimiz kişi birleştirici unsurları taşısın. Ekipleşmelere izin vermeyeceğiz”

 

KURUCU FELSEFEYE DÖNÜŞ

7. Olağan kongresine hazırlık yapan Ak Parti, yeni birtakım hatalara düşmemek için teşkilatlarını oluştururken ve yeniden eski günlerine dönmek amacıyla ince eleyip sık dokumaya devam ediyor.

İlçe kongreleri öncesi,  önce ataması sonrada kongre ile seçilmesi planlanan yeni isimler konusunda oldukça seçkinci davranan teşkilatlar bu konuda sıfır hata ile süreçleri tamamlamak istiyor.

Bu sürecin Ak Parti’nin lehine sonuçlanacak bir şekilde tamamlanması için kuruluşundan bugüne Ak Parti’de İl Başkanlığı yapmış isimlere hem vefa göstermek hem de  onların görüş ve önerilerini dinleyerek tecrübelerinden istifade etmek amacıyla Genel Merkezi davet edilmeleri takdirle karşılandı.

BAŞKANLAR ANKARA’DA

Ak Parti’de geçmişten bugüne il başkanlığı yapmış olan isimlerin katıldığı istişare ve değerlendirme toplantısına; mevcut İl Başkanı Ramazan Gürgöze, eski başkanlar Şemsettin Murat, Nurettin Kılıç, Mahir Sönmez, Nusret Çoban, Ali Şerifoğulları ve Naim Toprak katıldılar.

Eski il başkanları ile mevcut il başkanı Ramazan Gürgöze’nin, partilerinin yeni sürece daha güçlü girmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yürüttüğü iç ve dış politikadaki gelişmelerin devam etmesi için el ele vererek örnek çalışmaların startını vermelerinin anlamlı ve önemli bir adım olduğuna dikkate çeken parti tabanı, şahsi beklentiler ve hedefler yerine Türkiye’nin 2023 hedefine odaklanılmasının memnuniyet verici olduğunu ifade ettiler.

 

ERDOĞAN: MİLLETİMİZİN İSTEDİĞİ ŞEKİLDE

AK Parti Genel Merkezi'nde partisinin kuruluşundan bu yana görev yapmış il başkanları ile bir araya geldiği toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Önümüzdeki yıl sonuna doğru yapacağımız büyük kongrede milletimizin işaret ettiği şekilde kendimizi yenileyecek, enerjimizi tazeleyeceğiz." dedi.

 

GÖNÜL SEFERBERLİĞİ BAŞLATIYORUZ

AK Parti'yi çok daha ileri noktaya taşıyacaklarını, başarı çıtasını  yüzde 50'nin üzerine çıkardıklarını ifade eden  Erdoğan "Genel Merkezimizin koordinasyonunda, şehirlerimizin her birinde il başkanlarımızdan başlayarak partimizde hizmet etmiş tüm kardeşlerimizi yeniden bir araya getirecek bir gönül seferberliğini başlatıyoruz." şeklinde konuştu.

 

ESKİ BAŞKANLAR BU DAVANIN EBEDİ TEMSİLCİLERİDİR

“İnşallah bizim davamız kıyamete kadar ayakta kalacaktır. Şu anda birlikte olduğumuz il başkanlarımızı aktif bir görevleri olsun olmasın, AK Parti davasının ebedi birer temsilcisi olarak görüyorum. Elbette bu kutlu yolculukta yoldan çıkanlar, kerameti kendinde görenler olmuştur.”

 

“AK PARTİLİ’NİN ESKİSİ YENİSİ OLMAZ”

“AK Partili'nin eskisi, yenisi olmaz. Çünkü AK Partili olmak demek, bir partinin rozetini taşımaktan ibaret değildir. Medeniyet davasının bayraktarlığına talip olmak demektir. Dava adamının görevi ancak son nefesini verince biter. Asıl önemlisi hiçbir sıfat sahibi olmadan da o büyük dava için bir nefer gibi çalışabilmektir. Bizim davamız kıyamete kadar ayakta kalacaktır. AK Parti bu davanın temsilcisi olmayı, hak ettiği sürece varlığını sürdürecektir.”

 

"BÜYÜK KONGREDE YENİLEYECEK, TAZELEYECEĞİZ"

Bu kutlu yolculukta yoldan çıkanlar, kerameti kendinde görenler olmuştur, olacaktır. Bu ilk insandan bu yana var olan bir gerçektir. Önümüzdeki yılsonuna doğru yapacağımız büyük kongrede milletimizin işaret ettiği şekilde kendimizi yenileyecek, enerjimizi tazeleyeceğiz. AK Parti'yi çok daha ileri noktaya taşıyacağız. Başarı çıtamızı yüzde 50'nin üzerine çıkardık.

 

 “SEFERBERLİK BAŞLATIYORUZ"

Tek derdimiz iktidarımızı sürdürmek olsaydı bunu eski sistemde çok daha kolay yapabilirdik. Ama biz tarihimizin en köklü yönetim reformunu yapmayı tercih ettik. Gelecek seçimleri değil gelecek nesilleri düşünen bir partinin başka türlü hareket etmesi mümkün değildi. Genel Merkezimizin koordinasyonunda, şehirlerimizin her birinde il başkanlarımızdan başlayarak partimizde hizmet etmiş tüm kardeşlerimizi yeniden bir araya getirecek bir gönül seferberliğini başlatıyoruz.