Kurtuluş: 'Ben geldikten sonra ivme yükseldi'

Elazığ İl Özel İdare ile şampiyonluk sevinci yaşayan başantrenör Güray Kurtuluş, Hakimiyet Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu ve yeni sezon hedefinin play-off olacağını belirtti

Kurtuluş: 'Ben geldikten sonra ivme yükseldi'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’nde şampiyon olarak adını Süper Lig’e yazdıran Elazığ İl Özel İdare’de Başantrenör Güray Kurtuluş Hakimiyet Gazetesi’ne açıklamalar yaptı. Sezonu değerlendirerek konuşmasına başlayan tecrübeli hoca, gelecek yılki yabancı planlaması, süper lig statüsündeki önemli değişimi ve Elazığ hakkındaki düşüncelerini de paylaştı.

“BÜTÜN TAKIMLARI PERİŞAN ETTİK”

“Sezonun ortasında geldiğine dikkat çeken Elazığ İl Özel İdare Başantrenörü Güray Kurtuluş, “İlk yarı bitti, iki maç geçti ve Çankaya Üniversitesi maçı öncesi göreve başladım ben. Bir o maçta, bir de İstanbulgücü maçından sonra yenilgimiz olmadı. Tabi ki orada sistem oturması, aynı zamanda bizim bir tane daha yabancımız vardı Abigail diye biliyorsunuz. Abigail’le devam ettik bir süre ve daha sonra Lauren’in formunu yükselttik. Ben geldikten sonra ivme yükseldi. Faydalanılmayan oyunculardan faydalanmaya başladık, iyi bir aile ortamı oluşturduk. Hedefe kilitledik. 4 haftalık yükleme yaptık takıma ve bu 4 haftadan sonra zaten meyvelerini topladık. Bütün takımları 3., 4. periyottan sonra play-offlarda perişan ettik. İyi bir oyuncu topluluğu vardı. Oyuncuların benim sistemine inanmalarını sağladım ve bu da başarıyı getirdi. Herkes bu işi sahiplendi. Biz de Elazığ’ı sahiplendik ve en iyi yere getirdik” dedi.

YENİ SEZONDA YABANCILAR OLACAK MI?

Süper Lig’de yabancı oyuncu oynatma hakkının 3+1 olduğuna dikkat çeken Kurtuluş, “3 sahada 1 kenarda hakkınız oluyor. Yani yabancıyla yabancıyı değiştirebiliyorsunuz. Lauren’in sözleşmesi devam ediyor. Onun yanına 2 ve 3 yabancı daha alınacak. Oturup konuşacağız yönetimle ondan sonra karar vereceğiz. Oyun kurucu, hem 2 hem 3 pozisyonunda oynayabilen oyunculara ihtiyaç olacak. Türklerden kalacak olanlar kalacak ve daha sonra transferler yapılacak. Elazığ’ı süper ligde en iyi şekilde temsil edeceğiz”” şeklinde konuştu.

“SÜPER LİG’DEN 4 TAKIM DÜŞECEK!”

Yerli sporcuların sözleşme sürelerine ilişkinde görüş bildiren tecrübeli oyuncu. Bana Manolya kalır gibi geliyor. Diğer sporcuların sözleşme sürelerini yönetim biliyor. Tabi ki hedef doğrultusunda olur bunlar. Seneye 4 takım düşecek süper ligden. Statü değişti bizim şansımıza. Çok riskli bir ortam. İlk 8 play-off oynuyor, 4 takım düşüyor ve sadece arada 2 takım kalıyor. Yukarıya doğru oynarız gibime geliyor benim. Valimiz, Belediye başkanımız ve Elazığ TSO başkanımızı ziyaretimizde benim aldığım his öyleydi. Hedef düşmemek olacak olacak ama iyi bir ivme yakalayacağız gibime geliyor. Elazığ’a gelenler, Fenerbahçe de dahil zorlanacak gibime geliyor” dedi.

“ELAZIĞ’DAN ÇOK MEMNUNUM”

Taraftarların arzusunu, isteğini çok beğendiğini kaydeden İl Özel İdare Başantrenörü Güray Kurtuluş, “Ben 3-4 senedir gelip gidiyorum Elazığ’a ama bu sezon ki gibi dolu olduğunu hiç görmedim. Çok güzel ve gurur verici duygu. Tabiki burada 5 senelik bir emek var ama benden sonra takımda bir sinerji oluştu, temposu arttı. Sahiplendiler bizi sağ olsunlar, biz de Elazığ’ı sahiplendik. Ben çok memnunum Elazığ’dan” ifadelerini kullandı.

“HEDEF PLAY-OFF OLMALI”

Elazığ halkını çok sevdiğini bir kez daha dile getiren Kurtuluş son olarak, “Hayırlısıyla oturup konuşacağız ramazandan sonra ve inşallah devam kararı alıp devam edeceğiz. Transferleri hızlandıracağız. İyi bir ivme yakalayıp hedefin play-off olması gerektiğini söyleyeceğim yönetime. Çünkü 4 takım düşüyor. 2 takım kalıyor arada, o takımları da geçip hedefe yürüyeceğiz” diye konuştu.