KURALLARA UYMAK ZORUNDAYIZ

Erol KARA/Elazığ Müftüsü Yusuf Sarıkaya, Corana virüs vakasının Türkiye'de ilk   umrecilerden değil. Avrupa'dan gelenlerden tespit edildiğini belirterek,' Camilerimiz kapalı, hüzünlü ama, kurallara uymamız gerekir. Bulaşmaz diye bir şey yok. Tedbir bizden takdir Allah'tan.' diye konuştu.

KURALLARA UYMAK ZORUNDAYIZ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Müftüsü Yusuf Sarıkaya, Camilerin kapalı olmasından dolayı hüzünlü olduklarını belirterek, “Hüzünlüyüz ama kuralları uygulamak zorundayız. Namaz ertelendi camilerde ama herkes evinde kılıyor. Camilerimiz hüzünlü, ezanlarımız hüzünlü olsa da bunu yapmak zorundayız. Çünkü dünyayı saran bir virüs. Buna karşı birlik ve beraberliğimizi korumalıyız, herkes bunun gereğini yerine getirmelidir. Bu konu ile ilgili biz ne öğrenmek istiyorsak, yetkililerden öğrenmek zorundayız.” dedi.

UMREDEN GELENLER UYARILARI DİKKATE ALMALI

Elazığ Müftüsü Yusuf Sarıkaya, Diyanet işleri başkanlığı ve Elazığ müftülüğü olarak her türlü tedbiri aldıklarına dikkat çekerek, ”Dua etmeliyiz. Tedbir alıp aynı zamanda dua da edeceğiz. Tüm insanlığa duamız olmalı. Bu arada Türkiye’de ilk vaka tespiti umrecilerden değil. Avrupa’dan gelenlerden tespit edilmiştir. Böyle bir kara propaganda üzerinde duruluyor bu çok yanlış. Umreden gelen Elazığlı kardeşlerimiz en fazla yapılan uyarılara onların çok dikkat etmesini istiyorum. Son ekip Elazığ ‘a inmedi ondan önceki ekip 14 gün sistemine uymaları konusunda uyarıldı. Umreden gelen kardeşlerimiz uyarıları dikkate alıp evden çıkmamalı. Ziyaretçi kabul etmemelidir.  “Hayat Eve sığar” sloganına uymak lazım. “Bende bir şey yok “ demek doğru bir şey değil, mesafeleri korumak lazım. Umreci kardeşlerimiz ikramların tamamını durdurmalıdır.  Birlik ve beraberlik içinde ve devletimizin birlik ve beraberliği için bu ibret alınacak musibete karşı direnmeli ve mücadele vermeliyiz. “ dedi.