'Kulüpler oynamak istemiyor!'

TFF 2. ve 3. Lig kulüpleri federasyonla yapılan görüşmede ligin kalan bölümünü oynamak istemediklerini bildirdi

'Kulüpler oynamak istemiyor!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

TFF 3. Lig ekiplerinden Bayrampaşaspor Kulübü Başkanı Cengiz Günaydın, kulüplerin, ligin kalan bölümünü oynamak istemediklerini belirtti.

beIN Sports'a konuşan Günaydın, "1 ay önce 2. ve 3 Kulüpler Birliği'nin görüşlerini biz TFF başkanına iletmiştik. Kendi aramızda yapmış oluğumuz toplantıda ve oylamada kulüplerin yüzde 91'i liglerin kalan 6 maçlık bölümünü oynamak istemediklerini ve burada küme düşmenin de pandemiden dolayı kaldırılması görüşü vardı. Biz de bu görüşü Türkiye Futbol Federasyonu'na iletmiştik.

“SÜPER LİG ve 1. LİG’DEN AYRI TUTULMALI”

O günden sonrada 2. ve 3. liglerin içerisinde bulunduğu fiziki ve mali şartlardan dolayı Süper Lig ve 1. liglerden ayrılması gerektiğini, alınacak maç başlama takviminden bizlerin ayrı tutumasını talep etmiştik. Nihat Özdemir ve yönetim kurulu talebimizi olumlu karşılayıp başlangıç tarihini 18 Temmuz olarak belirlemişlerdi.

Bugün yapmış olduğumu görüşmede bu yüzde 91'lik oranın takipçisi olduğunu ve yine kulüplerin aynı şekilde ligin geri kalanını oynamak istemediğini ve federasyonun karar vermesini rica ettik. TFF Başkanı yapmış olduğumuz toplantıda kulüplerden yeniden görüş almasını bize iletti. Bizler de cuma gününe kadar 2. ve 3. lig kulüplerine yazılı olarak kendi görüşlerini Kulüpler Birliği'ne bildirmelerini belirttik.

“KARARI BEKLİYORUZ”

Şu an içinde bulunduğumuz durum 89 kulüp ligin geri kalan bölümünü oynayıp istemediğini yazılı olarak Kulüpler Birliği'ne bildirecek ve bizler de federasyona ileteceğiz, daha sonra kararı bekleyeceğiz. Play-off'lar oynanacaksa bu play-offların her bir grubunun farklı bir şehirde oynanması gerektiği, kulüplerin böyle bir talebi var. 89 takım var ve 5 ayrı gruptan oluşuyor. Bu kulüpleri bir şehirde bulundurmak mümkün değil. Ancak gruplar halinde farklı şehirde olabilir." diyerek sözlerini tamamladı.