KUDÜS MÜSLÜMANLARINDIR

Tamer ÖREN - 15 Temmuz Demokrasi Meydanında yaklaşık 4 bin kişi Filistin halkına destek vermek amacıyla Kudüs mitinginde bir araya geldi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
KUDÜS MÜSLÜMANLARINDIR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

15 Temmuz Demokrasi Meydanında toplanan binlerce kişi tüm Dünyaya Filistin halkının yanında olduklarının mesajını vererek “ Kahrolsun ABD, Kahrolsun İsrail” sloganı attı.

Alanda bulunan arasında Elazığ Belediye Başkanı Mücahit YANILMAZ,  Ak Parti Elazığ İl başkan yardımcıları,  CHP Elazığ İl Başkanı Zeki KAPLAN, MHP Elazığ İl Başkanı Oğuzhan DEMİR, Saadet Partisi İbrahim HACIBEKİROĞLU, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.  

FİLİSTİN İLE CANLI TELEFON BAĞLANTISI YAPILDI

Elazığ Belediyesi Mehteran takımı  gösterisi ve Kuran-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla  başlanılan mitingde  Filistin bağımsızlığı için tekerlekli sandalyede yıllarca mücadele veren ve davanın sembolik isimlerinden Şeyh Ahmet YASİN’in yeğeni Dr. Nesim YASİN’de Gazze’den miting alanına telefonla bağlandı. 

Kudüs’ün  sadece Filistinlilere ait bir coğrafya olmadığını tüm Müslümanlara ait bir yer olduğunu söyleyen  Yasin, “ Allah’ın izniyle bu onurlu direnişinizle Kudüs ve Mescid-i Aksa kurtulacaktır. Meydanda toplanan tüm kardeşlerime Gazze halkının  selamlarını  iletiyorum. Allah hepinizden razı olsun. Recep Tayyip ERDOĞAN’a şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

YIKILASIN İSRAİL, ENKAZINI GÖREYİM

Mekke ve Medine’nin  Müslümanların davası Kudüs’ün ise duası olduğunu ifade eden  Elazığ Belediye Başkanı Mücahit YANILMAZ, “Kudüs Elazığ’dır, Elazığ Kudüs’tür. Kudüs bugün her müminin önünde bir sınav dersidir. Yıkılasın İsrail Enkazını göreyim, sana ülke diyenin yüzüne tüküreyim!  Necip Fazıl ile seslenip “Kudüs’ü  İsrail’in başkenti ilan eden ABD’nin yüzüne tüküreyim” Kudüs bizler için Selahaddin EYYÜBİ’nin rüyası, Kanuni Sultan Süleyman’ın  mirası, Abdülhamid’in davasıdır. Kudüs  İslam dünyasının  gözbebeğidir. ‘’dedi.

KUDÜS FİLİSTİN’İN BAŞKENTİDİR

Başkan Yanılmaz,’’Bu aziz şehirde İsrail işgali bitene kadar ve ABD yönetimi kararından dönene kadar Kudüs mücadelemizi aynı heyecan ve ruhla devam ettireceğiz. Bugünden sonra bizim nazarımızda Kudüs Filistin’in başkentidir ve kıyamete kadar böyle kalacaktır. Şu gerçeği asla unutmayacağız. Zalimler ne kadar güçlü olursa olsun, mazlumlar ne kadar güçsüz olursa olsun. Gücün üzerinde bir güç var o da Rabbimizin gücüdür. Asla ümitsiz değiliz. Müslümanlar asla çaresiz olmadılar olmayacaklar. İman varsa imkanda var bu imkan İstanbul’da Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip ERDOĞAN önderliğinde toplandı ve bütün dünyaya tek bir mesaj verildi “ Bizim nazarımızda Kudüs, Filistin’in başkentidir. Bu da  Hilafetin başkenti 400 yıllık merkezi olan İstanbul’dan bütün dünyaya duyuruldu” diye konuştu .

KUDÜS İSLAM YURDUDUR

Kudüs’ün Filistin’in başkenti olmanın ötesinde peygamberler mirası olduğunu belirten Kudüs Platformu sözcüsü  Ersin YILMAZ “ 938’den beri İslam yurdudur. Bizim ilk kubbemizi  bağrında barındırır. Peygamber efendimizin (SAV) başının göğe yükseldiği yerdir. Bunu bütün dünya duysun ve göz dikenler bir kez daha düşünsün ki  Kudüs bizim namusumuzdur” diye kaydetti.

KUDÜS’Ü TERK ETMEYECEĞİZ

Uluslararası Kudüs, Filistin  destek birliği  sözcüsü Talal Nassar ise “ Bizler Filistinliler olarak ümmetin bize emanet ettiği Hz. Ömer’in fethettiği, Sultan Abdülhamid’in canı pahasına direnerek terk etmediği ve bize emanet ettiği Kudüs’ü, Filistin’i, Mescid-i Aksa’yı nasıl geçmişte koruduysak bugünde korumaya devam ediyoruz. Ve biliyoruz ki bizimle beraber Türkiye halkı da, Elazığ halkıda bütün ümmet Filistin’i korumak için yemin etmiştir ve korumaya devam edecektir. Sizler nasıl burada bir araya geldiyseniz, Türkiye’nin bütün meydanlarından Mescid-i Aksa’yı korumak için bir araya geliyorlarsa dün Gazze’de yüzbinler bir araya geldi ve liderimiz İsmail Haniye bir konuşma yaptı ve şöyle seslendi İslam alemine “Sizler nasıl bize Aksa’yı emanet ettiyseniz, vallahi bizler canlarımız, mallarımız, eşlerimiz, çocuklarımız, bütün varlığımız  fertlerimiz yok oluncaya kadar başımız bu bedenden ayrılıncaya kadar Mescid-i Aksa’yı Siyonistlere asla terk etmeyeceğiz. Onlar istedikleri kadar Kudüs’ü başkent ilan etsinler ” dedi.

Mitinge katılan binlerce kişi sık sık  tekbir getirerek   “Katil İsrail Filistin’den defol, canım, kanım fedadır sana ya Aksa, Kahrolsun ABD, Kahrolsun İsrail, Kahrolsun Siyonizm”  sloganları atıldı.  Miting yapılan dualarının ardından olaysız bir şekilde sona erdi.