'Küçük Yüreklerden Bilinçli Annelere'  Projesi Tanıtıldı

Kübra Kabukçu/ 2018 yılı İç İşleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı kapsamında yapılmış olan 'Küçük Yüreklerden Bilinçli Annelere'  projesinin tanıtımı yapıldı. Elazığ Sosyal Yardımlaşma Spor Kulübü Derneği Başkanı aynı zamanda Proje Koordinatörü İsmail Bayraktar yaptığı konuşmada

'Küçük Yüreklerden Bilinçli Annelere'  Projesi Tanıtıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Dernek olarak ilimiz adına böyle bir faydalı projeye imza atmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Proje kapsamında yapacağımız faaliyetlerle daha bilinçli bir toplum oluşmasına bir nebze de olsa katkı sağlamak istiyoruz. Özellikle proje ortağımız Elazığ Özel Medikal Park Hastanesi tarafından görevlendirilen uzman kişilerle vereceğimiz seminerlerde Çocuk İstismarı, Kuşak Çatışması ve Kadına Şiddet konuları ile ilgili güncel bilgilerimizi paylaşmak, bu konuların hassasiyetini anlatmayı planlıyoruz.

Bu kapsamda yine proje ortağımız 100. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda projede eğitim alacak kursiyerlerimizin yanında bin 500 e yakın dezavantajlı kızımıza ve annelerine bu seminerlerle ulaşmayı hedefliyoruz.

 Projede yapacağımız sportif çalışmalar için okul gezileri yaparak 2006 ve daha küçük yaşlardaki dezavantajlı kızlarımıza yetenek testleri uygulamak bu testler sonunda spora yatkın en az 40 kızımızı hentbol ve atletizm kurslarında değerlendirmeyi planlıyoruz. Sportif eğitim alan bu sporcularımızla bir hentbol takımı kurmayı ve bu takımla İl dışında turnuvaya katılmayı planlıyoruz

Hayatlarında bulunduğu şehirden dışarı çıkmamış bu kızlarımızı yapacağımız Sosyal ve Kültürel Gezilerle vatanımızın güzel yerlerini gezdirmek ve vatan sevgisini aşılamak istiyoruz. Bu kapsamda İlimizden başlayarak Nevşehir Ankara Çanakkale ve İzmir gibi illerimizdeki tarihi ve kültürel yerlere gezi yapmayı planlıyoruz.

Dernek olarak bu projeyi hayata geçirmemiz bizim için çok önemliydi. Bu kapsamda bize her zaman destek olmaya çalışan İlimiz Valimiz Çetin Oktay KALDIRM’A, Vali Yardımcılarımıza, Dernekler İl Müdürlüğüne ve bizlere hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Bigadiç Kaymakamı aynı zamanda Onursal Başkanımız olan Sayın Altuğ Çağlar’a şahsım ve derneğim adına teşekkür ederim.” dedi.