KRİZE Mİ DÖNÜŞTÜ?

HAFTALAR ÖNCE İSTİFA EDEN AK PARTİ İL BAŞKANI RAMAZAN GÜRGÖZE'DEN BOŞALAN İL BAŞKANLIĞI GÖREVİNE HALA BİR ATAMA  YAPILAMAMASI 'BU GÖREVE LAYIK BİR İSİM BULUNAMADI MI?' SORUSUNU AKILLARA GETİRİYOR

KRİZE Mİ DÖNÜŞTÜ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti İl Başkanlığı görevinden Genel Merkezin de telkin ve tavsiyesi ile istifa eden Ramazan Gürgöze’nin yerine uzun bir süre geçmesine rağmen atama yapılamaması siyasi boşluk oluşturmakla birlikte bu göreve layık bir isim bulunamıyor mu gibi soruları da akıllara getiriyor.

HIZLI BAŞLANDI, BİRDEN DURDU

Ramazan Gürgöze’nin istifasının ardından Genel Merkez’in yeni il başkanını atama yönünde hızlı harekete geçmesi, temayül yoklaması yapıp ardından da adaylarla mülakat görüşmeleri gerçekleştirip raporları Ankara’ya sunmasının ardından hızlı başlayan süreç birden bire durmasına herhangi bir anlam veremediklerini belirten vatandaşlar, süreci ilgi ile takip ettiklerini ifade ediyorlar.

Yeni il başkanı için önceleri teamül yoklaması bile düşünülmeyip direkt Genel Merkezden bir ismin atanması öngörülürken, tabandan giden talepler üzerine önce dar kapsamlı, ardından da yine yükselen itirazlar ile geniş kapsamlı bir teamül yoklaması yapılmıştı.

Temayül yoklamasına katılan adaylarla genel merkezden gelen koordinatör milletvekilleri mülakatlar gerçekleştirmiş, ardından da son kararı vermek üzere raporlar genel merkeze ulaştırılmıştı.

BAYRAM SONU İŞARET EDİLMİŞTİ

Kurban bayramına günler kala yapılan bu çalışmaların ardından kararın bayram sonu açıklanacağı ifade edilmiş ve gözler bu haftaya çevrilmişti. Ancak bayram sonrası olan bu hafta içinde de beklenen açıklama yapılmamış ve sonraki günlere işaret edilmişti.

İSİM Mİ BULUNAMIYOR?

Ak Parti’yi; önce eksik kalan ilçe, ardından merkez ilçe ve il kongrelerine götürecek, ardından da  2021 yılında muhtemel bir erken seçime hazırlayacak il başkanının hala atanamamış olması farklı yorumları da beraberinde getirdi.

Partililerin bir kısmı, genel merkezin atanacak yeni il başkanı konusunda hassas davrandığı, aday isimlerle ilgili detaylı bir araştırma yaptığı, şehirde; beyanına, güvenilirliğine ve samimiyetiyle genel merkez nezdinde saygınlığı olan isimlerin de görüşlerinin alınma sürecinden dolayı sürenin uzadığını belirtiyorlar.

Parti tabanından bir kesim ise Ak Parti’nin toparlanmaya, küskün, dargın ve kırılmış gönülleri yeniden fethetmeye ihtiyaç duyulduğu bu zor dönemde böylesine önemli bir göreve getirecek isim bulunamadığı ve arayışların devam ettiği için uzadığını belirtiyorlar.

SÜRPRİZ İSİM HEP MASADA

Ak Parti il Başkanlığı için yoğun bir şekilde isimleri geçen ve özellikle öne çıkan iki adaydan birinin atanma ihtimali olduğu gibi gündemde olmayan ve kendisinin de aday olmadığı bilinen sürpriz bir ismin de il başkanı olarak atanabileceği üzerinde de ciddiyetle duruluyor.

SORUNLAR BAŞKANI BEKLİYOR

İktidar Partisinin il başkanı olması, dört milletvekili ve başta Elazığ Belediye Başkanlığı olmak üzere 10’a yakın ilçe ve belde belediyesine sahip Ak Parti’nin şehrin sorunlarını takip etme ve çözümler bulma konusunda il başkanının kısa süre içerisinde atanmasına ihtiyaç duyulduğunu belirten vatandaşlar, yönetimin boşluk götürmediğini, boş kalan görevlerin vekâletle yürütülmesinin de sembolik olmaktan öteye geçmediğini ifade ediyorlar.