KRİZ FIRSATA MI ÇEVRİLDİ?

İL ÖZEL İDARESİ TARAFINDAN ALINACAK 48 PERSONEL, HEM BÜROKRATLARI YERİNDEN ETTİ HEM DE AK PARTİ VE CHP ARASINDA YENİ BİR TARTIŞMANIN FİTİLİNİ ATEŞLEDİ. GÖREVDEN ALINAN BÜROKRATLARIN BİR YILDAN BERİDİR GÖREVDEN ALINMASI İÇİN ÇALIŞMALARIN YAPILDIĞI VE KRİZİN FIRSATA ÇEVRİLEREK YENİ ATAMALAR İÇİN 3 BÜROKRATIN GÖREVDEN ALINDIĞI İDDİA EDİLİYOR

KRİZ FIRSATA MI ÇEVRİLDİ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Özel İdaresine alınacak 48 eleman olayı, hem bürokraside hem de siyasi cenahta deprem etkisi yarattı.

Elemanların kura yöntemiyle alınacağının resmi ilanda belirtilmesine rağmen özel idarede görev yapan bazı bürokratların “Siyasilere kontenjan verildi, listeleri onlar yapıyor” diye söyledikleri iddia edilmişti. Bu iddialar ilk önce iki bürokratı, ardından da İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu’nun görevden alınmasını getirdi.

CHP MİLLETVEKİLİ EROL DİKKAT ÇEKTİ

İl Özel idare tarafından alımı yapılacak 48 eleman için şehirde bazı dedikoduların dolaştığını, listeleri siyasilerin yaptıklarına dair iddiaların kol gezdiğini, eğer bu doğru ise valiliğe yürüyerek eylem yapacaklarını ifade eden CHP milletvekili Gürsel Erol’un ardından Ak Parti milletvekilleri ortak açıklama yaparak bu iddiaların asılsız ve kulaktan dolma bilgiler olduğunu ifade etti.

Ak Partili milletvekilleri ayrıca siyasilerin kontenjan kullanımının mümkün olmadığını kura yöntemi ile elemanların alınacağını ifade ettiler.

ÖNCE İKİ ŞUBE MÜDÜRÜ

Ak Partili milletvekillerinin ortak açıklamasında kurum içinden bazı personellerin vatandaşa alımlar konusunda yanlış bilgilerin verildiğine de dikkat çekilmiş ve bir nevi mülki idare göreve çağrılmıştı.

Bunun üzerine aynı gün akşam saatlerinde İl Özel İdare Genel Sekterliği İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü ile Plan ve Proje Müdürü görevden alınmıştı.

SONRA GENEL SEKRETER

Personel alımları konusunda iki bürokratın görevden alınmasının ardından İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu da dün itibari ile görevden alınarak yerine vali yardımcısı Mustafa Gül atandı.

Vali Yardımcısı Mustafa Gül’ün geçici süre ile görevlendirildiği il özel idaresi genel sekreterliğine önümüzdeki günlerde yeni bir atama yapılması bekleniyor.

SABUNCU’NUN GÖREVDEN ALINMASI, KRİZİN FIRSATA ÇEVRİLMESİ Mİ?

İl Özel İdare Genel Sekreterliği’nde istihdam edilecek elemanlarla ilgili şehirde oluşan ve siyasilerin kontenjan kullanacaklarına dair iddialarının yayılmasına sebep gösterilen iki şube müdürünün görevden alınmasının ardından Genel Sekreter Sabuncu’nun da görevden alınmasının gerçek sebebinin ne olduğu halk tarafından merak konusu oldu.

İddiaların yayılmasına sebep olarak iki şube müdürünün görevden alınmasına rağmen Genel Sekreterin de bu gerekçe ile görevden alınması kamuoyunda çok da gerçekçi bulunmadı. Sabuncu’nun bazı milletvekilleri tarafından görevden alınarak yerine kendi istedikleri birinin atanması son bir yıl gündemdeydi. Sabuncu’yu geçmiş yasama döneminde dönemin Elazığ Milletvekili Ömer Serdar atamış ve bugüne kadar da arkasında durmuştu.

İSİM YARIŞI

Son bir yıldan beri il özel idaresine atanacak isimler konusunda bir türlü uzlaşmaya varamayan milletvekilleri, Sabuncu’dan da rahatsızlık duydukları iddia ediliyordu. Bir milletvekilinin kurum içinden tecrübeli bir ismi genel sekreterliğe atamak isterken, iki milletvekili ve il başkanı ise hem yerel yönetimler hem de bakanlık bürokratı olarak görev yapan tecrübeli bir hemşerimizin il dışından getirilmesi yönünde düşünce sergiledikleri ifade ediliyor.  Dolayısıyla Sabuncu’nun görevden alınmasının son personel alımlarıyla ilgili olmayıp öteden beri planlanan bir tasarrufun yansıması olduğu belirtiliyor.

BÜROKRATLAR GÜNAH KEÇİSİ Mİ YAPILDI?

Personel alımları konusunda hemen herkesin duyduğu bazı söylemleri, malumun ilanı babından bir kaç bürokratın da ifade etmesinin ardından kopan fırtınada önce 2 şube müdürü ardından da genel sekreterin görevden alınması “bürokratlar günah keçisi mi seçildi?” sorusunu akıllara getirdi. Bazı vatandaşların elaman alımları konusunda aradıkları siyasilerden “Bana şu kadar kontenjan verildi onu da kullandım” açık beyanlarına ve iddialarına  rağmen faturanın bürokratlara kesilmesi doğru bulunmadı.

AĞAR; ASLA MÜDAHİL OLMADIK

Ak partili milletvekillerinin ortak açıklamasından sonra Zülfü Tolga Ağar, Kanal Fırat televizyonuna özel açıklama daha yaparak alımlara kesinlikle müdahale etmediklerini ve başından beri personel alım usulünün kura şeklinde olacağını ifade ettiklerini  belirtti.

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, “Başından beri bizim hiçbir şekilde kesinlikle müdahil olmadığımız bir olay. İlk seçildiğimizden beri gerek İŞKUR olsun gerekse başka kurumlar herhangi bir yer neresi olsun bunların hepsi noter huzurunda adilane bir şekilde insanların oralara başvuran vatandaşlarımızın, hemşerilerimizin işe girebilmesi için bizim hiçbir zaman müdahil olmadığımız bir şekilde yürüdü. Burada İl Özel İdaresi kendi tasarlıyor. Ben de medyadan öğrendim böyle bir listenin, böyle bir alımın olacağını. Çok da mutlu oldum. Zaten kendi ilanında da gördük ki kurayla çıkacak.

ADALETİN TESİSİ İÇİN KURA ŞART

Göreve geldikleri günden itibaren adaletin vicdanlarda tecelli edebilmesi için her zaman kuranın şart olduğunu ifade ettiklerini, ancak bu açıklamalarımıza ve duruşumuza rağmen hangi amaca hizmet ettiği belli olmayan kurum içerisinden ve dışarısından kafalarına göre birilerinin bir senaryo yazıp kendilerini kötülemek istediklerini belirten Ağar, bu durumun çok çirkin ve yakışıksız olduğunu belirtti.

CEZASINI ÇEKERLER

İl Özel İdaresi'nde iki müdürün görevden alınmasıyla ilgili soruya cevap veren Milletvekili Ağar, “Onu ben bilmem o idari kararlardır. Ben milletin vekiliyim. Arkadaşlar devlet memurları. Varsa yaptıkları bir hata onun da takdir makamı vilayettir ondan görev alınmışlardır. Onunla ilgili samimi söylüyorum bir bilgim yok. Beni de ilgilendirmiyor kimin ne yaptığı. Fakat şunu söylemem gerekir ki AK Parti’ye zarar vermek isteyen, bizim bütün iyi niyetimizle bütün vekil arkadaşlarımız, il teşkilatımız, il başkanımız, bundan önceki vekillerimiz. Bizim asla hiçbir zaman listeymiş, onun hakkı buna geçsin, bunun hakkı ona geçsin böyle bir şey söz konusu bile olmadı. Bunu basit bir siyasete indirmek isteyen ve bunun üzerinden prim yapmak isteyen ne oldukları belli olmayan devlet memurları bir işlere karışıyorsa burada da devlet var. Bunun cezasını herkes çeker. Terbiyesizlik yapmayacak kimse. Günahını da almayacak insanların. Benim Elazığ’daki herhangi bir hemşerimin benim için hiçbir farkı yoktur. Hepsi Elazığlıdır, hepsi aynı topraklarda yaşamaktadır. Her isteyen hak ettiği işe tabi ki girmekte özgürdür. Asla benim bir yakınımın onun bunun girmesi söz konusu bile olamaz. Bu samimiyetime de inandığınızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

AĞAR: HAYALLERE GÖLGE DÜŞÜRÜLMESİN

Personel alımları konusundaki siyasi açıklamalara da değinen Milletvekili Ağar, “Bu tarz hayalleri olan arkadaşlarımız olabilir. Onları her zaman bir siyasi mecraya davet ederiz. Kapı arkasında olmalarına gerek yok. Fakat şunu söylemem gerekir ki; önemli olan o değildir, önemli olan şudur, bizim üzülmemiz bize sıkıntı atılması, bize bir iftira atılması önemli değildir. Önemli olan orada evine ekmek götürmek için umut bağlayan insanların hayallerine gölge düşürülmesidir. Bize kimsenin gelip bir şey söylemesine gerek yok. Bu işi yapan insanların özür dilemesine gerek yok. Burada özür dilenecek veya günahı alınan birkaç insan varsa o da o işe saf umutlarıyla başvurmuş olan, bildiğim kadarıyla 4-5 bin kişiden bahsediliyor. O insanlardır. Eğer burada yapılan bir hata varsa çıkıp o insanların hayallerini yıktıkları için özür dilemeleri gerekir. Ben şahsım ve diğer milletvekillerinin adına temin ederim ki hiçbir zaman böyle bir şey olmamıştır. Bunu söylememize rağmen bunun farklı bir şekilde aks ettirilmesi de beni ayrıca üzmüştür” dedi.