Köy muhtarı kapı kapı gezerek ateş ölçüyor, maske dağıtıyor

Erkan BAY/Elazığ'ın Sivrice ilçesine bağlı Günbalı köyü muhtarı Özcan Gündem, her gün köyünde yaşayan vatandaşların sağlığı için kapı kapı dolaşıp, onların ateşlerini ölçüyor ve maske dağıtıyor.

Köy muhtarı kapı kapı gezerek ateş ölçüyor, maske dağıtıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’ın Sivrice ilçesine bağlı 227 nüfuslu Günbalı köyü muhtarı Özcan Gündem, yeni tip korona virüs tedbirleri (Covid-19) kapsamında köyünde yaptığı çalışmalarla örnek oluyor.

Köyünde yaşayan vatandaşların her gün evlerine ve tarlalarına giderek ateşini ölçen ve maske dağıtan muhtar Gündem, köye giriş çıkış yapan araçları da durdurarak maske ve ateş ölçümü yapıyor. Maskesi olmayanlara maske veren Gündem, temizlik, maske ve mesafe konusunda tüm vatandaşları uyarıyor.

Kendi imkanları ile  ateş ölçümü ve maske dağıtımı yaptığını ifade eden Muhtar Gündem,“Köyümde her gün koronavirüs tedbirleri kapsamında vatandaşlarımızın ateşini ölçüyorum,maske dağıtıyorum ve dezenfektan veriyorum.Kendi imkanlarım ile yapıyorum.Tarlara bile gidip kontrol yapıyorum. Köyümüzün giriş ve çıkışlarında araçları durdurarak ateş ölçüyorum, olumsuz bir durum olursa köy almıyorum yetkililere bilgi veriyorum.”dedi.

Köyünde herhangi bir koronavirüs vakasına rastlanmadığını belirten Gündem,“Köyümüzde nüfusumuz 227. Muhtar olarak bütün önlemleri almaya gayret ediyorum. Köyümüzde 30’a yakın yaşlı vatandaşımız var. Onları ihmal etmiyorum. Kontrollerini yapıyorum. Devletimizin söylediğini bütün tedbirleri uygulamaya çalışıyorum. Köylülerimizde  bu uygulamadan memnun.”diye konuştu.