KORKUTAN DEPREMMİŞ, PEH!..

KORKUTAN DEPREMMİŞ, PEH!..
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bugün (Perşembe)  saat 11.45’de merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan 4.2 büyüklüğünde bir deprem için tüm yerel haber sitelerimiz “Elazığ’da Korkutan Deprem” başlığını atmışlar.

 Yerin 12.55 kilometre derinliğinde meydana gelen ve ben dâhil birçok kimsenin hissetmediği bir deprem için “korkutan” ifadesini kullanmak çok da gerçekçi olmamış.

Biz ki 24 Ocakta 6.8 şiddetindeki depremi yaşamış, sonraki günlerde bu büyüklüğe yakın yüzlerce hatta binlerce artçı yaşamış, binlerce evi yerle bir olmuş bir şehrin insanlarıyız.  Ve ilginçtir sonraki her depremin şiddetini bile resmi açıklamadan önce bilip sosyal medya hesaplarımızda paylaşmış, depremin hasını, acının ve mağduriyetin en alasını yaşamışız.

Dondurucu soğuklarda çadırlarda kalmış, insanlarımıza battaniye taşımış, sıcak bir aş ulaştırmanın derdiyle dertlenmişiz.

Günlerce depremin bıraktığı izleri yok etmek amacıyla psikodestek çalışmaları yapmış, çocuklarımızla yaşadıkları travmayı unutturacak faaliyetler içerinde olmuşuz.

Şimdi bu badireleri atlatan bir şehir halkı olarak 4.2 şiddetindeki depremden mi korkacağız. Korkutan depremmiş, peh…

Şaka tabi… bu cümleler korona günlerinde evlerinde kalan ve belli ki epey sıkılan hemşerilerimiz için ironik bir yazı olsun diye kaleme alındı. Depremin büyüğünden ve afattan Rabbim bizleri korusun, koronayı da tez vakitte insanlığın üzerinden silsin.. Amin.