'KÖPEKLER, AÇLIK VE SUSUZLUKTAN DOLAYI SALDIRIYOR'

Nisa Yılmaz/ Esentepe Mahallesi'nde geçtiğimiz günlerde meydana gelen olayda 82 yaşındaki Çiçek Boztaş, başıboş sokak köpeklerinin saldırısına uğrayarak ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

'KÖPEKLER, AÇLIK VE SUSUZLUKTAN DOLAYI SALDIRIYOR'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Esentepe Mahalle Muhtarı İsmail Doğan konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunurken, mahalleli de sokak hayvanlarının başıboş ve sahipsiz bırakılmasına tepki gösterdi.

Elazığ’da birçok mahallede olduğu gibi Esentepe Mahallesi’nde de sokaklarda başıboş bırakılan köpekler, mahalle sakinlerini tedirgin ediyor. Yaklaşık 5 yıldır bu ihmalin devam ettiğini söyleyen mahalle sakinleri acil bir çözüm getirilmesini istiyor.

 

 “MAHALLE SAKİNİNİN TEDİRGİNLİĞİ HALA SÜRÜYOR”

Esentepe Mahallesi Muhtarlığına seçilen ve seçildikten sonra yaşanan talihsiz olay hakkında Hakimiyet Gazetesi’ne açıklama yapan İsmail Doğan: “Ben Nisan’ın 5’inde göreve geldim. Maalesef mahallemizde böyle üzücü bir olay yaşandı. Bu teyzemiz mahalle çeşmesine gidiyor. Çeşme dönüşünde evinin yakınlarında bir grup köpekle karşılaşıyor. Sonrasında ise köpekler saldırıya geçiyor ve yaşlı teyzeyi bayağı hırpalıyorlar. Yaklaşık 100 metre kadar da sürüklemiş, üstünü parçalamışlar. Biz olay yerine gittiğimizde ambulans çağırdık. Biz olay yerine vardığımızda kendindeydi hatta ‘beni eve götürün üstümü değiştirin’ falan diyordu. Hastaneye kaldırıldı, burada tedavi altına alındı. Yarım saat sonra vefat ettiği haberini aldık. Mahallemizde daha önce de bu başıboş köpeklerden kaynaklanan sorunlar vardı ama bu son bir aydır daha da yoğunlaştı gruplar halinde mahallemizde geziyorlar. Belediyenin de bundan haberi var bu konuyla ilgili gerekli yazışmaları yaptık. Sağolsunlar ilgileniyorlar ama yetersiz kalıyor. Bu sorun sadece bizim mahallemizden ibaret değil. Yıldızbağları, Zafran, Ulukent, Sugözü gibi yerlerde de mevcut. Meydana gelen bu olaydan sonra mahalle sakinlerimiz tedirgin. Çocuklarımız okullarına gidemiyor. Bu sorun hakkında Belediye Başkanvekili Aydın Kara ve Veteriner İşleri Müdürü Fikret Gürocak ile görüştük. Bu köpeklerin yaşam alanı ve barınmasıyla alakalı yetkililerden bir çözüm bekliyoruz” dedi.

 

“HAYVANLAR SOKAĞA TERK EDİLİYOR, AÇ YAŞIYOR”

Mahalle sakinlerinden Celal Taşkale ise sokak hayvanlarının sürekli aç olduğunu, hayvan sahiplenenlerin de bakamayıp sokağa atmasının yaşanan olaylarda büyük etkisinin olduğunu söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediye ekipleri mahalleye geliyor ancak detaylı bir çalışma yapılmıyor. Daha çok kısa süreli ya da hiç çözüm getirmeyen yöntemler deneniyor. Buradaki köpekler açlık çekiyor. Aç oldukları için de insanlara saldırıyor. Tabi birçok insan da sahiplendikleri köpekleri sokağa atıyor, sokak köpeklerinin artmasında bunun da etkisi oldukça yüksek. Bu hadiseden sonra öğrenciler ve veliler tedirgin oldukları için çocuklar anne ve babalarıyla okula gidip geliyorlar.”

 

“YETKİLİLERİN ACİL VE KALICI BİR ÇÖZÜM BULMASI GEREKİYOR”

Sokak hayvanlarının yaşam koşullarının iyileştirilmesi gerektiğine değinen bir diğer mahalle sakini Derya Yıldırım da: “Belediyenin bu işe el atmasını istiyoruz. Sonuçta bir insan ölümü var. Sokak hayvanlarının yaşam koşulları tekrar gözden geçirilmeli. Daha öncesinde de burada köpekler mahallemizde yaşardı ama bu şekilde kötü bir olay yaşanmamıştı. Mahallemizde ilk defa böyle ölümle sonuçlanan bir olay yaşandı. Belediye ekiplerinin buna bir önlem almasını istiyoruz.

Yaşanan olaydan ötürü bizler, mahalleli olarak bu köpeklere zarar verilmesini de istemiyoruz. Çünkü buradaki hayvanların hepsini biz de besliyoruz. Fakat hem hayvanlar hem de mahalle sakinlerimiz açısından daha iyileştirici önlemler alınmasını istiyoruz. İnsanlar tedirgin, markete gelirken bile bana telefon açıyorlar, köpeklerin olup olmadığını soruyorlar, yarı yola kadar geliyorlar. Bu kadar tedirginler” şeklinde konuştu.

Olay, 20 Nisan Sabahı Saat 07.00 Sıralarında Esentepe Mahallesi Kırçiçeği Sokak'ta meydana gelmişti. Sokakta bulunan çeşmeden su dolduran Çiçek Boztaş, evine döndüğü sırada başıboş köpeklerin saldırısına uğramıştı. Yakınlarda hayvan otlatan çobanın yardımına koştuğu kadın, ihbarla gelen sağlık görevlilerince ambulansla Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılmıştı ancak Acil Serviste tedaviye alınan ağır Yaralı Boztaş, doktorların çabasına karşın kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.