Konya Devlet Tiyatrosu 'Bit Yeniği' İle Elazığ'da

Nisa Yılmaz/ Konya Devlet Tiyatrosu' nun sahneleyeceği Bit Yeniği, 14- 15 Kasım'da Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi Devlet Tiyatrosu Sahnesinde... 

Konya Devlet Tiyatrosu 'Bit Yeniği' İle Elazığ'da
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Son olarak Trabzon Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği komedi oyunu Leblebici Horhor’un ardından yine bir komedi oyunu Bit Yeniği ile Konya Devlet Tiyatrosu, Elazığ’da olacak.  Georges Feydeau tarafından yazılan, Nisa Serezli’nin Fransızcadan çevirdiği Bit Yeniği, 14 Kasım Salı ve 15 Kasım Çarşamba günü, Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi Devlet Tiyatrosu Sahnesi’nde saat 20.00’da seyirciyle buluşuyor.

Bit Yeniği

Fransız tiyatrosunun haşarı çocuğu ve kurgu ustası Georges Feydeau tarafından 1907 yılında yazılan Bit Yeniği, son derece eğlenceli, türünün en iyi örnekleri arasında yer alan bir vodvil. “Kocasının kendisini aldattığını düşünen bir kadın, kocasını tuzağa düşürmek isterse neler olur?” sorusu etrafında gelişiyor. Yanlış anlamalar ve birbirine oyun oynayanların yarattığı karmaşa ile gelişen eğlenceli olaylar, seyirciyi kahkahalara boğuyor. Her şeyin birbirine girdiği, içinden çıkılmaz durumlarla eğlencenin an be an körüklendiği bu oyun, kaçırılmayacak anlarını paylaşmayı bekliyor. 

Sigorta şirketi sahibi mösyö Chondebise'e bir aşk mektubu gelir. Evli olan Chondebise, Mimoza Pansiyonunda buluşma talebi olan bu isimsiz mektubun, kendisine gelmediğini ve isimlerin karıştığını düşünerek, genel sekreteri Mösyö Fournel’i randevuya gönderme kararı alır. İşte böylece olaylar birbirine girer ve içinden çıkılmaz tesadüflerle dolu komik durumlar başlar.

 

Oyuncular

M.Asım Tuncay Aynur, Ahmet Çökmez, H.Ebru Gülerarslan Serin, Özgür Keçeci, Nevra Sayar, Özgür Baş, Can Ali Çalışandemir, Kemal Çatmaz, Çağatay Eker, Fatih Yağlıcan, Gülesin Gelenbevi, İlayda Alakoç, Erdem Şenses, Burak Öztürk, Melisa Dülger, Zeynep Çimenciler