KONUTA YATIRIM YAPMANIN TAM ZAMANI

İMKON Yönetim Kurulu Üyesi ve Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Av. Osman Avcıl önemli açıklamalarda bulundu.

KONUTA YATIRIM YAPMANIN TAM ZAMANI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Bugün konuta yatırım yapmanın tam zamanı” diyen Av. Osman Avcıl, Elazığ’ın normal satış şartlarının oluştuğu dönemde konutta faiz indirimlerinin de gelmesiyle birlikte kaynaklanan konut satışlarının artabileceğini dile getirdi.

KONUTTA FAİZ ORANLARI DÜŞÜYOR

ELMÜTDER Başkanı Avcıl, Yeni faiz oranlarının ev almayı düşünenler için büyük bir fırsat olduğunu belirtti. Gayrimenkul yatırımcıların kamu bankalarının açıkladıkları faiz oranlarında gidilen indirim ve kredilere 1 yıl süre ile erteleme getirilerek vatandaş açısından büyük bir fırsatın da sağladığını ve bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğinin altınız çizen Avcıl ‘’ Bu bir fırsattır vatandaşlarımız bu fırsatı iyi değerlendirmeli konuta yatırım yapmalıdır dedi.

OFİS VE DÜKKANLARIDA KAPSAMALI

Sıfır konut alımında düzenlenen faiz indirimlerinin ofis ve dükkanları’ da kapsaması gerektiğini böylelikle ofis ve dükkanlardaki dar boğazdan sektör yöneticilerinin bir nebzede olsa  rahatlayacağını vurgulayan ELMÜTDER Başkanı Osman Avcıl ‘’Üç kamu bankası konutta yaptığı faiz indirimi ve fırsatlarını dükkan ve ofislere de sağlaması gerektiğini belirtti.

GAYRİMENKULDEN TİCARETE DÖNÜŞMELİ

Avcıl ‘’Enflasyon değeri üzerinde olan banka gelirleri dinimizce caiz olmadığı, bu indirimin enflasyon oranına kadar inmesi gerektiği, ayrıca paraların bankalardan gayrimenkule, ticarete dönüşme sininde bankadan gelecek gelirden çok fazla olacağı geçmişten günümüze tecrübe ile sabittir dedi.