Konteyner kentte boyama etkinliği yapıldı

Elazığ'da Psikososyal destek bürosunda kütüphane oluşturmak için çalışma başlatıldı.  Görevliler ve konteyner kentte kalan çocuklar birlikte kütüphanede kullanılacak olan raflar için atıl durumdaki sebze ve meyve kasalarını boyadılar.

Konteyner kentte boyama etkinliği yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 24 Ocak tarihinde meydana gelen Richter ölçeğine göre 6.8 depremin ardından Doğukent mahallesinde kurulan geçici konaklama merkezinde Elazığ Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde yürütülen psikososyal destek bürosuna bağlı bölgedeki çocuk ve yetişkinlerin yararlanacağı Sanat ve Kitap Atölyesi oluşturuldu.

Psikososyal destek ekiplerince gerçekleştirilen sosyal iyileştirme etkinlikleri deprem ve pandemi sürecinin bölge sakinleri üzerinde oluşan  olumsuz duyguların önüne geçilmesi, travmaların en aza indirmesi ve çocukların boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri amaçlanıyor.

Geçici barınma merkezlerinde yaşayan vatandaşlara yönelik psikososyal destek faaliyetlerinin devam edeceğini vurgulayan Elazığ Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Suat Kenç “ Bugün Doğukent geçici konteyner alanındayız. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler il müdürlüğü psikososyal destek ekipleri burada kalan gençlerimiz ve çocuklarımızla iyi vakit geçirmeyi ve bundan sonraki süreçte inşallah kütüphane çalışmamız olacak. Şuanda çocuklar kütüphanede kullanacak kasaları boyuyorlar. İnşallah zaman dilimi içerisinde bağışlarla burada ki  kütüphaneyi büyütüp  bundan sonraki süreçte çocuklarımıza eğitim ve okuma noktasında destek sağlayacağız “ diye ifade etti.

Depremden itibaren  sahada çalışma yaptıklarını aktaran Psikososyal destek hizmet grubu il koordinatörü Selahattin Bozkurt ise “  İlimizde depremden sonra oluşturulan 3 tane ana geçici barınma merkezinden Doğukent geçici barınma merkezindeyiz.  Burada ki psikoksosyal destek ekibinde görevli meslek elemanlarımız burada barınan, hayatlarını devam ettirmeye çalışan ailelere psikolojik destek sağlamaya çalışırken süreç içerisinde burada bir kütüphaneye ihtiyaç duyulduğunu fark ettiler.  Bu taleplerini bize ulaştırdılar. Bizde şu anda sivil toplum kuruluşlarından, kamu kurumlarından özellikle de Kültür Turizm il müdürümüzden aldığımız desteklerle çocuklarımızın katılımıyla bir kütüphane oluşturma çabası içerisindeyiz. Kütüphanenin oluşumuyla birlikte  bir ihtiyaç da böylelikle  giderilmiş olacak” diye belirtti.