Kongre ertelendi, kritik hafta!

Elazığspor'da, Olağanüstü Genel Kurul yeterli çoğunluk sağlanamadığı için ertelendi. Gözler bu hafta içi yapılacak kritik görüşmelere çevrildi

Kongre ertelendi, kritik hafta!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Bordo-Beyazlı Temsilcimiz Elazığspor’da, alınan karar gereği 12 Ocak’ta yapılması gereken Olağanüstü Genel Kurul, yeterli çoğunluk sağlanamadığı için ertelendi. Elazığ Belediyesi Kongre ve Kültür Salonu’nda yapılması planlanan Olağanüstü Genel Kurul için 137 delegenin hazirun cetvelini imzalaması gerekiyordu. Yeterli çoğunluk sağlanamadığı için Olağanüstü Genel Kurul’un bir hafta sonraya aynı tarih, yer ve saatte yapılmak üzere ertelendiğini belirten TSYD Elazığ İl Temsilcisi Coşkun Kamaç, sözü Elazığspor Kayyum Başkanı Doç. Dr. Sebahattin Devecioğlu’na bıraktı.

Elazığspor’un her anlamda problemleri olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Kayyum Başkanı Devecioğlu, “Elazığ’ın siyasi, bürokratik ve iş çevreleriyle toplantılar yapıyoruz. Elektrikler kesikti Elazığspor’da, belirli bir ödeme yapıldıktan sonra çözüldü. Isınma ve gıda sorununu çözümledik. Sözleşmesini fesheden futbolcularla görüşmeler devam etmekte. Stad için önceliğimiz Malatya. Hem yakın olması, hem de kardeşlik duygularını geliştirmek. Alternatiflerimiz Erzurum ve Sivas. Büyük ihtimalle Adanaspor maçımızı Şanlıurfa’da oynayacağız. FIFA’da bekleyen dosyalarımız var. Dosyaları bekleyen isimler bizlere yardımcı oluyorlar. Transfere engel borcumuz 12 Milyon 600 Bin TL. Elazığspor’un en önemli borcu bu. Ankara’da ve burada çeşitli toplantılar yaptık. Çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

UZAT ELİNİ, YAŞASIN ELAZIĞSPOR’DAN NE KADAR PARA TOPLANDI?

Bağış kampanyasından toplanan paranın 10 Bin TL civarında olduğunu kamuoyuna duyuran Doç. Dr. Devecioğlu, “Kayyum olarak maaş almadım. Keşke almış olsaydım, bunu da Elazığspor’a bağışlardım. Keşke almış olsaydım, bunu da bağışlardım. 36 kulüp personelimiz var. 18 aydır maaş alamamış durumdalar. Elektrik borcumuz devam ediyor. 950 Bin TL SSK’ya borcumuz var. 970 Bin TL vergi borcu var” dedi.

TFF-TBB PROJESİ’NDEN ELAZIĞSPOR FAYDALANABİLİYOR MU?

Elazığspor’un onur mücadelesi verdiğini belirten Kayyum Başkanı Sebahattin Devecioğlu, “Faaliyetlerini halen daha sürdürüyor Elazığspor. Bu sadece benim değil, Elazığ’ın problemi. Bu değere sahip çıkmak gerekiyor. Bizim dışımızda bir çok takımın ekonomik problemi var. TFF ve TBB’nin kulüpleri kurtarmak için başlattığı projeden Elazığspor faydalanamıyor. Elazığspor’un kredi borcu yok ki yapılandırılsın. Bu süper lig için düşünülüyor şu an. Elazığspor’un kendine ait mal varlığı, taşınmazı, geliri yok. Sabit gelirlerine temlik koyulmuş durumda. Elazığspor’un tüm paydaşlarına çok büyük iş düşüyor” diye konuştu.

“KRİTİK BİR HAFTA BİZİ BEKLİYOR”

Elazığspor’un güçlü bir yönetime kavuşması için kritik bir haftanın kendilerini beklediğini kaydeden Devecioğlu, “Herkesin duyarlı olmasını istiyoruz. Çalışma sonucunda Elazığsporumuz eski günlerine kavuşacaktır. Buna inanıyorum. 30 Ocak transferin bitme süreci. Bu süreçte transfer engelimizi kaldırmamız gerekiyor. Elazığ’la ilgili herkesin harekete geçmesi gerekiyor. Bir çok kulüp yok oldu ama Elazığspor varlığını sürdürüyor. Yeniden bir Elazığspor oluşturmak adına herkesi göreve davet ediyorum. Elazığspor büyük bir camia. Olumsuzlukları bir kenara bırakarak, bu konuyu çözeceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

BAGAYOKO SERBEST KALDI MI?

Transfer dengelerini korumak adına titiz çalışmalar yaptıklarını dile getiren Elazığspor Kayyum Başkanı Devecioğlu, “Bunu bir sistem içinde yapıyoruz. Bagayoko konusunda bir iletişim problemi yaşadık. Düzeltme yoluna gidiyoruz. Şuan Bagayoko Elazığspor’un futbolcusu. Bu futbolcu farklı menajerler ve avukatların ağına düşmüş durumda. Bu futbolcunun alacakları üzerinde icralar var. Görüşmeler devam ediyor. Bagayoko’yu kadroda tutmak için gerekli kaynağımız var. Bizim bir transfer engelimiz var. Mevcut futbolcularımızla ilgili bir çalışmamız var” dedi.