KOMÜNİZM, AK PARTİ'DEN İYİ Mİ?

KOMÜNİZM, AK PARTİ'DEN İYİ Mİ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yurt gezilerini sürdürmeye devam ediyor...

 Kayseri ziyareti öncesi Yozgat Yenifakıllı Belediye Başkanı Soner Yalçın’ı ziyaret eden Akşener, çok konuşulacak açıklamalarda bulunmuş.

İyi Partili Belediye Başkanı Yalçın, “Bazı vatandaşlar bize gelip AK Parti’ye geçecek misiniz? diye soruyor. Ben de onlara diyorum ki Türkiye Komünist Partisi’ne geçeriz AK Parti’ye geçmeyiz diye cevap veriyorum.” dedi.

Bu ifadelerin üzerine Akşener, Başkan Yalçın’a şöyle demiş: "Ben de alıştım artık, siniri bozulan kaş göz işareti yapıyor, böyle bir sistem bu. Bu parti kurulduğundan bu yana ben yaşadım. Sizler de yaşayacaksınız. Dolayısıyla böyle bir şey yok ben kendi adıma da söyleyebilirim böyle bir şey yok. Kesinlikle yoktur."

İyi Parti Genel Başkanı Akşener ile Belediye Başkanı Yalçın’ın bu diyaloğu aslında TKP üzerinden bilinçaltındaki “HDP de dahil her partiyle yan yana geliriz ama Ak Parti ile asla…” gerçeğini dışa vuruyor.

Ak Parti ve her hükümet, icraatları ile elbette eleştirilebilir ve muhalefet edilebilir. Ancak “herkesle oluruz ama Ak Parti ile olmayız itirafı, İyi Partinin Erdoğan’ı düşürmek üzerine kurgulanmış bir proje partisi olduğunu ortaya koyuyor.

Ülkenin milli çıkarları, kırmızı çizgileri ve değerleri İyi Parti için bir anlam ifade etmiyor anlaşılan. Her talimat Erdoğan’ı bitirmeye azmetmiş ve niyet etmiş bir odaktan gelince bu cümleleri anlamak daha bir mümkün. Erdoğan gitsin de komünizm de dahil isterse HDP iktidar ortağı  olsun mantığı ve zihniyeti, milliyetçiliği kendine zemin seçmiş  İyi Parti’nin kendi öz ve samimi düşüncesi olamaz.

Ümit Özdağ’a hak verdiren ve merkezi yurt dışındaki mahfiller olduğunu açık eden bu diyalog, İyi Parti’nin üzerindeki karanlık bulutların daha da artmasına sebep olacak gibi.