KOMİK FİNTLİ!

Eleştirmek değil niyetim

KOMİK FİNTLİ!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eleştirmek değil niyetim. Uzun yıllar gazetecilik yapmış birini sorgulamam da tuhaf gelecek bazılarına belki. Ama kendimce vahim olarak tanımladığım bu olayı sorgulamadan geçemeyeceğim. Cumhurbaşkanımız, geçtiğimiz günlerde Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile bir araya geldi. Ortak bir basın açıklaması yaptılar. İki ülkenin uzun yıllardır yürüttüğü dostluk ilişkilerine değindiler. Uluslararası birlikteliklerini güçlendirecek bazı anlaşmalardan bahsettiler.

Peki, vahim olarak tanımladığım olay ne?

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, açıklamasını tamamlayıp gazetecilerden soru aldığı sırada Finlandiyalı bir gazetecinin sorduğu soru tüm kamuoyunda büyük yankı oluşturdu.

Siz Diktatör müsünüz?

Bu adamın bu soruyu sorması akıl mantık işi değil. Şimdi benim de bu gazeteciye birkaç sorum olacak… Ve de böyle düşünenlere.

Sen hiç mi kitap okumadın?

Ya da gündemi takip ediyor musun?

Yakın tarihte adı diktatör olarak geçenlerin ülkelerini nasıl kana buladıklarını görmedin mi?

Amacın ne senin ya da sizin?

Yabancı bir gazeteci gelip benim ülkemde benim cumhurbaşkanıma böyle bir soru yönlendirebiliyor. Asıl sıkıntılı olan da bu durumun bazı kesimlerin hoşuna gitmesi. Bu soru hangi amaçla sorulmuş, soruyu yönelten kişinin amacı ne ortada değil mi? Türkiye düşmanlarının saflarında kendi cumhurbaşkanına taraf olmak onu hem ülke içinde hem ülke dışında rezil etmeye çalışmak kabul edilecek bir şey mi?

Yakın tarihte diktatörleri hepimiz görmedik mi?

İşte mesele Burada…

Bir diktatöre Siz Diktatör müsünüz? Diye sorabileceğini hangi mantığa dayandırıyorsun gerçekten merak ediyorum. Durum gerçekten vahim. Yabancı bir gazeteci gelip yüzde %50’den fazla oy almış bir cumhurbaşkanına hem de kendi ülkesinde böyle bir soru yönlendirebiliyor. Ne duruma geldiğimiz ülkemizin uluslararası arenada nasıl bir konuma düşürüldüğü ortada işte. Benim ülkemde benim cumhurbaşkanıma böyle bir yakıştırma yapılabiliyor. Asıl üzüldüğüm bu duruma tepkisiz kalınması.

Sev ya da sevme, oy ver ya da verme. Bu yakıştırma senin ülkenin cumhurbaşkanına yapılmış, bizzat sana yapılmış bir yakıştırma. Yazık gerçekten yazık…