'KOLTUK' POLEMİĞİ KOLTUĞUNDAN ETTİ

'KOLTUK' POLEMİĞİ KOLTUĞUNDAN ETTİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Palu’da sular durulmuyor. 31 Martta seçilen belediye Başkanı Efrayim Ünalan’ın kesinleşmiş mahkumiyet kararı sebebiyle seçilmeye yasal engel hali MHP’nin itirazı sonucu tespit edilince yerine Ak Parti meclis üyeleri arasından Ak Partili Bekir Yıldırım seçilmiş, o günden sonra da Palu’da sular durulmamıştı.

Seçimle gelen ancak yasal kısıtlılığı sebebiyle görevinden uzaklaştırılan Efrayim Ünalan’ın asıl başkan gibi hizmetlerin başında olduğu, resmi başkan Bekir Yıldırım’ın ise sadece kâğıt üzerinde başkan gibi görüldüğü iddialarının olduğu Palu’da, MHP ile Ak Parti’nin arası hiç düzelmedi.

YSK’ya yaptıkları müracaatla Efrayim Ünalan’ı koltuğundan ettiren, bu aşamadan sonra da meclisin seçtiği birinin değil de seçimin tümüyle yenilenmesi sonucu yeni başkanın belirlenmesi tezini savunan MHP, il genel meclisinde de Ak Partiyle bir türlü uzlaşamadı.

Cumhur ittifakının üyeleri olmalarına rağmen hem belediye meclisinde  hem de il genel meclisinde birbirlerini kıyasıya eleştiren tavırlarıyla dikkat çeken olaylar zincirinin son halkası MHP Elazığ İl Genel Meclis Üyesi Haşim Karacimşit oldu.

İlçede seçimi yapılacak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıf üyeliğine iki AKP’li ismin seçilmesine tepki gösteren MHP’li üye Karacimşit, "Hani AK Parti ve MHP ortaktı? Devlet Bahçeli'nin de Tayyip Erdoğan'ın da tek derdi koltuk" dedi ve anında kesin ihraç sebebi ile disiplin kuruluna sevk edildi.

Meclis üyelerinin aksine ittifak ruhunu ilk günden beri koruyan ve bu konuda asla taviz vermeyen MHP İl Başkanı Semih Işıkver’in bu hamlesi takdirle karşıladı.

Bilindiği gibi Ağustos 2019 İl Genel Meclisi Toplantısında AK Parti Karakoçan İl Genel Meclisi Üyesi Şemsettin Bal, MHP aleyhinde ve ittifakı zora sokacak beyanlarda bulunmuş, Ak Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze anında devreye girerek hem kendisi MHP il Başkanını aramış hem de Ak partili İl Genel meclisi üyesinin MHP İl Başkanı Semih Işıkver’i arayarak hem Işıkver’in şahsından hem de ülkücü camiadan özür dilemesini sağlamıştı.

İttifak adına çok güzel hareketler diyeceğimiz iki il başkanının cumhur ittifakı duyarlılığını çok olumlu buluyor ve kendilerini tebrik ediyoruz.