KOLAYLAŞTIRMAK GEREK

KOLAYLAŞTIRMAK GEREK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Resmi tören ya da milli bayramlarda kutlama törenleri elbette yapılmalı. Tarihimizde önemli olayların başlangıcı olan ve birçoğu bağımsızlık mücadelemizin nişaneleri olan altın ve unutulmaz sayfalar yeni nesillere de tanıtılmalı ve bu coşkuyu yaşamları sağlanmalı.

Ancak bunlar yapılırken insanların günlük yaşamlarını engelleme ve zorlaştırmadan yapılmalı. Provalarla dâhil iki gün  kapatılan cadde ve sokaklar, gerekçesi milli bayramlarımız dahi olsa, vatandaşlara ve özellikle toplu ulaşım araçlarını kullanan  insanlarımıza ciddi bir sıkıntı ve zorluk getiriyor.

Elazığ’da  Gazi ve Zübeyde Hanım Caddesi gibi tek ana caddeye sahip, tüm toplu ulaşım araçları ile birlikte trafik yükünün yoğunluğunu alan iki caddeyi kapatmanın insanlara nasıl sorunlar yaşattığını anca yaşayanlar ve görenler bilir.

Yeni valilik binamızın önü hem resmi tören hem de milli bayramları kutlamaya çok elverişli. Bu alanda geçmişte kitap fuarı yanında dev konserlerin de verildiğini biliyoruz. Ve hatta yine bu meydanda kitap fuarının ardından uzun süre o alanda kalan dev çadırda farklı ticari etkinliklerin yapıldığına da şahidiz.

Pandemi döneminin özel şartları da düşünüldüğünde caddeler kapatılarak ve şehrin kalbini iki gün boyunca durdurarak yapılan milli bayram törenlerinin, valilik tören alanında yapılması, mülki idarecilerimizin vereceği bir karar ve  talimata bağlı.

Yapılacak bu uygulama ile bayramlar daha derli toplu bir alanda gerçekleştirilecek ve halkımız bu coşkudan daha çok istifade edecek.

Cadde kapatılarak yapılan kutlamaların, şehir hayatını olumsuz etkilediği gibi bu durumdan etkilenen vatandaşlarımızın törenlere bakışı da çok sempatik olmayabiliyor bazen.

Milli ve dini törenlerimiz önemlidir ve en coşkulu şekilde kutlanmalıdır. Ancak bu özel ve güzel günlerimizi  vatandaşı yormadan ve günlük yaşamlarını olumsuz etkilemeden yapmak daha doğru olmaz mı diye yetkililere soruyoruz.