KOD ADI: PAYLAŞIM

BAŞAK MERAL GÜNDÜZ/Elazığ Bahçeşehir Koleji ve Balakgazi Anaokulu arasında 'Kod Adı: Paylaşım' isimli HAMİ Projesi kapsamında KODLAMA ŞENLİĞİ düzenlendi. 

 KOD ADI: PAYLAŞIM
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HAMİ Projesi kapsamında bir dönem boyunca Bahçeşehir Kolejinde, Balakgazi Anaokulu öğrencilerine robotik kodlama etkinlikleri yapıldı ve yıl içinde yapılan etkinlikler KODLAMA ŞENLİĞİNDE  sergilendi.

Balakgazi Anaokulu Müdüresi Dilek BAHÇIVANLAR, yaptığı açıklamada“Günümüzde yaşanan teknolojik gelişmeler, çocukların bu gelişmelerle daha çok içli dışlı olmasına neden olmaktadır. Ebeveynlerinde gördükleri cihazları merak etmeleri engellenememektedir ve eninde sonunda bu cihazlarla tanışmaları gerçekleşmektedir. Bilgisayar ve akıllı cihazların çocuklar üzerinde olan olumsuz etkileri düşünüldüğünde de ebeveynlerin bu konudaki endişeleri artmaktadır.Çocukların, akıllı cihazlar ve bilgisayarla tanışmaları kaçınılmaz bir sondur. Burada dikkat edilmesi gereken bu cihazlarla geçirdikleri süreler ve hangi amaçla kullandıklarıdır. Robotik kodlama sayesinde çocukların bu cihazlarla geçirdikleri süreler, olumsuz etkiler ortadan kaldırılarak onların gelişimlerine olumlu olabilecek bir hale dönüştürebilir''dedi. 

Balakgazi Anaokulu Müdür Yardımcısı Müge POLAT, HAMİ projesi kapsamında öğrencilerinin yeni bilgiler öğrendiklerini, yeni arkadaşlıklar edindiklerini ve projenin iki okul açısından da etkili olduğunu söyledi.

Bahçeşehir Koleji Ortaokul Müdürü Sinan POLAT, okul öncesi eğitimde somut öğrenmelerin kalıcı ve anlamlı öğrenmede etkili olacağını belirtirken, robotik ve kodlama alanında Elazığ’da Bahçeşehir Okullarının öncü olduğunu ve ilimizde robotik kodlama eğitimini yaymayı hedeflediklerini belirtti.

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Öğretmeni Leyla UŞENGÜL, proje kapsamında haftalık planlar dahilinde etkinlikler yapıldığını söyledi. Yıl içinde öğrencilerle, Makey Makeyrobotik seti ile meyve piyanosu, WeDo seti ile resim çizen robot, Lego setleri ile hikayeleştirme, oyun alanı kodlama etkinliği, BSK kodlama parkuru ve velilerin katılımıyla Ailemle kodluyorum etkinlikleri yapılmıştır. 

Uşengül, Elazığ’da 2018-2019 eğitim öğretim yılında robotik kodlama ile ilgili birçok etkinlikler yaptıklarını ve gelecek dönemlerde de Bahçeşehir Koleji olarak etkinliklere devam edeceklerini söyledi.