KIŞA HAZIR MIYIZ?

Kübra KABUKÇU/ Elazığ'da yaklaşan kış ayı nedeniyle, vatandaşların özellikle trafikte sıkıntı yaşamaması için bütün kurumların hazırlıklı olması isteniyor.

KIŞA HAZIR MIYIZ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz yıllarda özellikle yağmur ve kar nedeniyle oldukça zor günler geçiren Elazığ’da, tekrar aynı sıkıntıların yaşanmaması için Elazığ Valiliği koordinesinde bütün kurumların hazırlıklı olması gerekiyor.

 

HER YIL TOPLANTI YAPILIYOR

Her yıl Elazığ Valiliği tarafından karla mücadele çalışmaları ve kar yağışı durumlarında alınacak tedbirler konusunda toplantı yapılıyor ve alınan tedbirler konuşuluyor. Toplantı da Elazığ Valisi , Belediye Başkanı, Vali Yardımcıları ve İlçe Kaymakamları ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katılıyor.

 

ANA ARTERLER  VE SOKAKLAR

Toplantı da başta Elazığ Belediyesi olmak üzere, Karayolları ve İl Özel İdaresi’nin aldığı tedbirler gündeme alınırken,öncelikle ana arterleri ve sokaklar ile toplu ulaşım araçlarının güzergâhları öncelikler arasına alınıyor. Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı da kendi görev alanlarında sorumlulukları yerine getirerek, hazırlıklarını tamamlıyor.

 

KIŞ LASTİĞİ DENETİMLERİ

Elazığ’da özellikle kış aylarında yaşanan bir çok insanın hayatını kaybetmesine neden olan trafik kazalarını en aza indirmek için kış lastiği denetimlerinin artması gerekiyor. Emniyet Genel Müdürlüğü, kış mevsimi nedeniyle karayollarında araç kayması sonucu yaşanan trafik kazalarını en aza indirmek için özel bir denetim programı başlatmış ve Elazığ dahil bütün iller de kış lastiği zorunluğunu getirmişti.

 

AŞIRI YAĞIŞLAR ELAZIĞ’DA HAYATI FELÇ EDİYOR

Her kış aylarında özellikle Elazığ’ın merkezinde meydana gelen yağışlar nedeniyle vatandaşlar zor durumda kalırken, özellikle yollar adeta göle dönmüş, evleri su basmış , araçlar yollarda mahsur kalmış ve  trafik tamamen felç olmuştu.Bu nedenle vatandaşlar alınacak tedbirlerin en kısa zaman da alınarak hayata geçmesini istiyor.

ALT GEÇİTLER MUTLAKA KONTROL ALTINA ALINMALI

Geçtiğimiz Haziran ayında Elazığ’da meydana gelen sağanak yağış nedeniyle caddelerden ve ara sokaklardan gelen yağmur suları, İstasyon Caddesi'nde bulunan alt geçidi bir anda doldurmuş ve araçlar ile birlikte vatandaşlarda mahsur kalmıştı. Boğulma tehlikesi geçiren kamyonet sürücüsü ile yanında bulunan oğlu, AFAD, Elazığ Belediyesi itfaiye ekipleri ile İl Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği ekipleri tarafından kurtarılmıştı.

 

TOPLANTI ERKENE ALINMALI

Her  yıl Aralık ayında Elazığ Valiliğinde yapılan karla mücadele çalışmaları ve kar yağışı durumlarında alınacak tedbirlerin  bu yıl mutlaka erkene alınması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, erken gelecek yağışlar yine insanların zor durumda kalmasına neden olacağını ifade ediyor.

 

BÜTÜN KURUMLAR KOORDİNELİ ÇALIŞMALI

Kış aylarına yaklaşılan bu günlerde özellikle Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi, Elazığ İl Özel İdaresi, Karayolları, Emniyet Müdürlüğü ve jandarmadan oluşan bir ekip kurulmalı  ve kış ayı boyunca bu ekip tarafından çalışmalar yürütülmelidir. Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım öncülüğünde yapılan çalışmalar ve alınan tedbirler 24 saat denetim altına alınmalı ve yaşanacak sorunların en aza indirilmesi için özel ekip kurulmalı.