Kış Aylarının 2 Alternatifi: Bitki Çayı ve Macun

Nisa Yılmaz/ Kış aylarında hem soğuk algınlığına karşı korunmak hem de bağışıklık sistemine karşı vücudu güçlendirmek için macun ve bitki çayı karışımları alternatif bir yöntem. İçerik olarak zenginleştirilerek üretilen bu karışımlar, kış aylarında sıklıkla tüketiliyor. Peki, nedir bu karışımların içeriği?

 Kış Aylarının 2 Alternatifi: Bitki Çayı ve Macun
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Soğuk algınlığından korunmak ve bağışıklığı güçlendirmek için alınan önlemler arasında karışım çay ve macunlar ilk sırada yer alıyor. Aktarlarda hazır paket veya açık şekilde bulacağımız bitki çayları, birçok bitki karışımından oluşuyor. Bal ve pekmez hammaddeli olan macunlar ise, vücut direncini arttırmak için aktarlar sıkça öneriyor.

İçeriğinde yok yok

Bu karışımların detayı hakkında bitkisel ürün satışı yapan Bülten Mutluay, bilgi veriyor: “Bitki çayı karışımı içerisinde vücut direncini arttıran ve bağışıklık sistemini koruyan, aynı zamanda aromatik birçok bitki bulunuyor; ıhlamur, zencefil, kuşburnu, zerdeçal, havlıcan, tarçın, limon kabuğu, portakal kabuğu, hatmi çiçeği, papatya, kekik, okaliptüs yaprağı, elma kurusu. Hamilelik döneminde olanlar ise tabii önce doktor tavsiyesi ile düşük riski de yoksa bu çaydan tüketebilir. Macunlar da içerik olarak oldukça zengin bir karışıma sahip. Çayı, 5-10 dakika kadar demledikten sonra içiyoruz. Kurutulmuş karışım olduğu gibi poşet çay şeklinde olanları da var. Onu da yine aynı şekilde demleyerek içiyoruz. Kış için gerekli olan tüm içerikler bulunuyor çaylarda. Nezle, astım, bronşit ve balgam için tavsiye ediyoruz özellikle. Aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendiriyor.”

Macunlar Her Derde Deva

Karışım macunların tedavi noktasında güçlü olduğunu söyleyen Mutluay, sadece kış aylarında değil yıl içerisinde sürekli kullanılabileceğini söyledi. Mutluay; “Bal ve pekmez gibi güçlü karışımlardan oluştuğu için bitki çaylarına göre daha etkili bir karışım. İçeriğinde; bal, harnup pekmezi, zencefil, karabiber, karabaş, melisa, çörekotu, sitrik asit ve arı sütü bulunuyor. Soğuk algınlığı, öksürük ve vücut direncini arttırmada oldukça kuvvetli olan bir karışım.”