KIRGIN SEÇMENE ZEYTİNDALI

KARŞILIKLI İTTİFAKLARLA GİDİLEN 31 MART SEÇİMLERİNDE SONUCU BELİRLEYECEK OLAN KIRGIN SEÇMENE YÖNELİK ÇALIŞMA BAŞLATILDI

KIRGIN SEÇMENE ZEYTİNDALI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

31 Martta gerçekleştirilecek yerel seçimler birçok ilde olduğu gibi ilimizde de çekişmeli geçecek gibi gözüküyor. Saadet Partisinin de adayını açıklamasının ardından 4 kutuplu yaşanacak olan belediye başkanı seçimlerinde adaylardan ziyade ülke genelindeki siyasi konjonktür ile son aylarda sıklıkla konuşulan hayat pahalılığı ve seçmenlerin ekonomik kaygıları belirleyecek.

 

İLK KEZ SEÇİM EKONOMİSİ

Kurulduğu günden bugüne onlarca seçime giren ve 1 Haziran 2015 seçimleri dışında tüm seçimlerden başarıyla çıkan Ak Parti, bugüne kadar hiçbir seçimde seçim ekonomisi uygulamadı. Seçim öncesinde çalışanlara zam, çok sayıda personel istihdamı, değişik kesimlere sosyal haklar, dar gelirli ailelerin elektrik paralarını devlet olarak ödeme, İŞKUR üzerinden personel alımları ve yeni teşvikler konusunda kesenin ağzını açan Ak Parti’nin bu tavrı anketler de  çok da iç açıcı olmadığını gösteriyor.

 

KIRGIN SEÇMENLERİN GÖNLÜ ALINACAK

AK Parti, geçtiğimiz günlerde yaptırdığı kamuoyu yoklamaları sonrası ekonomik iyileştirme yanında partiye kırgın olan kesimler için de özel bir çalışma yapacak.

AK Parti’nin yerel seçimler manifestosu 31 Ocak’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna duyurulacak. AK Parti kurmayları, manifestonun açıklanmasının ardından resmi seçim kampanyasına başlanacağını ve özellikle de Şubat sonundan itibaren Cumhurbaşkanının seçim gezilerine ağırlık vereceğini dile getirdi. Edinilen bilgilere göre, kampanya sırasında uygulanacak stratejide ise bazı başlıklar ön plana çıkarılacak.

 

İŞSİZLİK-ENFLASYON-GEÇİM SIKINTISI

AK Parti’nin yaptırdığı kamuoyu yoklamalarında Türkiye’nin en önemli probleminin büyük oranda işsizlik, enflasyon ve geçim sıkıntısı görüldüğünü dile getiren AK Parti kaynakları, saha çalışmaları sırasında bu konuda önlerine gelecek şikâyetlere karşı alınan tedbirler ile verilen destekleri, vatandaşı ikna edici şekilde anlatılmasına yönelik bir yol izleyeceklerini dile getiriyor. Özellikle, vatandaşlarla yüz yüze yapılacak çalışmalarda anlık çözüm üretilecek problemlerin giderilmesi için özel ekipler görev yapacak. Bu ekipler, Cumhurbaşkanı’nın seçim gezilerine gideceği yerlerde, miting öncesi vatandaşın nabzını tutacak ve söylemler de buna göre oluşturulacak.

 

PROJE KONUŞULACAK

Ak Parti 31 Mart yerel seçimlerinin muhalefet tarafından  ‘referandum havasına’ sokma taktiği boşa çıkarılacak, bu kapsamda yerel hizmetlerin ve projelerin yarışacağı bir seçime gidildiği anlatılacak. Seçimlerin ana gündeminin de genel siyasetten çok, projelerin oluşturmasına dikkat edilecek.

Ancak bu taktiğin sahada ne kadar etkili olacağı, seçmenlerin ekonomik kaygılarından arınarak proje bazlı oy vermeye hangi şekilde ikna edileceği de Ak Partiyi bekleyen sorunlar arasında. Ak Partinin ülkenin ekonomik gerçeklerinden ziyade  yerel projeler üzerinden seçmene mesaj verme gayretlerinin ekonomideki başarısızlığın bir itirafı olduğuna dikkate çeken siyasi gözlemciler,seçmenin oy tercihlerinde projelerden çok yaşanılan ekonomik gerçeklerin daha etkili olduğu ifade ediyorlar.

 

“KIRDIK, EL SIKIŞALIM”

Ak Parti’nin 31 Mart yerel seçimlerinde üzerinde özenle çalıştığı bir kesim de partiye gönül veren ancak parti yönetimlerinin, milletvekillerinin, belediye başkanlarının ya da adayların bir tavır, söylem ve tutumlarından dolayı kırgın olan ve gönlünün alınmasını bekleyen partililer. Öteden beri Ak Parti misyonunu benimseyen, Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a hayranlığı ve bağlılığı devam eden önemli bir kesim üzerinde yapılacak çalışma, balık sırtında giden birçok il ve ilçe seçimlerinin kazanılmasını ya da kaybedilmesini getirecek gibi görünüyor.

 

ELAZIĞ TEŞKİLATLARINA  ÇOK İŞ DÜŞÜYOR

Ak Parti’nin 31 Mart seçimlerinde uygulayacağı kırgınların gönüllerini onarma çalışmasında en çok görev Ak Parti teşkilatına düşüyor. Geçtiğimiz günlerde il teşkilatını yeniden oluşturma görevini alan il başkanı Ramazan Gürgöze’nin yeni yönetim kurulunu oluştururken bu çalışmaya katkı sunacak, kitlesel oylara sahip bölge ve şahsiyetleri ziyaret edebilecek, komplekslerinden arınmış tümüyle misyon ve Tayyip Erdoğan’ın zaferine odaklanmış dava ve adanmış isimlerden oluşturması bekleniyor.

Halktan kopuk, teşkilatçılığı toplanıp dağılmaktan ibaret gören bir zihniyetten öte,  yeni dönemde halka karışan, halkla barışık, onların önerileri yanında sorunlarını da dinleyerek çözüm noktasında çalışma yapan, toplumda saygınlığı olan isimlerle yapılacak bu çalışma ile seçimlerden zaferle çıkılabileceğini belirten siyasi gözlemciler, saha çalışmasını sadece aday ve ekibine bırakmanın sonuçları olumsuz etkileyebileceğini ifade ediyorlar.

FETÖ ve PKK ile ilgisi olmayan  ve  AK Parti’ye gönül kırgınlığı olan kesimlerle de  diyalog kurularak, özellikle Kürt seçmenle güçlü bir iletişim sağlanması da uygulanacak stratejiler arasında yer alıyor. AK Parti adaylarının veya teşkilat yöneticilerinin yanlış anlaşılacak açıklamalardan kaçınmaları ve muhalefetin bunu gündeme getirmesi taktiğine karşı, söylem birliği sağlanacak ve bu konuda özel tedbir alınacak.