KİMYEVİ MADDELER VE MAMULLERİ AR-GE PROJE PAZARINDA İKİNCİ OLDU

Türkiye kimya sanayi, ihracatı sürdürülebilir kılmak amacıyla hayata geçirdiği Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğinin bu yıl yedincisini düzenledi.

KİMYEVİ MADDELER VE MAMULLERİ AR-GE PROJE PAZARINDA İKİNCİ OLDU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kimya sektörünün en büyük inovasyon etkinliği olan “Ar-Ge Proje Pazarı”, üniversiteler, araştırma kurumları, sanayiciler ve girişimciler ile ilgili kamu kurumlarını bir araya getirdi.

Ekonomi Bakanlığı onayında, TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) koordinatörlüğünde İKMİB (İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği) ile AKMİB (Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği) ortaklığı ve TÜBİTAK desteğiyle düzenlenen “7. Kimyevi Maddeler ve Mamulleri Ar-Ge Proje Pazarı” ödülleri İstanbul Dış Ticaret Kompleksi’nde gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu.

İlaç ve eczacılık ürünleri, boyalar ve yapıştırıcılar, plastik ve kauçuk, kozmetik, sabun ve temizlik ürünleri ile temel kimyasallar kategorilerinde başvuruda bulunan toplam 126 yenilikçi proje, önde gelen akademisyen ve sanayicilerden oluşan değerlendirme kurulu üyeleri tarafından değerlendirildi. Etkinlikte, en başarılı projeler 15 bin lira, ikinciler 10 bin lira, üçüncüler ise 5 bin lira ile ödüllendirildi.

Isı yalıtım malzemesi üretimi üzerine yaptığı projeyle Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nden Arş. Gör. Dr. Hasan Arslanoğlu, Plastik ve kauçuk kategorisinde 2. oldu.