KİMSE RİSK ALMIYOR

Maden Belediye Başkanı Orhan Yavuz ve Elazığ Bakır Madenliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yaşar Altundal, Hakimiyet Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu. Yaşar Altundal, ''Kimse bu konuda risk almak istemiyor. Bu konu yaklaşık 5 yıldır gündemde. 5 yıl önce bu heyelan riski görüldü. Çeşitli raporlar yayınlandı. İşletme sahipleri neden gündeme gelmiyor. İşletmeden dolayı vatandaşlar bu kadar mağdur olurken, niye bu kadar zaman beklenildi.'' dedi.

KİMSE RİSK ALMIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/Elazığ Bakır Madenliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yaşar Altundal,Hakimiyet Gazetesine önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Altundal, ’’Maden ilçesindeki belli yerlerde tahliyeler var. Sayın Valimizle görüşmemiz oldu. Valimizin  Ankara’da girişimleri olacak.Ondan sonra durum daha da netleşecek.’’ diye ifade etti.

 

BU HEYELAN DOĞAL DEĞİL

Maden ilçesindeki işletme ile ilgili Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın soruşturma açılması için girişimlerde bulunduğunu ifade eden Başkan Altundal, ’’Madenli vatandaşlarımız da bu konuyla alakalı işletmeye dava açtılar.Bu konuyla alakalı valimize gerekli bilgileri arz ettik.’’ dedi.

İŞLETME SAHİPLERİ NEDEN GÜNDEME GELMİYOR

Elazığ Bakır Madenliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yaşar Altundal, ’’İşletme sahipleri neden gündeme gelmiyor.İşletmeden dolayı vatandaşlar bu kadar mağdur olurken,niye bu kadar zaman beklenildi.Bu işletmeye daha önce 2 defa tebligat yapılmış.Üçüncü bir tebligat tekrar yapılacak.Eğer bu üçüncü tebligatta da bu hafriyat kalkmazsa,zannedersem ruhsat iptaline de gidebilirler.’’ diye konuştu.

 

MADENLİ VATANDAŞLAR MAĞDUR

Başkan  Yaşar Altundal, ’’Bu konuda mağdur olan Madenli vatandaşlarımızdır.Sayın valimizin bize ilettiği,şuan riskin çok yüksek olduğu yönündedir.5 günde vatandaşlar evlerini ve iş yerlerini tahliye edemez.Bizler sosyal konutları önerdik,çok aciliyet gerektireceği zaman.Sayın valimiz bu konuyu değerlendirecek.Bizim amacımız şudur,eğer yer konusunda bir yer belirlenirse vatandaşlar mağdur olmayacak şekilde,evler ve dükkanlar yapıldıktan sonra boşaltılırsa bizlerin daha hoşuna gider.’’ diye konuştu.

KİMSE BU KONUDA RİSK ALMAK İSTEMİYOR

Başkan  Yaşar Altundal, ’’Kimse bu konuda risk almak istemiyor.Bu konu yaklaşık 5 yıldır gündemde.5 yıl önce bu heyelan riski görüldü.Çeşitli raporlar yayınlandı.Bizim bildiğimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bu konu iletilmiş.Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuyla alakalı ne yapılması gerekiyorsa yapılsın talimatı vermiş.’’ dedi.

 

1’İNCİ DERECE DE OLAN TEHLİKELİ BÖLGE BOŞALTILMIŞTIR

Vatandaşların bu konu da sıkıntı çektiğini ifade eden Başkan  Yaşar Altundal, ’’Geçtiğimiz gün heyelan nedeniyle Maden ilçesinde bir yürüyüş düzenlenecekti.Sağolsun vatandaşlarımız sağduyulu davrandı ve yürüyüş yapmadılar.Şunu söyliyebilirim 1’inci derece de olan tehlikeli bölge boşaltılmıştır.Yani Köprü ile Garaj arasındaki bölge.Ondan sonraki bölge şuan duruyor.’’ dedi.

 

BELEDİYE BİNASI ESKİ HASTANENİN YERİNE TAŞINACAK

Başkan  Altundal, ’’Köprü ile Garaj arasındaki bölgede şuana kadar sanırım 20-25 yer boşaltıldı.Şimdi Belediye Binası kaldı,o binada kaldırılacak.Duyduğuma göre eski hastanenin olduğu yere taşınacak.O zaman o bölge komple boşalıyor zaten.Sayın valimizin bizlerin önerileri dikkate aldı.Valimizde teşekkür ediyorum.Çok duyarlı bir valimiz var.’’ şeklinde ifade etti.

 

BİZ BELEDİYE OLARAK BU İŞLETMEYLE ZATEN MAHKEMELİĞİZ

Maden Belediye Başkanı Orhan Yavuz ise Hakimiyet Gazetesine yaptığı açıklamada,’’Sayın valimiz Ankara’da bu konuyla ilgili olan bakanlıklarla görüşecek.Çıkan sonuca göre hareket edilecek.Şuan için vatandaşlar bekliyor.Biz belediye olarak bu işletmeyle zaten mahkemeliğiz.Bizden önceki dönem mahkemeye verilmiştir bu işletme.Süreç devam ediyor.’’dedi.