'Kimse Elaziz Belediyespor üzerinden oyun oynayamaz!'

Elaziz Belediyespor Başkanı Ahmet Toprak, kamuoyunda oluşturulan Elazığspor kapatılıp, yerine Elaziz Belediyespor çıkartılacak şeklindeki algıya ateş püskürdü

'Kimse Elaziz Belediyespor üzerinden oyun oynayamaz!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

TFF 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Kırmızı – Lacivertli Temsilcimiz Elaziz Belediyespor’da Başkan Ahmet Toprak değerlendirmelerde bulundu. Kamuoyunda oluşturulmak istenen Elazığspor’un yerine Elaziz Belediyespor getirilecek algısını sert bir dille yalanlayan Başkan Toprak, Teknik Direktör Alaattin Tutaş’a da güveninin tam olduğunu söyledi.

“ELAZIĞSPOR’UN GİTTİĞİ KAPIYA HİÇ GİTMEDİK”

Elaziz Belediyespor Kulübü’nü 2014 yılında kurduklarını söyleyen Toprak, “Amatörden, Bölgesel Amatör Lig’e, oradan da TFF 3. Lig’e yükseldik. Biz kurulduğumuz günden itibaren her zaman Elazığspor’un gölgesinde kaldık. Elazığspor’a zarar vermemek için de elimizden geleni yaptık. TFF’nin geliri belli olmasına rağmen, Elazığspor’un gittiği kapılara biz hiçbir zaman gitmedik. Hiçbir kapıya gidip de avuç açmadık, açmayız da kimse korkmasın. Kimseye de gidip dilenmeyiz, para istemeyiz. Elaziz Belediyespor kimsenin oyuncağı olmayacak. TFF’nin gelirinin yanında belediyenin kısmen verdiği destek haricinde dışarıdan hiçbir destek almadan bu takımı bugünlere kadar getirdik. Kısıtlı bütçelerle bir kulüp idare ediyorsanız, çok da büyük başarılar elde edemezsiniz. Futbolcular da gelip takımınızda oynamak istemez. Transfer ettiğimiz oyuncuların anlaştığımız fiyatları belli ve ortada. Takımı borçlandırmama adına, ekonomik olarak önümü görebilmem için ona göre hareket etmek zorundayım. Transferlerimizi de bu yönde yaptık. Geçtiğimiz sezonun kadrosunu sadece paradan, maddiyattan ötürü elimizde tutamadık. Oyuncular daha iyi teklif aldıkları için ve biz de o meblağları veremediğimiz için farklı kulüplere gittiler. Diğer takımlar daha fazla ücret verdikleri için doğal olarak futbolcular da o takımlara gittiler. Bizim bütçemiz de paramız da yok. Bunu her zaman söylüyorum. Bana bugün 3 Milyon TL kaynak verin, ligi birinci sırada başlayıp lig sonunda şampiyon olayım. Geçen yılki kadroyla eğer bu sezon da devam etseydik, Elaziz Belediyespor’u borçlandırmış olacaktık. Bugün Elazığspor’dan bir farkımız kalmazdı. Örnek veriyorum; 2 Milyon TL bütçeniz var ama 5 Milyon TL’lik bir takım kurarak borca sokuyorsunuz takımı. Sezon sonunda şampiyon da olamıyorsunuz? Bunun vebalini nasıl verirsiniz? Bu olacak iş mi? Bu borcu nasıl ödeyeceksiniz? Ayağınızı yorganınıza göre uzatmanız gerek. Bütçemize göre hareket etmek zorundayız. Bizim geçtiğimiz sezon federasyondan aldığımız gelir sezon boyunca toplam 1 Milyon 750 Bin TL’dir. Federasyon dışında belediye başkanımızın sağladığı gelir, benim ortaya koyduğum destekler haricinde de hiçbir yerden gelirimiz yok. Belediyenin verdiği destek de çok kısıtlıdır. Belediyeden aldığımız bağışlar da belli. Belediye başkanımız müsaade ederse bunu da açıklarım” şeklinde konuştu.

“BİZİ KİM FİNANSE EDİYOR?”

Elaziz Belediyespor Başkanı Ahmet Toprak, normal şartlarda Elazığspor’un altyapısı olmaları gerektiğini dile getirerek; “Biz 3. Lig takımıyız. Aslında biz Elazığspor’un altyapısı olmalıyız. Geçtiğimiz 2 yıl boyunca belediyenin atadığı yönetim Elazığspor’u idare etti. Bizim Elazığspor’un altyapısı olmamız gerekirken, o yönetim Elaziz Belediyespor adına verdiği desteği açıklasın. Kulübümüz için kongrelerde ibra edilen belgelerde herhangi bir destek, yardım gören oldu mu? Elazığspor’un bize normal şartlarda destek olması gerekiyor. Geçen sezon Elazığspor’dan kiraladığımız oyuncuların belki de piyasadan daha fazla ücretlerini tıkır tıkır ödedik. Bu sezon da hocamız Kadir ile Onur’u istediği halde Elazığspor’un durumunu bildiğimiz için ve zarar vermeme adına oyuncuları almadık. Bugün Süper Lig ekipleri, 3. Lig’den hatta 1. Lig’den bile ekipleri pilot takımı haline getiriyor. Bu pilot takımları bu kulüpler finanse ediyor. Bizi kim finanse ediyor? Elazığspor Kulübü kendi elektriğini ödeyemiyor. Her iç saha maçımızda stadyumun enerji ihtiyacını ben karşılıyorum” ifadelerini kullandı.

“ELAZIĞSPOR KAPANIRSA, ELAZİZ BELEDİYESPOR’DA MI KAPANSIN?”

Elazığspor kapatılıp, yerine Elaziz Belediyespor getirilecek şeklinde oluşturulan algıya sert tepki gösteren Başkan Toprak, “Hiçbir zaman Elaziz Belediyespor, Elazığspor’un alternatifi olmadı. Kurulduğumuz gün de, Elazığspor kötü günler geçirdiği zamanlarda bile bu olmadı, hatta düşünülmedi bile. Bazı haddini bilmez insanların konuştuğu laflardan ibarettir bu. Belki bunların konuşulma nedeni de yanı başımızdaki illerde yaşanan örnekler de olabilir. Bu korku söz konusu. Elazığspor 51 yıllık büyük bir çınar. Böyle bir projenin altını kimse imza atmaz. Bu düşünülemez bile. Elazığspor inşallah düzelir ancak gidişat düzelmez ve Allah korusun küme düşerse ne yapacağız? Bu şehirde o zaman futbol oynanmayacak mı ya da kulüp olmayacak mı? Elazığ’ın amatörü, altyapısının hali ortada. Yani Elazığspor kapandı gitti, Elaziz Belediyespor da mı kapansın? Profesyonel liglerde temsilcimiz olmasın ya da futbol oynanmasın mı bu ilde?” şeklinde konuştu.

ALAATTİN TUTAŞ DEVAM EDECEK Mİ?

Teknik Direktör Alattin Tutaş ile sezon sonuna kadar devam edeceklerini kaydeden Toprak, “Tam desteğimi vermiş durumdayım ve tek yetkili odur. Ligin henüz 3.haftası. Belki henüz hedef koymadık ancak kötü de bir takım kurmadık. Ben de oynanan futboldan memnun olmayabilirim ancak hemen hoca değişikliğine mi gideceğiz? Ligimizin genelinde çok üst düzey futbol oynanmıyor. Ancak üst düzey transferlerle bunu yapabilirsiniz. Takım oyunu oynanması gerekiyor. Ligin henüz başı. Ben takımıma da Alaattin hocamıza da güveniyorum. Spor camiasında bazı kişiler küçük hesaplar peşinde. Birilerinin ayağını kaydırıp nemalanmayı hedefleyenler var. Belediyespor böyle bir takım değil ve ben bugüne kadar bunlara müsaade etmedim, etmem de. Hiç kimse Elaziz Belediyespor üzerinde oyun oynayamaz, algı yaratamaz. Elazığspor’u kimse örnek gösteremez. Ya da Elazığspor ile Elaziz Belediyespor’u kimse birbiriyle kıyaslayamaz. Buna müsaade etmem. Bugüne kadar hiçbir katkısı olmayan insanların Elaziz Belediyespor üzerinden algı yaratmaya çalışması, seviyesizliklerini gösterir. Hiçbir desteğin olmamış, maç dahi izlememişsin, bilet bile almamışsın ama sosyal medyadan istediğin gibi konuşabiliyorsun. “Pis kokular burnuma geliyor…” Bu tip insanların yürekleri çürümüş” diye konuştu.

“HEM ELAZIĞSPOR, HEM BELEDİYESPOR KAPANSIN DİYORUZ”

Futbolun nankör bir sektör olduğunu dile getiren Başkan Toprak, “ İyi günde herkes yanınızdayken, kötü günde kimse yanınızda olmayabilir. Sosyal medyada yazılanları, kahve köşelerinde konuşulanları aslında çok da ciddiye almayan birisiyim. Ben bu kulübe ciddi emekler verdim. Komşumuz olan Malatya’nın 3. Lig’de takımı yok. Altyapısı olabilecek bir takımı yok ve bu ciddi bir takım. Elazığspor’un böyle bir şansı var ama biz bunu değerlendiremiyoruz. El birliğiyle biz hem Elazığspor’u hem Belediyespor’u kapatalım diyoruz. Bölgesel Amatör Lig’e gidecekken Rüstempaşaspor Kulübü kapandı. Hankendispor ciddi sıkıntılar yaşıyor. Belediyespor olarak ciddi destek görsek biz de BAL’daki temsilcilerimize destek oluruz. Oradaki takımlarımıza futbolcular verir, bazı giderlerini karşılarız. Bunun böyle olması gerek ancak biz bunu beceremiyoruz destek görmediğimizden dolayı. Belediyespor’un bugüne kadar düzenli ilerlemesinin nedeni ciddi ve düzenli planlamadır. Başta ne dediysek sonda da bunu yerine getirdik. Bunları yaparken de kısıtlı bütçeyle yaptık” dedi.

“HOCAMA, TEKNİK EKİBİME, FUTBOLCULARIMA GÜVENİYORUM”

Geçen sene ki takımdan daha diri bir ekibe sahip olduklarını kaydeden Elaziz Belediyespor Başkanı Ahmet Toprak, “Birkaç hafta sonra bunu herkes görecek. Hocamıza, teknik ekibe, futbolcularımıza güveniyorum. Kimse bizi rakiplerimizle, diğer takımlarla kıyaslamasın. Bizim rakiplerimiz Van Belediyespor, Osmaniyespor, Yeni Orduspor, Düzcespor, Kızılcabölük gibi kulüplerin bütçeleri oldukça iyi durumda. Bizim toplam bütçemiz bu ekiplerin 3 oyuncusunun ücreti kadardır. Bizim en pahalı oyuncumuzun peşinatı sezon boyunca 90 Bin TL, maç başıyla birlikte 140 Bin TL’dir. Bu en pahalı oyuncumuz. Rakiplerimizin aldığı oyuncular 400-460 Bin TL gibi rakamlar. Bölgesel Amatör Lig’de oyunculara 180 Bin TL veren takımlar var. Biz de 250-300 Bin TL verebiliriz, çok basit. Düzenli ödemeyip, sözleşmeni yerine getirmekten başka, kulübü borca sokmaktan başka bu neye yarar? Bu çalıp çırpmaktan başka bir şey değil. Takımı bitirmektir sadece. Tabi bu 460 Bin TL verip oyuncu transfer eden takımları da sezon sonunda göreceğiz. Van Belediyesi’nin bugün bütçesine bakmak lazım. Ciddi bir destek var ancak bunu devam ettirebilecek mi?” şeklinde konuştu.

“DIŞARIDAN BAKANLAR PARA İÇİNDE YÜZÜYORUZ DİYE BAKIYORLAR”

Elaziz Belediyespor’da kurulduğu günden bu yana sadece Elazığlı hocaların çalıştığına dikkat çeken Toprak, “Bu bir ilin takımı için ne kadar güzel bir olay, ötesi var mı? Elazığlı oyuncular noktasında da takımımızda vardı da biz mi oynatmadık? Bizden çok isteyen yoktur yerli oyuncuyla oynamayı ancak yok maalesef. Olan da gelmiyor. Çünkü küstürmüşüz. Altyapı diye bir şey yok. Altyapıya ciddi, profesyonel oyuncular getirmek gerek. Adam kayırmadan yetenekli oyuncuları eğitmesi gerek. Biz maalesef o onun çocuğu, bu tanıdığımız diye altyapı oyuncularını seçiyoruz. Futbolcu üretemiyoruz. Şu anda 3 tane Elazığlı oyuncumuz var ancak başka da mevcut değil. Elazığspor’un durumu iyi olsaydı, tahtayı açabilseydi, Kadir’i, Eren’i, özellikle Onur’u ki çok beğeniyorum alırdık. Ama Elazığspor’a zarar vermemek için almadık. Bugün biz Malatyaspor’un altyapısından futbolcu aldık. Bunu Elazığspor neden yapamıyor?. Elazığspor’un şu anki durumundan en büyük zararı Elaziz Belediyespor görüyor. Elazığspor ile birlikte Belediyespor da yıpranıyor. Dışarıdan bakanlar buraya ciddi kaynaklar aktarılıyor, 20 futbolcu gönderip, 20 futbolcu alıyoruz, para içinde yüzüyoruz diye bakıyorlar. Bizim yaptığımız sözleşmeler bile 1 artı 1 yıllıktır. Bizde para olmadığı için de oyuncuyu tutamıyoruz ve dolayısıyla bütçemize göre transfer yapıyoruz. Kendi kendimizi borçlandıramayız. Elazığspor öyle değil. Bütün şehrin markasıdır. Oraya gelip giden başkanlar benim gibi düşünmezler. Daha farklı düşünürler. Daha rahat hareket edip borçlandırabilirler. Nasıl olsa belediye, vekiller şehir para verecek gözüyle bakar. Dernek statüsü taşıyan kulüplerde başkan istediği gibi hayali bir şekilde kulübü borçlandırabilir. Bu başkanın vicdanı ya da becerisiyle alakalıdır. Futbol sektörü budur ve ülkenin her yerinde böyledir. Bugün yaşananlar da buna örnektir” ifadelerini kullandı.