KİMLER, NE VAADETTİ?

MUHALİF GAZETELERİN AĞIZ BİRLİĞİ YAPARAK ÜLKE EKONOMİSİNİN ÇÖKTÜĞÜNE YÖNELİK MANŞETLER ATMASININ ARDINDAN CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU'NUN ERKEN SEÇİM ÇAĞRISINA MHP LİDERİ BAHÇELİ SERT ÇIKTI VE SEÇİM TALEBİNİN ASIL KAYNAĞININ KİM OLDUĞUNU SORDU.

KİMLER, NE VAADETTİ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

BAHÇELİ’YE SESLENMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu,  geçmiş yıllardaki açıklamalarıyla ülkenin birkaç kez erken seçime götüren hamlelerini yapan MHP Lideri Bahçeli’ye seslenerek; “Ülke yönetilmiyor. Bu ülkenin kurtuluşu bir an önce seçime gitmektir. Bunu kime söylüyorum? Sayın Bahçeli’ye söylüyorum. Bu ülkeyi seviyorsan, çık kardeşim yarın sabah, de ki ‘Yeter artık’. Türkiye’yi seçime götür” demiş ve tartışmanın da fitilini ateşlemişti.

KİMİN DOLDURUŞUNA GELDİN?

Kılıçdaroğlu'nun erken seçim için çağrıda bulunmasının ardından Bahçeli de partisinin grup toplantısında bu çağrıya çok sert yanıt verdi.

Bahçeli, “CHP Genel Başkanı'nın seçim istediği sipariştir, hezeyandır. Kaçış sendromu yaşayan Kılıçdaroğlu, erken seçime karşı olduğunu söylüyordu. Kim aklına girdi, kimin dolduruşuna girdi. Sayın Kılıçdaroğlu, ülkemi ve milletimi canımdan aziz biliyorum. Senden ve zihniyetinden hiç hazzetmiyorum. Seçime gidip ne yapacaksın, nereye ulaşacaksın, kimler ne vaadetti” cümleleriyle erken seçime karşı olmasına rağmen aniden seçim istemesinin sebebini sordu.

KİMİN SESİSİN?

Kılıçdaroğlu’nun erken seçim isteme sebebinin arkasında karanlık güçler olduğunu ifade eden Bahçeli şunları söyledi: “Osman Kavala'ya duyduğun sempatinin altında Sorosçuların desteğini almak için mi seçim istiyorsun.  Biz sahibinin sesini merak ediyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu, sen ki Kapalı Maraş'a yabancısın, sana bakıp bakıp üzülüyorum. Hep çalışmadığın yerden sorularla karşılaşıyorsun. Söz gümüşse sükût altındır, sus da kazan. Her şeyin vakti var, beklemesini bil. Davetsiz gelen döşeksiz oturur. Seçim derdine düşme. Bizim görüşümüz açıktır, değişmemiştir. MHP, seçimlerin zamanında yapılmasından, 2023 yılı Haziran ayında yapılmasında kararlıdır. Erken seçim boşuna nefes israfıdır. 2023'te adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır.

Erken seçim isteyip istemediğini sorduğumuzda karşı çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu kez erken seçim çağrısı yaparak şaşırttı.

TAVIR DEĞİŞİKLİĞİNİN  SEBEBİ NE?

Geçmiş aylarda erken seçim gündeme geldiğinde CHP’de bir grup erken seçim isterken, Kılıçdaroğlu ise zamansız buluyordu.

 Kılıçdaroğlu,   seçimi kazanan belediye başkanlarının bir icraat ortaya koyması gerektiğini savunuyordu. CHP’li belediye başkanlarının yönettiği büyükşehirler; İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin, Eskişehir, Antalya olmak üzere nüfusun yüzde 55’ine, ekonominin ise yüzde 75’ine sahip. Kılıçdaroğlu, bu sebeple yeni seçilen CHP’li belediye başkanları başarılı bir performans ortaya koyduktan sonra seçime gitmenin daha akıllıca olacağını düşünüyordu.

 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de seçimlerin 2023’te yapılmasından yanayken, Kılıçdaroğlu’nun  aniden erken seçim çağrısı yapması, Bahçeli’nin endişelerini haklı çıkartır nitelikte.

TERS ALGI MI YAPIYOR?

Kılıçdaroğlu’nun, 3 Kasım 2002 ve 24 Haziran 2018 seçimlerine Bahçeli’nin çağrısı üzerine gidildiği gerçeğinden hareketle birçok erken seçimin arkasındaki karar mercii olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye çağrı yapmasının ters algı oluşturarak aslında erken seçim istemediği halde siyaseten seçimden korkmadığını göstermek istediği yönünde görüşler de var. Zira tüm siyasi gözlemciler, Kılıçdaroğlu istedi diye bu aşamadan sonra Bahçeli’nin erken seçim hamlesi yapmasının mümkün olmadığı görüşünde ittifak ediyorlar.

 Bu gerçeği çok iyi bilen Kılıçdaroğlu’nun da aslında Bahçeli’ye çağrı yapmasının amacının erken seçime kapı aralayacak bir hamlesinin önünü kesmek olduğu ifade ediliyor.

AK PARTİ HAZIRLIKLI

KıIıçdaroğlu ile Bahçeli arasındaki erken seçim tartışmalarında Ak Parti’den şimdilik bir açıklama gelmedi. İlçe kongreleri ile il kongrelerini hızlı bir şekilde tamamlayarak genel kurula gidecek Ak Parti’nin yeni bir heyecanla çalışmalarını sürdürdüğü ve seçimlere her an hazır olduğu ifade ediliyor.

AK PARTİ’NİN GÜNDEMİ TÜRKİYE

Ülke ekonomisinin pandemi döneminde aldığı yaraları onarma ve halkımızın sorunlarını giderme noktasında önemli adımlar atan, dış politikada önemli kazanımlar elde eden, Karadeniz ve Akdeniz’de sondaj çalışmaları yürüten, terörle mücadelede önemli mesafeler kat eden Ak Parti, bu çalışmalar esnasında ülkeyi seçime götürmenin doğru olmadığını düşünüyor.

MUHALEFET RAHATLIĞI

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun erken seçim çağrısına diğer muhalefet partilerinden de destek geliyor. Özellikle yeni kurulan partilerin de erken seçime yeşil ışık yaktığı, yapılacak bir seçimle kendileri kazanmasa bile Ak Parti’ye verecekleri zarar ve karşı ittifaktan koparacakları birkaç milletvekilliği hayali kurdukları ifade ediliyor.